Search
Close this search box.

Το τεστ όμως είναι στις κακές στιγμές…

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Η ανθρωπότητα έχει περάσει μεγαλύτερα δεινά από αυτά που περνάει σήμερα ο κόσμος (ο περισσότερος με φαγητό στο χέρι και ένα πληκτρολόγιο, με όλα τα καλά και εύκολα της τεχνολογίας).

Η ανθρωπότητα έχει δεχθεί χειρότερα βάνασα από αυτά που έφερε η πανδημία του covid 19 και ναι, έχει ξεπεράσει και χειρότερους εφιάλτες.

Κάθε εποχή ή κάθε αιώνας αν θέλετε, συναντά τους δικούς του “Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες”, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή τους, κάποια στιγμή ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με….. ανθρωποφάγους γίγαντες.
Κανένας δεν έχει πει πως το ταξίδι προς την όποια Ιθάκη θα είναι εύκολο, αλλά μια απ΄τις πολλές συμβουλές λέει “να μένει η σκέψη υψηλή, εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα να αγγίζει”…
Ναι, για τους περισσότερους δεν ήταν εύκολο το 2020, αλλά η κάθε καταιγίδα,(τις περισσότερες τουλάχιστον φορές), μας αναγκάζει να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας και να δούμε ποιοι τελικά, πραγματικά, είμαστε.

Με την προοπτική της ελπίδας, λόγω εμβολίου, να είναι ορατή, με την αισιοδοξία που είναι η κινητήρια δύναμη για να πάμε μπροστά, ευχόμαστε πως όλα τα άσχημα που έφερε το 2020 θα περάσουν στην ιστορία του χθες και πως το νέο έτος που θα είναι εδώ σε ένα μήνα θα φέρει για όλο το κόσμο καλύτερες μέρες.

“Είναι εύκολο να διαθέτεις ένα ισχυρό χαρακτήρα στις καλές στιγμές.
Το τεστ όμως είναι στις κακές στιγμές.
Εάν δεν μπορείς να εφαρμόσεις τις αρχές σου τότε, στις κακές στιγμές, τότε νομίζω ότι δεν είναι αρχές, αλλά απλά χόμπι.”
(Από τη εξαιρετική ταινία “Irresistible”)

Υ.Γ To πιο πάνω γράφτηκε ακούγοντας αυτό:


Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!