Search
Close this search box.

Κύπριοι εικαστικοί μοιράζονται απλές συνταγές και νόστιμα πιάτα σε καιρό εγκλεισμού / Μαγειρεύει η Ίρμα Βούλγαρη

Διοργάνωση: Άρτεμις Καραγιάννη
Αποθήκη 79, Αγίου Λαζάρου 81 – 83, 6020, Λάρνακα, Κύπρος
www.loveapothikes.com.cy
Ιnstagram : @apothiki79
Facebook: Αποθήκη 79 / Apothiki 79, https://www.facebook.com/Apothiki79

Mια όμορφη ιδέα της Άρτεμις Καραγιάννη η οποία μάζεψε “καραντινάτες συνταγές” από καλλιτέχνες, μια ιδέα που εμπνεύστηκε από ιστοσελίδες του εξωτερικού, όπως δήλωσε στο SkalaTimes.
Σήμερα το SkalaTimes παρουσιάζει μία από αυτές τις συνταγές (θα ακολουθήσουν κι άλλες), της εικαστικού Ίρμας Βούλγαρη, η οποία μας δείχνει πώς να φτιάξουμε νοστιμότατο ρυζόγαλο «Πολίτικο».

————————————————–

Ίρμα Βούλγαρη, Λάρνακα,  Κύπρος
Ρυζόγαλο «Πολίτικο»


Δεν υπάρχει καμία κοσμογονική αλλαγή όπως σώνι και καλά (για να το πω λαϊκά) γράφει ένας Ελλαδίτης ”συνάδελφος” στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης… Ζούμε στην απόλυτη κανονικότητα. Στην κανονικότητα που απορρέει από τις ίδιες μας τις πρακτικές, τις ίδιες μας τις πράξεις! Στην κανονικότητα που απορρέει από το μεγαλύτερο κίνδυνο των σύγχρονων κοινωνιών, του σύγχρονου πολιτισμού που δεν είναι κανένας Covid-19 αλλά η αδιαφορία. Όσο ο κόσμος χειραγωγείται και θα χειραγωγείται από τις λεγόμενες πολυεθνικές, όσο ο κόσμος δεν θα έχει πρόσβαση σε ίσα δικαιώματα και σε όσο το δυνατόν περισσότερο πλούτο, θα βιώνουμε όλο και συχνότερα φαινόμενα ανάλογα με αυτό που ζούμε αυτή τη χρονική περίοδο. Η εξαθλίωση και η φτώχεια δεν έχει να κάνει ούτε με κομμουνόπληκτες αλλά και ούτε με δεξιές καπιταλιστικές εκδοχές,(για να προλάβω ορισμένους που θα προστρέξουν να χαρακτηρίσουν αριστερίστικη τη συνθήκη αυτή)! Επαναλαμβάνω, είναι η απόλυτη κανονικότητα που πηγάζει από τη κοινή λογική, τη κοινή λογική που σε πολλούς φαντάζει ακραία, παράλογη, τέτοιες συνθήκες ολοκληρωτικής διαστροφής ζούμε και ζητούμαστε να ανταποκριθούμε…
Kαι επειδή εμφανίζονται στο διαδίκτυο οι γνωστοί συστημικοί καλλιτέχνες, οι γνωστοί φαφλατάδες και μη για να μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις και ”ανησυχίες”, να τους υπενθυμίσω ότι η καλλιτεχνική δημιουργία δεν χρειάζεται καμία μα καμία πανδημία, είναι από την φύση της ανήσυχη! Η καλλιτεχνική δημιουργία πραγματώνεται σε συνθήκες εγκλεισμού, όπως σας το λέω, σε συνθήκες οικειοθελούς εγκλεισμού! Να σταματήσουν λοιπόν να κλαψουρίζουν – αρκετά περιφέρουν την μετριότητά τους σε κάθε λογής ”Χώρους Τέχνης” και αλλού συναγελαζόμενοι με τους κάθε λογής μεγαλουσιάνους! Δεν χρειάζεται να τους διαβάζει κανείς!
Ας σιωπήσουμε επιτέλους, όλοι μας…

Υλικά:
1 λίτρο γάλα πλήρες & 1 φλιτζάνι γάλα επιπλέον
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
2/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κοφτές κουταλιές της σούπας Corn Flour
1 πορτοκαλόφλουδα
2 βανίλιες
1 κουτάλι της σούπας κονιάκ
2 κρόκους αυγών
Κανέλα, ξυλαράκια κανέλας – 4 γαρύφαλλα

Προετοιμασία:
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι και το νερό. Όταν το ρύζι πιεί όλο το νερό και μαλακώσει προσθέτουμε το γάλα, την φλούδα πορτοκαλιού, τα γαρύφαλλα και το ξυλαράκι κανέλας και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφαιρούμε την φλούδα πορτοκαλιού, τα γαρύφαλλα και το ξυλαράκι κανέλλας. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε καλά τους κρόκους με τις βανίλιες, το κονιάκ και σε ένα φλιτζάνι με γάλα διαλύουμε το corn flour και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε μπολάκια και το προσφέρουμε ζεστό ή κρύο αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε καλά με κανέλα Κεϋλάνης!

————————————————–

ΙΡΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Η Ίρμα Βούλγαρη γεννήθηκε στη Λάρνακα.
Σπούδασε Ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Μάκη Θεοφυλακτόπουλο.
Αποφοίτησε με Άριστα και, με την υποτροφία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, συνέχισε τις σπουδές της στην Kunstakademie του Düsseldorf στη Γερμανία, με καθηγητή τον Γιάννη Κουνέλλη.
Παρουσίασε 2 ατομικές εκθέσεις: “Μικρόκοσμοι”, τον Δεκέμβριο του 2008, στη Γκαλερί Πάνθεον, στη Λευκωσία και “Overexposure”, τον Δεκέμβριο του 2013, στον Πολυχώρο Αποθήκες, στη Λάρνακα. 
Έλαβε μέρος σε εκθέσεις σε Ελλάδα, Γερμανία και Κύπρο.
Έργα της βρίσκονται στη συλλογή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, στη συλλογή του Δήμου Λάρνακας και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Από το 2000 ζει και εργάζεται στη Λάρνακα, όπου διατηρεί ατελιέ ζωγραφικής και προετοιμάζει μαθητές για τις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών της Ελλάδας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!