Search
Close this search box.

H Αλυκή μας καίγεται….

Κείμενο Φωτογραφίες: SkalaTimes

Φώτια ξέσπασε από τις 6 περίπου το απόγευμα στη περιοχή Αλυκής. Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια για κατάσβεση της από αέρος (με ελικόπτερο) και από το έδαφος. Συγκεκριμένα, στη μάχη κατά της πυρκαγιά είναι και ένα όχημα του τμήματος δασών, ενώ δόθηκε οδηγία και για διενέργεια ρίψεως νερού από αέρος.

Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται.

Το έργο της πυροσβεστικής να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο είναι δύσκολο, λόγω του ότι η περιοχή είναι γεμάτη καλαμιώνες, ενώ την ίδια ώρα οι άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το SkalaTimes με την Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας, Δρ Ανθούλα Ιωαννίδου μας είπε : «Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμη το μέγεθος της ζημιάς, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός που θα μας κοστίσει περιβαλλοντικά δεδομένου της χλωρίδας και πανίδας που βρίσκεται γύρω από την Αλυκή της πόλης μας.
Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι μιλάμε για οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Αλυκής Λάρνακος, μια περιοχή που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως προστατευένη περιοχή, λόγω του οικοσυστήματος που διαθέτει. Είναι πραγματικά ένα θλιβερό γεγονός…».

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και ελπίζουμε σύντομα να επιτευχθεί η κατάσβηση της φωτιάς.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!