Search
Close this search box.

Στους δρόμους τα καφεστιατόρια της Νέας Υόρκης….

Μπορεί πριν λίγες βδομάδες ο Martin Scorsese να έγραψε ένα νοσταγλικό κείμενο για τις ταράτσες της Νέας Υόρκης, μιας παλιάς εποχής, όταν αυτός ήταν παιδί, ένα κείμενο με τον ποιητικό τίτλο “Στια ταράστες της Νέας Υόρκης είδαμε τον παράδεισο”, (το κείμενο το έγραψε με αφορμή την έκδοση του άλμπουμ της φωτογράφου Susan Meiselas, «Tar Beach: Life on the Rooftops of Little Italy» και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
( https://www.telegraph.co.uk/photography/what-to-see/martin-scorsese-new-york-rooftops-saw-heaven/ ), αλλά αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Νέα Υόρκη είναι στους δρόμους της και όχι στις ταράτσες της…..

Σύμφωνα με φίλους που ζουν στο “Mεγάλο Mήλο”, οι αρχές της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια τους να στηρίξουν τους χώρους εστίασης, που όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πληγεί οικονομικά από την κρίση που έφερε ο Covid 19, έκλεισε δρόμους και έδωσε το χώρο σε καφετέριες, μπαράκια και εστιατόρια, για να στήσουν τραπεζάκια αφού ο αριθμός που μπορούν να φιλοξενήσουν σε κλειστό χώρο είναι περιορισμένος.

Καθώς λοιπόν η Νέα Υόρκη προσπαθεί να ανοίξει ξανά, αξιωματούχοι επιτρέπουν στα εστιατόρια να επεκτείνονται σε εξωτερικούς χώρους, με την προϋπόθεση ότι διατηρούν το μονοπάτι καθαρό για τους πεζούς και την ίδια ώρα ακολουθούν άλλες συγκεκριμένες οδηγίες, όπως δεν εμποδίζουν χώρους αναμονής για στάσεις λεωφορείων και χώρους αναμονής του μετρό. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να κάνουν αίτηση για να τοποθετήσουν τραπεζάκια και καρέκλες σε πεζοδρόμια, χώρους στάθμευσης και δρόμους. Αυτή η απόφαση των αρχών της πόλης έχει μεταμορφώσει τους δρόμους της Νέας Υόρκης, πολλοί από τους οποίους ζωντανεύουν με μικρούς περιφραγμένους δρόμους με τραπέζια, ομπρέλες και διακοσμημένα λουλούδια και κρεμαστά φυτά.
(Μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα και για τη Λάρνακα; Κλείστε τους δρόμους, μεγαλώστε τους χώρους που φιλοξενούν κόσμο;)

Tην ίδια ώρα βέβαια ορισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης σε Brooklyn και Queens έχουν ονομαστεί από την Τρίτη το βράδυ “κόκκινη ζώνη” και έχουν κλείσει καταστήματα, χώροι εστίασης κτλ σε μια προσπάθεια του Κυβερνήτη Cuomo να περιορίσει τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊου στις περιοχές αυτές.
Και μέσα σε όλα αυτά, αναμένεται ότι 30-50% των χώρων εστίασης στη Νέα Υόρκη θα κλείσουν το 2021 λόγω της κρίσης που έφερε ο κορωνοϊος.

Η φωτογραφία πιο κάτω είναι από το ελληνικό καφεστιατόριο Tru στην Ditmars, στην Αστόρια.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

error: Content is protected !!