Search
Close this search box.

“Βομβαρδισμένη Φαλούτζα” η Λάρνακα, κανένα πραγματικό ενδιαφέρον από το Τμήμα Αρχαιοτήτων!

Της Γιώτας Δημητρίου

Βομβαρδισμένη Φαλούτζα μοιάζει η Λάρνακα, ειδικά σε περιοχές όπως είναι η Χρυσοπολίτισσα και ο Πρόδρομος.
Οι ανασκαφές για το αποχετευτικό και το δίκτυο ομβρίων, οδηγούν σε αρχαιολογικά ευρήματα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η πόλη έχει γίνει λαβύρινθος μονοδρόμων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.
Το θέμα που προκύπτει, κατά την δική μας άποψη, είναι πως η ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη για τις ανασκαφές (εκεί όπου έχουν βρεθεί αρχαία) δεν έχει κανένα όφελος για τη πόλη. Τα όποια αρχαία ούτε τα αξιοποιεί η πόλη μας, ούτε φαίνεται να ενδιαφέρεται επαρκώς το Τμήμα Αρχαιοτήτων για τους αρχαιλογικούς θησαυρούς της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα; Το αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας παραμένει κλειστό εδώ και τρία χρόνια!
Eνώ ξένες εφημερίδες όπως η Telegraph γράφουν για τη Λάρνακα ότι είναι η μόνη πόλη στη Κύπρο με ιστορία που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τέσσερις χιλιάδες χρόνια και είναι η 6η πιο αρχαία πόλη της Ευρώπης, το Τμήμα Αρχαιοτήτων κρατά το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας αμπαρωμένο εδώ και τρία χρόνια και αδυνατεί να βρει λύσεις έτσι ώστε να αξιοποιήσει η Λάρνακα τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς, για τους οποίους η πόλη υφίσταται ταλαιπωρία με ανασκαφές, κλειστούς δρόμους κτλ. Για τους οποίους θησαυρούς έχει δικαίωμα η πόλη να τους αξιοποιήσει!

Μπορούμε εμείς, που δεν είμαστε ειδικοί, να δώσουμε κάποιες πιθανές εισηγήσεις:

  1. Aνοίξτε επιτέλους το αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας και αφήστε ντόπιους και ξένους να θαυμάσουν τους αρχαολογικούς μας θησαυρούς.
  2. Μην αφήνετε τα ίδια εκθέματα εσαεί, να εναλλάσονται και να γίνονται συχνές εκθέσεις.
  3. Το πολιτιστικό στολίδι της πόλης που λέγεται Μουσείο Πιερίδη θα μπορούσε (αν το ζητούσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων) να φιλοξενεί συχνές εκθέσεις με τα ευρήματα αυτά τα οποία έχουν βρεθεί στη πόλη μας.

    Χρειάζεται όραμα, δουλειά και λίγο (τόσο δα λίγο) ενδιαφέρον για τη Λάρνακα.

Τέλος, ο Δήμος Λάρνακας, που γνωρίζουμε την αγάπη και έγνοια του για τα πολιτιστικά της πόλης μας, θα έπρεπε με πυγμή να διεκδικήσει την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Λάρνακας. Το ίδιο και οι βουλευτές της πόλης μας.


Προς το παρόν ας “απολαύσουμε” φωτογραφικό υλικό από τα έργα που γίνονται στη πόλη μας σήμερα για το αποχετευτικό και το δίκτυο ομβρίων, στα σημεία όπου έχουν βρεθούν αρχαία, οι δρόμοι θα παραμένουν κλειστοί για μήνες….μέχρι νεοτέρας. Όπως και το αρχαιλογικό μας μουσείο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!