Search
Close this search box.

ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΗΠΑ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ….

Της Γιώτας Δημητρίου

Διχασμένη βρίσκεται η Αμερική όσον αφορά στην άρση των μέτρων για lockdown, αφού ο Πλανητάρχης άφησε τον τελευταίο λόγο στον Κυβερνήτη της κάθε Πολιτείας, ενώ οι κυβερνήτες διαφωνούν μεταξύ τους ή και με τους ίδιους τους Δημάρχους τους.

LAS VEGAS
Στο Las Vegas γίνεται ένας «εμφύλιος» αφού η Δήμαρχος Carolyn Goodman θέλει να γίνει επανεκκίνηση της οικονομία και να ανοίξουν όλα όσα έκλεισαν με το Lockdown, ενώ ο Κυβερνήτης Steve Sisolak διαφωνεί και είπε πως δεν θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων με ένα άνοιγμα.
Η Δήμαρχος εμφανίστηκε να δίνει συνέντευξη στον Anderson Cooper στο CNN και να γίνεται viral στο twitter με τις απαντήσεις και ύφος της. Στη συνέντευξη, που συζητήθηκε πολύ, ο Cooper δεν δίστασε να την αποκαλέσει μαριονέτα!
Anderson Cooper: Θέλετε να ενθαρρύνεται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να έρθουν στο Las Vegas…να καπνίζουν, να πίνουν, να αγγίζουν τις μηχανές, να ανακυκλώνουν με την αναπνοή τους τον αέρα, δεν ακούγεται σαν πιάτο που βάζεις μέσα τον ιό;
Δήμαρχος Carolyn Goodman: Εσύ ακούγεσαι σαν να θέλεις να βάλεις συναγερμό!
Ο γνωστός δημοσιογράφος του CNN καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης φαινόταν να δυσανασχετεί και συνάμα να εκπλήσσεται με τις απαντήσεις της Δημάρχου.
Από την άλλη ο Κυβερνήτης της Νεβάδας Steve Sisolak διαφωνεί με την Δήμαρχο και δεν επιθυμεί μια βιαστική απόφαση ανοίγματος, αφού όπως πολλές φορές τόνισε η υγεία και οι ζωές των ανθρώπων πρέπει να μπουν πάνω από την οικονομία.
«Το Las Vegas είναι ένα υπέροχο μέρος για να έρθει κανείς και να περάσει υπέροχα, αλλά όχι σήμερα. Σήμερα δεν είναι η μέρα για να έρθει κάποιος στο Las Vegas. Όταν έρθει η κατάλληλη μέρα θα ανοίξουμε και θα υποδεχθούμε τους πάντες με ανοικτές αγκάλες και το Las Vegas θα συνεχίσει να είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στο κόσμο για να επισκεφτεί κανείς», δήλωσε ο Κυβερνήτης λίγο μετά την εκρηκτική συνέντευξη της Δημάρχου του Las Vegas στο CNN.
Aξίζει να αναφέρουμε ότι στις εκλογές για τη Δημαρχεία του Las Vegas αντίπαλος της Carolyn Goodman ήταν ο Κύπριος Stavros S Anthony, o πρώην Αντιδήμαρχος Las Vegas.
(Παλαιότερη συνέντευξη του στο SkalaTimes: https://www.skalatimes.com/2012/06/29/stavros-anthony-o-%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-las-vegas/ )
Tην ίδια ώρα, το γνωστό ξενοδοχείο του Las Vegas “Treasure Island” έχει ανακοινώσει μέσω της ιστοσελίδας του ότι ανοίγει στις 15 Μαΐου!

GEORGIA
O Kυβερνήτης της Γεωργίας Brian Kemp, παρόλη την έντονη διαφωνία του Προέδρου Trump ετοιμάζεται να ανοίξει γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής και πολλές άλλες επιχειρήσεις. Είπε ότι η απόφαση αυτή προέκυψε από τα μειωμένα περιστατικά κορωνοϊου, την ανάγκη για επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και με την έγκριση των λειτουργών υγείας. Ο Πρόεδρος Trump δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση αυτή του Κυβερνήτη Kemp, ότι είναι πολύ γρήγορα για να προβούν σε μια τέτοια κίνηση και ότι η Γεωργία δεν έχει συμμορφωθεί με τις Ομοσπονδιακές οδηγίες για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου οι περισσότερες επιχειρήσεις και δουλειές στην Γεωργία (ξανα)ανοίγουν!

NEA YOΡΚΗ
O Κυβερνήτης της Νέα Υόρκης Andrew Cuomo έχει δηλώσει πριν 2 μέρες πως δεν θα δεχθεί πιέσεις για να «ανοίξει» την  Νέα Υόρκη.
Ο Cuomo είπε ότι ανησυχεί για μια γενιά ανθρώπων οι οποίοι ενδέχεται να πάσχουν από μετατραυματικό στρες από την πανδημία του Κορωνοϊου.
Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ο οποίος εμφανίστηκε στην εκπομπή του Trevor Noah, (ονομαζόταν “The Daily Show” και τώρα ο Trevor την παρουσιάζει από το σπίτι του στην Νέα Υόρκη με την ονομασία  “The Daily Social Distancing Show.” ), είπε ότι όλοι ανησυχούν για την οικονομία αλλά και για τον ίδιο τον ιό.
«Η πίεση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι τρομακτική. Αυτό που βιώνουν είναι τραυματικό », είπε ο Cuomo. «Είσαι στο σπίτι με την οικογένεια για ένα μήνα. Ακούγεται ρομαντικό τις πρώτες επτά ημέρες, στη συνέχεια γίνεται πολύ αγχωτικό … οι άνθρωποι πρόκειται να εκραγούν».
«Αυτό είναι τραυματικό. Αυτό είναι PTSD για μια ολόκληρη γενιά που θα μιλάει για αυτό».
Ο Cuomo είπε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, που σκότωσαν σχεδόν 3.000 ανθρώπους το Σεπτέμβριο του 2001, «υποτίθεται ότι ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου. Όμως, πέντε φορές περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από τον κορωναϊό μόνο μέσα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, μέχρι στιγμής».
Αυτό με βαραίνει πολύ », είπε ο Cuomo. «Εξακολουθώ να θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο και εξακολουθώ να λέω στον εαυτό μου “Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα;” Αυτό είναι ένα πολύ βαρύ φορτίο».
Ο Cuomo μίλησε επίσης για τον τρόπο με τον οποίο ο ιος τον επηρέασε προσωπικά, καθώς ο αδερφός του, ο οποίος εργάζεται στο CNN (Chris Cuomo), έδειξε θετικός στον ιο στις αρχές του μήνα, όπως και άλλα άτομα του περιβάλλοντος του.
«Είναι προσωπικό και αυτό προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον κόσμο, το πώς αισθάνομαι προσωπικά εγώ. Ο φόβος και το άγχος μου είναι η απόδειξη πως δεν είστε μόνοι, όλοι το αισθανόμαστε αυτό, το αισθάνομαι κι εγώ», είπε ο Κυβερνήτης.
Ο Cuomo μίλησε επίσης για την «όχι απαραίτητα αγάπη» σχέση του με τον Πρόεδρο Trump, αλλά είπε ότι η συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο την Τρίτη ήταν «πολύ παραγωγική».
«Ποιος νοιάζεται πώς αισθάνεται αυτός για μένα ή πώς νιώθω εγώ για εκείνον; Τα συναισθήματά μου είναι άσχετα με το πώς πρέπει να δουλέψω».

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας ήλπιζαν για συγκεκριμένες χρονικές λεπτομέρειες όσον αφορά στο re-open της Καλιφόρνιας, από τον Gavin Newsom κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσής του για το θέμα της πανδημίας την Τετάρτη. Ωστόσο δεν πήραν απαντήσεις. Ο κυβερνήτης Gavin Newsom είπε ότι κατανοεί την επιθυμία των ανθρώπων να πάρουν απάντηση στο ερώτημα «πότε», αλλά είπε, «Δεν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε σήμερα». Αντ ‘αυτού, περιέγραψε τα βήματα που κάνει η πολιτεία για να ανοίξει ξανά.

Tην ίδια ώρα που Κυβερνήτες, Δημάρχοι και Πλανητάρχης διχάζονται για το re-open της χώρας, αρκετοί πολίτες διαδηλώνουν για τερματισμό του lockdown σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αμερική τα κρούσματα του κορωνοϊου έφτασαν τα 882,401. Έχουν αναρρώσει 81,792.
Και έχουν πεθάνει 49,885 άνθρωποι.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!