Search
Close this search box.

Δικαιωθήκαμε! Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου!

Γράφει η Ναταλί Γλέζου 


“..πήρα τ άλλο μονοπάτι κι όχι αυτό που μου χαράξαν.
Ήταν δύσβατο, σκληρό και με παγίδες πολλές,
αγάπες σκάρτες και φίλοι φαρμακερές οχιές.
Είχε τέρατα με παράξενες στολές
που παραμονεύαν πάντοτε κρυφά μεσ στις σκιές,
Μην κοντοσταθείς αν πρόκειται ακολουθήσεις,
τα δόντια σφίξε γερά και μη δακρύσεις….”
 “Σιγά μην κλάψω”-Παύλος Φύσσας


Αυτοί οι στίχοι του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού προανήγγειλαν την μεγάλη, τελευταία, υπερήφανη μάχη που θα έδινε εναντίον των εχθρών της Δημοκρατίας, που βγήκαν, ξανά, από τα λαγούμια της ναζιστικής Ευρώπης του Α. Χίτλερ.

Ο στόχος του Ν. Μιχαλολιάκου ήταν η εκδίκηση για την συντριπτική ήττα του φασισμού στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Έλεγε “είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945″… Με όνειρο την ανάδειξη της «Βουλής της Βαϊμάρης».

Και ενώ η μνημονιακή πραγματικότητα έσφιγγε τη θηλιά στο λαιμό του λαού, η Χρυσή Αυγή, με πλήρη δικαστική, αστυνομική και πολιτική ασυλία, χτυπούσε τους πρόσφυγες, τους αντιφασίστες, την ίδια την δημοκρατία.



Άλλωστε ο Μιχαλολιάκος είχε διασυνδέσεις με Διωκτικές Αρχές, ακόμα και με την ΚΥΠ.
Η οργάνωση αποτελούσε το δεξί χέρι της αστυνομίας, συμπληρώνοντας την δράση της σε επιχειρήσεις εναντίον μεταναστών προσφύγων.
Ο Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης έδινε ιδιαίτερη σημασία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Αποκαλούσε τις εκλογικές περιφέρειες του Πειραιά, την “Μάντσεστερ” της Ελλάδας. Το Πέραμα και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη βρίσκονταν στο επίκεντρο των επικείμενων δολοφονικών επιχειρήσεων της εγκληματικής οργάνωσης. Άρα το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, η εργατική τάξη, ο Παύλος Φύσσας είχαν ήδη στοχοποιηθεί.


Οι στίχοι του 34χρονου ράπερ “θύμωσαν” τις λόγχες που τις ακόνιζαν οι ναζί στα πεζοδρόμια.
Δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Στις 18/9/2013 έπεφτε νεκρός από την δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής. Δεν “έκλαψε”. Έμεινε στητός, αγέρωχος μέχρι το τέλος.
Γεννήθηκε στις λαϊκές γειτονιές στο Πέραμα του Πειραιά. Τα τραγούδια του συγκρούστηκαν μετωπικά με τα ναζιστικά ιδεολογήματα. Μιλούσαν για την φτώχια, την κοινωνική αδικία, για τους πρόσφυγες, την βία του συστήματος, την ασχήμια της ελληνικής, μνημονιακής πολιτικοκοινωνικής πραγματικότητας. Οι στίχοι του Παύλου ξεσήκωναν την νεολαία, δημιουργώντας μια ασπίδα εναντίον των ναζιστικών μανιφέστων που τρύπωναν παντού στις γειτονιές, στα σχολεία και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 αντίκρυσε τον θάνατο χωρίς φόβο. Υπερήφανα. Και ενώ ήταν τραυματισμένος από τα χτυπήματα με τις σιδερογροθιές, τις αλυσίδες και τα στειλιάρια των Ναζί  που τον χτυπούσαν, το τελευταίο θανατηφόρο χτύπημα θα το δεχόταν από το μαχαίρι του Γ. Ρουπακιά.

Επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στις 12/10/2013 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αφισοκολλούσαν στο Πέραμα, ενόψει της διεξαγωγής του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, λίγα μέτρα από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 30, τουλάχιστον, ατόμων.  Συνολικά 9 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.

Επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες. Στις 12/06/2012 τέσσερις Αιγύπτιοι αλιεργάτες που εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας, έγιναν στόχος επίθεσης από ομάδα 20-25, περίπου, μελών της Χρυσής Αυγής . Με την εισβολή με ρόπαλα και ξύλα στο σπίτι τους, οι 3 από τους 4 κατάφεραν να διαφύγουν γλυτώνοντας την επίθεση, ενώ ο τέταρτος, ο οποίος είχε αποκλειστεί στην ταράτσα του σπιτιού, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από τα φονικά χτυπήματα των Χρυσαυγιτών και διακομίστηκε αρχικά στο Τζάνειο και αργότερα στον Ευαγγελισμό.

Δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Στις 17/1/2013 ο 27χρονος Πακιστανός, ενώ πήγαινε με το ποδήλατο του στην δουλειά, δέχθηκε την δολοφονική επίθεση, με μαχαίρια, δύο μελών της Χρυσής Αυγής. Υπέκυψε μετά από τα πολλαπλά, “χειρουργικά” χτυπήματα των επιτιθέμενων Ναζί. Ισχυρίστηκαν ότι τους έκοψε τον δρόμο και τον χτύπησαν για αυτήν την “ασήμαντη” αφορμή..
Ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, Καντίμ Χουσεΐν όλο αυτόν τον καιρό είναι στο πλευρό της μητέρας του Παύλου. Το “πετρωμένο” πρόσωπο του αποτελεί μια διακριτή μορφή σε αυτήν την μάχη..


Η παρουσία των ναζί στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο των Αιγύπτιων ψαράδων, Θανάση Καμπαγιάννη,  η συμμορία είχε συνδέσμους μέσα στο αστυνομικό σώμα, στην οποία παρείχαν συνεχή ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι μετά την δολοφονική επίθεση των Ναζί εναντίον των εντολέων του, μέσα στη ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί τους έδωσαν άλλες μπλούζες να φορέσουν, από αυτές που φορούσαν με τα διακριτικά  της οργάνωσης κατά την διάρκεια της επίθεσης και πριν οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Τα θύματα της νεοναζιστικής θηριωδίας– υπήρξαν δεκάδες άλλες επιθέσεις σε πρόσφυγες, αντιφασίστες, δημοκράτες, ομοφυλόφιλους κ.α – στην Ελλάδα περιμένουν δικαίωση.

Μετά από 5,5  χρόνια διάρκειας του δικαστικού αγώνα και 453 συνεδριάσεις, μέχρι τώρα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 7 Οκτωβρίου με την ομόφωνη απόφαση του, σύμφωνα με την οποία καταδικάζει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, σηματοδοτεί την νίκη του λαϊκού, προοδευτικού, αντιφασιστικού κινήματος.

Ήταν η επόμενη πολιτική δίκη Ναζί μετά από εκείνη των Συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967, ενώ ξένα ΜΜΕ αναδεικνύουν την σημασία αυτής της δίκης, τοποθετώντας την μετά την δίκη της Νυρεμβέργης.

Ήταν το δόρυ της Νέμεσης που τραυμάτισε την δολοφονική νεοναζιστική οργάνωση, που με την πολιτική μίσους που εξέπεμπε αποτελούσε ύβρη για το κράτος δικαίου και για την ίδια την δημοκρατία.
Ήταν η εντολή της δικαιοσύνης στο μνημονιακό πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία, να προστατεύσουν τις θεμελιώδεις αξίες του πολιτικού δημοκρατικού πολιτισμού, που προασπίζει πρώτα και πάνω από όλα το κεκτημένο της ίδιας της ζωής και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Τρόικα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στον ελληνικό λαό και στον ευρωπαϊκό νότο επιφύλαξαν μνημόνια, φτώχεια και εξαθλίωση. Μέχρι τώρα, μετράμε 10 χρόνια σκληρής, μνημονιακής πραγματικότητας και λιτότητας εις βάρος της ίδιας της επιβίωσης, για την συντριπτική πλειοψηφία, του ελληνικού λαού.

Η βίαιη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας,  με χιλιάδες, πολλές χιλιάδες να ζουν σε άθλιες συνθήκες ή να χάνουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς, με χιλιάδες άστεγους, ενώ πολλοί συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν , όλες αυτές οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η εξαθλίωση και η απόγνωση έστρωσαν τον δρόμο για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, με την είσοδο της στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η πολιτική και MEDIAκή καθεστηκυία τάξη, με την ανοχή που επέδειξαν, νομιμοποίησαν την νεοναζιστική οργάνωση. Και αυτό είτε γιατί μερίδα ΜΜΕ πρόβαλλαν τον πολιτικό λόγο και τις θέσεις της, είτε γιατί κάποια άλλα απέκρυπταν συστηματικά την εγκληματική δράση της.
Όσο για την “ενσωμάτωση” της νεοναζιστικής οργάνωσης στο πολιτικό σύστημα, “πόλεμος” έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την κάλυψη που έδωσαν αλλά και τις συναλλαγές που είχαν με τη νεοναζιστική οργάνωση.

Πέρα από τις γνωστές επαφές της Ν.Δ με στελέχη της Χρυσής Αυγής, πρόσφατα, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας την τελευταία στιγμή, προφανώς με κυβερνητική απόφαση και μετά από θύελλα αντιδράσεων, αναίρεσε απόφαση του για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή ως μετακλητή υπάλληλο του συζύγου της, λίγα 24ωρα πριν την απόφαση του Εφετείου! 

Νέα διαλυτική κρίση έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη νέα τροποποίηση του άρθρου 59 του νέου Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει την μη αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των κρατουμένων δίνοντας, συνεπώς, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και άρα την δυνατότητα στους ναζί να πολιτευτούν, ακόμα και μέσα από την φυλακή.

Η τροποποίηση αυτή έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λίγες βδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών, που εκλαμβάνεται ως πράξη συναλλαγής με την Χρυσή Αυγή. Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ξεχωριστές τροπολογίες  σχετικά με την εκλογική νομοθεσία.

Η υποκριτική “ξιφομαχία” των δύο κομμάτων εξουσίας, προφανώς, δεν αλλάζει το πολιτικό διακύβευμα  για την απόφαση επί των ποινών. Η Χρυσή Αυγή θα πέσει, τελικά, στα “μαλακά”;…

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με πρόεδρο την αεροπαγίτη Μαρία Λεπενιώτη, με ομόφωνη απόφαση, έκρινε ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Παπάς, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Ματθαιόπουλος κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκαν οι πρώην βουλευτές Αντώνιος Γρέγος, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νικος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Μιχάλης Αρβανίτης.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ο δολοφόνος του Παύλου και οι πυρηνάρχες Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Γ. Ρουπακιάς και 15 μέλη του τάγματος εφόδου, πλην δύο που αθωώθηκαν, κρίθηκαν ένοχοι για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, όπως επίσης και οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις εναντίον του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Αυτή η απόφαση, έκανε την Μάγδα Φύσσα να βγει έξω και να φωνάξει στον κόσμο: “Δικαιωθήκαμε! ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου!”


Και ο κόσμος φώναζε “γεια σου μάνα”!

Γιατί είναι η μάνα ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Ο Παύλος μαχαιρώθηκε και όμως άντεξε για 4 ολόκληρα λεπτά όρθιος, αλύγιστος, ενώ ψυχομαχούσε, για να δείξει τους δολοφόνους του όπως δήλωσε και η ίδια η μητέρα του.

Ο Παύλος ήταν και είναι η φωνή της αφύπνισης για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό και για κάθε ελεύθερο άνθρωπο να αντισταθεί στον φασισμό, στην φτωχοποίηση, στην ανελευθερία που πνίγει την καθημερινότητα, σβήνει την ελπίδα και ξεθωριάζει τη λάμψη των αστεριών, που από ψηλά μας δείχνουν έναν άλλο δρόμο χωρίς σκιές…

Και η Μάγδα Φύσσα είναι η Μάνα της Ελλάδας που αγωνίζεται για δικαιοσύνη. Κουβαλάει στις πλάτες της όλους μας δείχνοντας ότι η μάχη είναι αδιάκοπη, μέχρι την τελική δικαίωση.
Για την νίκη της Δημοκρατίας.

Και ενώ η χώρα μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος αλλά ταυτόχρονα έδειξε και απαράμιλλα δείγματα ηρωισμού στην μάχη εναντίον της χιτλερικής Γερμανίας, στο πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα τιμούμε την Γυναίκα που μαζί με τον δημοκρατικό λαό και το αντιφασιστικό κίνημα, ατρόμητη, μπήκε μπροστά στην μάχη εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος Φύσσας και η μητέρα του σήκωσαν ψηλά την Ελλάδα, σε μια κοινωνία που έβλεπε το πολιτικό δηλητήριο της νεοναζιστικής οργάνωσης να κερδίζει, σιγά-σιγά, την μάχη εναντίον των δημοκρατικών θεσμών της μνημονιακής Ελλάδας αλλά δυστυχώς αδίδακτη και σιωπηλή, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, άφηνε το θεριό του φασισμού να ξαναζωντανεύει…. 

Ο Δημήτρης Στρατούλης , μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε (Λαϊκής Ενότητας), πρώην υπουργός και βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων, μας έστειλε την εξής δήλωση:
“Η δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί μία μεγάλη δημοκρατική νίκη του αντιφασιστικού λαϊκού κινήματος ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.
Είναι αποτέλεσμα και του αγώνα του λαού και της νεολαίας, με πρώτη την οικογένεια του δολοφονημένου από τους Φασίστες Παύλου Φύσσα, για την καταδίκη της ΧΑ και την τιμωρία των ενόχων.
Δεν τελειώσαμε, όμως, με το φασισμό.
Χρειάζεται διαρκής δημοκρατική λαϊκή επαγρύπνηση, για να μην ξανασηκώσει κεφάλι.
Χρειάζονται επίσης και μαζικοί και ενωτικοί αγώνες του λαού και της νεολαίας για να εξαφανιστούν οι μήτρες που γεννούν το φασισμό, δηλαδή οι αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και για να ανατραπεί το σύστημα των κοινωνικών ανισοτήτων και της αδικίας, που επωάζει το αυγό του φιδιού.
Τιμή και δόξα στον Παύλο και σε όλα τα θύματα του Φασισμού.
Υπάρχει ελπίδα. Ο αγώνας συνεχίζεται”.



Η Μάγδα Φύσσα είπε … “Ζήτησα να πάω να δω το παιδί μου. Και πήγα στο θάλαμο. Κι είδα το παιδί μου στο νεκροθάλαμο. Γι’ αυτούς που νομίζουν ότι τον τρομάξανε, το παιδί μου δεν τρόμαξε. Κοιμότανε το παιδί μου. Ήταν ένας άγγελος. Κοιμότανε. Προσπαθούσα να τον ζεστάνω”…

Κρατώντας άσβεστο το καντήλι της μνήμης, οι ναζιστικές θηριωδίες μας υπενθυμίζουν ότι η πολιτική του μίσους θα ηττηθεί μόνο με παλλαϊκούς αγώνες. 
Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον δολοφόνο του Παύλου, Γ.Ρουπακιά.
Στο δολοφονικό διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, με εξαίρεση τον Α. Ματθαιόπουλο με ποινή 10 ετών, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 ετών και όχι η ανώτερη των 15 ετών που προβλεπόταν. Έγινε δεκτή η πρόταση της Εισαγγελέως.

Εδώ, λοιπόν, η δική μας “Νυρεμβέργη” . Στους δρόμους θα ηττηθεί ο φασισμός.

Και αυτή η μάχη είναι μπροστά μας.
Ο Παύλος από ψηλά, η μητέρα του που είναι εδώ μαζί μας, οι νεκροί και τα θύματα της Χρυσής Αυγής, οι ήρωες μας θα είναι δίπλα μας σε αυτήν την αναμέτρηση. 



 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!