Search
Close this search box.

Εκλογές ΗΠΑ, εξελίξεις και παρατράγουδα….

SkalaTimes Team

Ένα εκλογικό θρίλερ εκτυλίσσεται από χθες στις ΗΠΑ, ένα εκλογικό θρίλερ που παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης.
Οι αμερικανικές εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμα και δεν έχουν βγάλει νικητή, ωστόσο, μέχρι στιγμής και με καταμετρημένες το 99% των ψήφων σε Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Biden προηγείται και στις δύο αυτές πολιτείες και συγκεντρώνει προς το παρόν 264 από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να ανακηρυχθεί νικητής των προεδρικών εκλογών.

Tην ίδια ώρα ο Trump αμφισβητεί το αποτέλεσμα και ανακοίνωσε ότι θα φτάσει μέχρι και στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Ήδη, οι δικηγόροι της εκστρατείας του προσέφυγαν στη δικαιοσύνη στην πολιτεία Τζόρτζια απαιτώντας να ανασταλεί η καταμέτρηση ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν για τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με το Associated Press.

Την ίδια ώρα οι διάσημες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter, έχουν προβεί στη λήψη και εφραμογή έκτακτων μέτρων έτσι ώστε να ελέγξουν τους ψευδείς ισχυρισμούς του Trump περί νοθείας και σίγουρης δικής του νίκης στις αμερικανικές εκλογές.
Ανεβάζει tweet και ποστ o Trump ασταμάτητα και…του τα κατεβάζουν!
Στόχος, των δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter είναι να μην υπάρξει διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Εξηγώντας τη λογική της συγκεκριμένης πολιτικής, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε συγκεκριμένα: «Από τη στιγμή που ο Τραμπ άρχισε να προβαίνει σε πρώιμες δηλώσεις περί νίκης του, αρχίσαμε να στέλνουμε ειδοποιήσεις σε Facebook και Instagram ότι η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται και πως το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί».
Σε ανατήσεις του σε Twitter και Facebook o Τραμπ έγραψε συγκεκριμένα: «Είμαστε μεγάλοι, προσπαθούν όμως να μας κλέψουν την εκλογή. Δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε ψήφους με κλειστές κάλπες».
Σε άλλο σχόλιό του που προκάλεσε την κινητοποίηση των κοινωνικών δικτύων, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος σημείωσε το εξής: «Θα κάνω ανακοίνωση απόψε. Μεγάλη νίκη».
Το Facebook επεσήμανε το σχόλιο περί νοθείας, δημιουργώντας ένα ειδικό πλαίσιο με το οποίο απευθυνόταν στους χρήστες και στο οποίο αναγραφόταν το εξής μήνυμα: «δείτε τα τελευταία νέα για τις αμερικανικές εκλογές του 2020».

Φαίνεται ότι ο Τrump είναι αποφασισμένος να βγει Πρόεδρος….με το ζόρι!
Την πιθανή αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων από τον Trump είναι κάτι που είχε αναφέρει και σε συνέντευξη του στο SkalaTimes ο καθηγητής πολιτικού μαρκετινγκ στην Νέα Υόρκη, Νίκος Αντωνιάδης, αλλά είναι και κάτι που “προφήτεψε” και ο Bernie Sanders:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!