Search
Close this search box.

Νέα μέτρα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης στον αριθμό των περιστατικών COVID-19

«Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης στον αριθμό των περιστατικών COVID-19 που παρατηρείται τις τελευταίες 14 μέρες στην Κύπρο, αλλά και της διασποράς που καταγράφεται στην κοινότητα, το Υπουργικό Συμβούλιο σε σημερινή του συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, αποφάσισε σειρά νέων μέτρων που έχουν ως στόχο τον έλεγχο και την αποτροπή της περαιτέρω μετάδοσης και της διασποράς του ιού στην κοινότητα και την προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τα ακόλουθα μέτρα σε παγκύπρια βάση:

Συναθροίσεις σε οικίες και δημόσιους χώρους εκτός των χώρον εστίασης με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα
Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους. Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού.
Ο μέγιστος αριθμός ανά κράτηση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα έξι άτομα.
Ο εκκλησιασμός σε εκκλησίες, καθώς και θρησκευτικές τελετές, τελούνται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.
Επιτρέπεται η διεξαγωγή αθλητικών αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών
Επιτρέπεται η λειτουργία κινηματογράφων και θεάτρων 50%
Απαγορεύεται το κόκτειλ σε γάμους, μόνο γεύμα με μέγιστο αριθμό τα 350 άτομα
Επιχειρήσεις φαγητών και φαρμακεία εξυπηρετούν μέχρι τις 9:00 άτομα άνω των 60 και ΑΜΕΑ

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους από άτομα άνω των 12 ετών.

Σε Λεμεσό και Πάφο εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων τα κέντρα εστίασης θα κλείνουν στις 22:30 ενώ θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις μετά τις 23:00, με εξαίρεση τις μετακινήσεις για εργασία. Επιπλέον, αναστέλλονται όλες οι απογευματινές αθλητικές, κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες παιδιών κάτω των 18 ετών.

Όλα τα πιο πάνω μέτρα, που θα ρυθμιστούν με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας που θα εκδοθεί εντός της ημέρας, θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, 23 Οκτωβρίου 2020, και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2020.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!