Search
Close this search box.

Οκτώ χιλιάδες ευρώ πρόστιμο σε μαγαζί στη Λάρνακα επειδή κάποιοι πελάτες του χόρεψαν

SkalaTimes

Οκτώ χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στο καφεστιατόριο-μπαρ Hugga by the Sea στη Λάρνακα, στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας, επειδή κάποιοι πελάτες….. χόρευαν!
Η είδηση που έγινε viral στα social media έμοιαζε αρχικά με ψέμα. Δυστυχώς όμως η όλη ιστορία δεν είναι ψέμα και δείχνει ακόμη μια φορά πως σε αυτό τον τόπο αντί να κυνηγούμε τους πραγματικούς εγκληματίες και κλέφτες, αφήνουμε τον κοσμάκη να πληρώνει.

Το SkalaTimes επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του Hugga by the Sea κύριο Χρίστο Χριστοφή για να μάθουμε περισσότερα.

«Ήταν μια από τις βραδιές που το μαγαζί φιλοξενεί τραγουδιστή. Αν και νόμιμα λόγω του μεγέθους του μαγαζιού έχουμε δικαίωμα για 350 άτομα (250 έξω και 100 μέσα) εντούτοις εμείς επιλέγουμε να μην έχουμε πάνω από 200 άτομα, για καλύτερη ασφάλεια του κόσμου. Είμαστε από τα λίγα μαγαζιά που έχουμε εξασφαλισμένες όλες τις άδειες μας, από πολεοδομική άδεια εστιατορίου, μέχρι τα πάντα! Ακολουθούμε τις νομοθεσίες κατά γράμμα. Εκείνη την βραδιά λοιπόν ήρθαν στον μαγαζί μας τρεις αστυνομικοί η ώρα 11.30 το βράδυ για να μου πουν ότι είχαν μία καταγγελία για τη μουσική και ότι έπρεπε να την χαμηλώσουμε. Είπα αμέσως οκ και χαμηλώσαμε την μουσική. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί αποφάσισαν να κάνουν έλεγχο και επιθεώρηση του χώρου, να ζητήσουν να δουν τις άδειες κτλ. Όλα ήταν οκ φυσικά. Η έρευνα τους κράτησε μέχρι τις 12.15. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, όταν κάποια στιγμή έρχονται και μου λένε «είδαμε κάποιους να χορεύουν, θα σου δώσουμε εξώδικο πρόστιμο για 8 χιλιάδες ευρώ». Σημειώστε ότι δεν έχουμε πίστα στο μαγαζί για να χορεύει ο κόσμος, ότι συνέχεια ενημερώνουμε και υπενθυμίζουμε στους πελάτες μας ότι λόγω του διατάγματος απαγορεύεται να χορεύουν κτλ….Τι να σας πω! Το μαγαζί προσπαθεί εδώ και καιρό να ορθοποδήσει οικονομικά, για να πληρώσουμε αυτό το πρόστιμο θα πρέπει να δουλέψουμε ένα χρόνο».

Οι πελάτες του μαγαζιού έχουν δυσανασχετήσει  με αυτή την άδικη όπως θεωρούν στάση της αστυνομίας και διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή «βραδιά στήριξης» προς το μαγαζί.

Ο ιδιοκτήτης προσπαθεί μέσω των Αρχών να αλλάξει την άδικη, όπως τονίζει, απόφαση, αφού όπως λέει «δεν αφήνουμε κανένα να χορεύει, ακολουθούμε τα διατάγματα κατά λέξη. Αν ήμουν μέσα στο μαγαζί για λίγο και δεν είδα κάποιους που χόρευαν έξω, είναι λογικό να πληρώσω αυτό το ποσό δεδομένου μάλιστα και των οικονομικών συνθηκών που όλοι διανύουμε λόγω του κορωνοϊου; Αυτό είναι το κράτος δικαίου;».

H ανακοίνωση του μαγαζιού:

Αγαπητοί μας πελάτες,
Η διεύθυνση και το προσωπικό του εστιατορίου μας λειτουργούσε και λειτουργεί τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας προσωπικού και πελατών που προνοούνται από ειδικά διατάγματα ένεκα της πανδημίας COVID- 19.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο μας το βράδυ της 22/08/20 από τρία μέλη της Αστυνομίας για την τήρηση μέτρων ένεκα της πανδημίας COVID 19, μας εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους €8.000 (Οκτώ Χιλιάδων Ευρώ) λόγω του ότι Αστυφύλακας ισχυρίστηκε ότι 9 πελάτες μας χόρευαν σε πίστα, ενώ πίστα ως καλά γνωρίζετε δεν υπάρχει καν στον χώρο μας. Οι τρεις Αστυφύλακες βρίσκονταν στον χώρο του εστιατορίου μας για περίπου 2 ώρες δημιουργώντας με την συμπεριφορά και τις κινήσεις τους αναστάτωση στους θαμώνες και άτομα που είχαν κρατήσεις να εγκαταλείψουν τον χώρο μας.
Αργότερα και συγκεκριμένα στις 00:50 της 23/08/20 ένας εκ των Αστυφυλάκων είχε ανακαλύψει ότι υπήρχε πίστα την οποία για 2 ώρες δεν είχε δει και ότι εκεί χόρευαν 9 πελάτες μας. Για τον λόγο αυτό εξέδωσε παράνομα και παράλογα πρόστιμο ύψους €8.000 στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου μας γεγονός το οποίο οδηγεί σε διάλυση και τεράστιο πλήγμα σε οποιονδήποτε εστιάτορα.
Θα θέλαμε να κακίσουμε τον απαράδεκτο τρόπο και συμπεριφορά του εν λόγω Αστυφύλακα αλλά και την κατάχρηση δικαιωμάτων και εξουσίας που επέδειξε. Η διεύθυνση και το προσωπικό μας δεν έχει τελέσει κανένα παράπτωμα και σας διαβεβαιώνουμε, ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε το εστιατόριό μας και να σας εξυπηρετούμε τηρώντας όλα τα ειδικά μέτρα ένεκα της πανδημίας COVID 19 με πρώτιστο μέλημά μας την υγεία τόσο εσάς όσο και του προσωπικού μας.

FB Page μαγαζιού: https://www.facebook.com/huggabythesea

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!