Search
Close this search box.

Noam Chomsky: “Η άρνηση του Trump για το θέμα της κλιματικής αλλαγής αποτελεί χειρότερη απειλή για την ανθρωπότητα από τον Χίτλερ”

SkalaTimes

Την ώρα που όλος σχεδόν ο πλανήτης έχει στραμμένα τα μάτια στην εκλογική μάχη που δίνεται στις ΗΠΑ, για τη θέση του Πλανητάρχη, ο διανοούμενος ακτιβιστής Αμερικανός Καθηγητής και συγγραφεάς Noam Chomsky δήλωσε στην Independent πως η άρνηση του Trump για το θέμα της κλιματικής αλλαγής αποτελεί χειρότερη απειλή για την ανθρωπότητα από τον Χίτλερ.
Ο 9ιχρονος βετεράνος διανοούμενος είπε στην εφημερίδα The Independent ότι υπάρχει σχεδόν μόνο μια δεκαετία για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική καταστροφή.

Στη συνέντευξη που έδωσε για να προωθήσει ένα νέο βιβλίο του σχετικά με τον επείγοντα χαρακτήρα της κρίσης και ένα μέσο μετάβασης σε μια οικονομία χωρίς ορυκτά καύσιμα, ως μέρος μιας λεγόμενης παγκόσμιας πράσινης νέας συμφωνίας, ο Chomsky είπε ότι έχει εντοπίσει διάφορα μοτίβα στη πορεία της προεδρίας του Trump.
Το ένα μοτίβο είναι να καταρρίψει τυχόν συμφωνίες στις οποίες δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη δημιουργία, όπως η Συμφωνία του Παρισιού του 2015, για την οποία ο Obama βοήθησε και από τις οποίες ο Trump έχει αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Δεν το δημιούργησε, το κατέστρεψε, εντάξει», λέει.

Ο Chomsky κάνει επίσης μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη σύγκριση μεταξύ του Trump και του Αδόλφου Χίτλερ – κάτι που αμφισβητήθηκε έντονα από ειδικούς του Ολοκαυτώματος και που δήλωσαν στην εφημερίδα The Independent ότι μια τέτοια πρόταση ήταν λανθασμένη και προσβλητική.

Ο διάσημος διανοούμενος και ακτιβιστής, τονίζει ότι η απειλή που ελλοχεύει από τη θέρμανση του πλανήτη είναι άνευ προηγουμένου.

Ολόκληρη η συνέντευξη στην εφημερίδα The Independent:

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-election-2020/trump-climate-change-noam-chomsky-book-interview-hitler-robert-pollin-b1374789.html

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!