Search
Close this search box.

«Το Παιχνίδι των Σκιών» στις 24 Ιουλίου στην “Αποθήκη 79” στη Λάρνακα

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της «Το Παιχνίδι των Σκιών», στις 24 Ιουλίου στις 19.30 στην «Αποθήκη 79», στη Λάρνακα, η Χαρά Χριστοδουλίδου μιλά στο SkalaTimes.

Χαρά η δικιά σου σχέση με το γράψιμο πως και πότε ξεκίνησε;
Από παιδί μου άρεσε να γράφω ποιήματα και διάφορα κείμενα που στη πορειά έγιναν
βιβλία. Το να γράφω ήταν ένας τρόπος όπου μπορούσα να εκφράσω ελεύθερα τα συναισθήματα μου. Πριν από περίπου πέντε χρόνια  άρχισα να γράφω μυθιστορήματα. Αυτή λοιπόν ήταν και επίσημη αρχή μου.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να γράψεις το βιβλίο σου;
To κίνητρο για να γράψω το βιβλίο μου είναι ο κόσμος! Το τι συμβαίνει γύρω μας και πως έχουμε εξελιχτεί.  Μια πορειά που επαναλαμβάνεται συνέχεια. Με βάση αυτό το Παιχνίδι των σκιών παίρνει σάρκα και οστά.

Με τι καταπιάνεται το βιβλίο;
Το Παιχνίδι των σκιών είναι ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε ένα σκοτεινό μυστήριο φαντασίας που ίσως να συμβαίνουν και στα αλήθεια . Πειράματα, εξαφανίσεις και ένας ιός.

Θα κάνεις κάποιες παρουσιάσεις;
Φυσικά. Η πρώτη μας παρουσίαση θα γίνει στην Αποθήκη 79 , Λάρνακα  Παρασκευή 24 Ιουλίου  στις 19:30.  Η Είσοδος είναι ελεύθερη. Στη πορειά ίσως θα ακολουθήσουν κι άλλες παρουσιάσεις..

Για σένα τι σημαίνει καλό βιβλίο;
Το κάθε βιβλίο έχει τη δική του ιστορία όπως και κάθε άνθρωπος. Κάλο βιβλίο είναι αυτό οπού τα μηνύματα του θα καταφέρουν να αγγίξουν τον αναγνώστη και θα αφυπνίσουν τη κριτική του σκέψη στο έπακρο.

Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Πολύ αγαπημένη στη λίστα μου είναι μια. J.K. Rowling.  Λάτρεψα από τη πρώτη στιγμή τα βιβλία της. Ο Χάρι  Πότερ κατάφερε να με μαγέψει.  
Ακόμα ένας αγαπημένος συγγραφέας μου είναι ο James Dashner. Όλα τα βιβλία φαντασίας έχουν να δώσουν  κάτι μαγικό και όμορφο.

Τι σημαίνει για σένα η λέξη «συγγραφέας»;
Για μένα συγγραφέας σημαίνει ελευθερία, να αποτυπώσεις σε ένα κομμάτι χαρτί όλες σου τις σκέψεις.  Όπως είχα πει κάποτε το να διαβάζεις ένα βιβλίο είναι μαγεία,  το να γράφεις ένα βιβλίο είναι χάρισμα  και το καταφέρεις να αγγίξεις τη καρδιά του αναγνώστη είναι ταλέντο.  Έτσι και η λέξη συγγραφέας αποτελεί ένα ταλέντο για μένα.

Τι θα έλεγες σε κάποιο που σκέφτεται να αγοράσει το βιβλίο σου;
Εύχομαι να το διαβάσετε και να σας μαγέψει σε αυτό το όμορφο, γεμάτο μυστήριο ταξίδι που ξεκινά και ίσως να υπάρξει και συνέχεια.

Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση από το βιβλίο σου;
Αγαπημένη μου φράση είναι  στο κεφάλαιο 6 «Ο κάθε ένας από εμάς ζει στο δικό του καταφύγιο, στον δικό του γυάλινο κόσμο.»

Τέλος, ποια είναι τα συγγραφικά σου όνειρα;
Τα όνειρα πρέπει να διαιρούνται σε μικρούς στόχους , έτσι λοιπόν αν όλα πάνε καλά, θα ακολουθήσουν κι άλλα βιβλία με περισσότερες ιστορίες δράσης που ίσως μεταφραστούν και στην αγγλική γλώσσα.  

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!