Search
Close this search box.

Στη Λάρνακα για το δεκαπενταύγουστο ο γνωστός πλέον Δρ Λεόντιος Κωστρίκης

Στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στο νέο στολίδι της πόλης, στο ξενοδοχείο Indigo, θεάθηκε σήμερα 15Αυγουστου, ο γνωστός πλέον Καθηγητής Βιολογικών Επιστημών, Λεόντιος Κωστρίκης.
Ο γνωστός και αγαπητός σε πολλούς από εμάς, καθηγητής, φαίνεται ότι επέλεξε τη πόλη μας μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Ένας εξαιρετικός επιστήμονας (κάτι που επιβαιώνει και το βιογραφικό του) ο οποίος δέχθηκε (αδικαιολόγητο) πόλεμο μόλις έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό της Κύπρου.

——————————————————————–

Μπορεί εμέις να τον μάθαμε μέσα από την TV, στα χρόνια του κορωνοϊου, αλλά ο Δρ Κωστρίκης είχε ήδη μια λαμπρή πορεία πολύ πριν τον μάθει η Κύπρος μέσα από τους τηλεοπτικούς δείκτες.
Ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης είναι Καθηγητής Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιολογίας.
Σπούδασε στις ΗΠΑ, και ήταν και ένας από τους σαράντα Fulbright Scholars που επιλέχθηκαν μεταξύ 250.000 υποψηφίων από 140 χώρες που έλαβαν υποτροφία Fulbright από το 1946.
Έλαβε το B.Sc. (1987), M.Sc. (1989), Μ.Ρh. (1990) και Ph.D. (1993) από το New York University. Ακολούθησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Ερευνητικό Κέντρο Aaron Diamond AIDS Research Center του Πανεπιστημίου Rockefeller σχετικά με τη μοριακή ιολογία του Ιού της Ανθρώπινης Aνοσοανεπάρκειας (HIV). 
Εργάστηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Aaron Diamond AIDS Research Center ως ερευνητής και στο Πανεπιστήμιο Rockefeller ως Επίκουρος Καθηγητής. Επέστρεψε στην Κύπρο το 2003 ως Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών. 
Είναι επιστημονικός συντάκτης σε τέσσερα έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος του συντακτικού συμβουλίου σε άλλα εννέα. Επίσης, έχει υπηρετήσει σε πολλές επιτροπές αξιολόγησης διεθνών οργανισμών.
Έλαβε βραβεία από το Elizabeth Glazer Pediatric AIDS Foundation, το Aaron Diamond Foundation και το Patti Cadby Birch Trust στις Η.Π.Α. Το 2005 έλαβε Τιμητική Διάκριση από το J. William Fulbright Commission για τα επιτεύγματά του που συνέβαλαν στην βελτίωση του κόσμου. Έχει λάβει πάνω από 20 επιχορηγήσεις ερευνητικών προγραμμάτων από το National Institute of Health των Η.Π.Α., την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ίδρυμα Προώθησης  Έρευνας (Κύπρος) και διεθνή φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα του χρόνια στην Άσσια της Μεσαορίας, στην επαρχία Αμμοχώστου.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!