Search
Close this search box.

Ξεφλουδισμένες Λέξεις “…….”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου

Αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, σημαίνει πως σήμερα είναι 21/12/12 και οι Μάγια αποδείχθηκαν μούφα! Παρόλα αυτά, μη χαίρεσαι την διάψευση τους, διότι με όλα αυτά που διαπράττονται στον κόσμο, το ΤΕΛΟΣ μπορεί να επέλθει ανά πάσα στιγμή. Και δεν μιλώ για το τέλος το δικό σου και το δικό μου, αλλά για το τέλος ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Χριστούγεννα λοιπόν σε 4 μέρες. So this is Christmas and what have you done? Τραγουδούσε ο John Lennon. Αλήθεια, εσύ τι έχεις κάνει αυτά τα Χριστούγγενα; Ποιανού τη ζωή ομόρφυνες; Ποιανού τον πόνο απάλυνες; Σε ποιανού το πρόσωπο ζωγράφισες ένα χαμόγελο; Ποια καρδιά έχεις ζεστάνει;
Τα 20 παιδάκια στο Κονέκτικατ την περασμένη βδομάδα πέθαναν απάνθρωπα! Η θηριωδία θυμίζει ταινία θρίλερ. “Δεν θέλω ότι θλιβερό γίνεται στις ΗΠΑ να ταυτίζεται με τις ταινίες μου” , δήλωσε ο σκηνοθέτης του «Django Unchained» και του «Jack Reacher», κύριος Quentin Tarantino. Μάλιστα! Εδώ ο κόσμος γκρεμίζεται και ο διάσημος σκηνοθέτης προσπαθεί να δικαιολογηθεί για τα θρίλερ του κινηματογράφου! Τέτοια ώρα τέτοια λόγια! Ναι, στο Κονέκτικατ 20 παιδάκια δολοφονήθηκαν μαζί με έξι γυναίκες.
Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα απέχει το Κονέκτικατ από τη πόλη μου τη Λάρνακα. Δεν είμαι οπαδός συνόρων και γεωγραφικών ταμπέλων. Οι άνθρωπο (πρέπει να)  μετρούν πάνω από όλα. Είτε είναι παιδάκια που ζουν στο τόπο μας, είτε ζουν σε κάποια άλλη χώρα.
Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ένα τόσο αποτρόπαιο έγκλημα. Σε τι κόσμο ζούμε;
Στατιστικά τα κακά που γίνονται από ανθρώπους αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια. Αν αυτή είναι η εξέλιξη και η πρόοδος, τότε σας παρακαλώ ας γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της μη προόδου,  τότε που οι άνθρωποι ήταν καλύτεροι και περισσότερο υγιείς ψυχικά.
Χριστούγεννα λοιπόν. 
Κάποιοι θα ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη, από τον Θεό, από τον νεογέννητο Χριστό,  ένα καινούριο iphone5.
Κάποιοι θα ζητήσουν ένα σπίτι να μείνουν (ναι υπάρχουν και άστεγοι στον κόσμο).
Κάποιοι θα ζητήσουν αύξηση στον ήδη παχούλο μισθό τους (υπάρχουν κι αυτοί!)
Κάποιοι θα ζητήσουν να βρουν φαγητό να βάλουν στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για την οικογένεια τους.
Δεν έχει σημασία τι θα ζητήσει ο καθένας.
Σημασία έχει ποιος θα νοιαστεί για τον διπλανό του, για τον συνάνθρωπο του, ποιος θα σκεφτεί με συμπόνια τα όσα διαδραματίζονται στον κόσμο. Σημασία έχει ποιος θα κάνει (ή θα προσπαθήσει να κάνει) μια καλή πράξη. (Η καλή πράξη δεν συνάδει πάντα με λεφτά).
Σημασία έχει ποιος θα παραμείνει άνθρωπος, παρόλα τα αδυσώπητα που συμβαίνουν στον κόσμο. (Μπας κι αυτά εννοούσαν οι Μάγια;)

Καλά Χριστούγεννα!

Υ.Γ1.  “Τόσα έζησα, τόσα έμαθα, τόσα λέω.  Κι απ’ όσα διάβασα ένα κρατάω καλά: Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος” (στίχος από ποίημα της Κατερίνας Γώγου)

Y.Γ2 Η φωτογραφία είναι από το λατρεμένο βιβλίο του Κάρολου Ντίκενς “Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!