Search
Close this search box.

Πέθανε ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Tony Hsieh

Ο Tony Hsieh ήταν διάσημος Αμερικανός επιχειρηματίας στο Διαδίκτυο.
Αποσύρθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος της διαδικτυακής εταιρείας υποδημάτων και ενδυμάτων Zappos τον Αύγουστο του 2020, μετά από 21 χρόνια. Πριν από την ένταξή του στο Zappos, o Hsieh συνέστησε το δίκτυο διαφημίσεων Διαδικτύου LinkExchange, το οποίο πούλησε στη Microsoft το 1998 έναντι 265 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πέθανε την περασμένη Παρασκευη μετά από επιπλοκές από εισπνοή καπνού, αφού αποσύρθηκε από πυρκαγιά στο σπίτι του στο Connecticut.
Ο θάνατός του κρίθηκε ατύχημα, σύμφωνα με το γραφείο του κρατικού ιατρικού εξεταστή.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας πέθανε την Παρασκευή αφού διασώθηκε από το φλεγόμενο σπίτι εννέα ημέρες νωρίτερα. Ωστόσο, τα αίτια της φωτιάς παραμένουν υπό διερεύνηση.

O 46χρονος ήταν απόφοιτος του Harvard και πέθανε χωρίς να έχει έτοιμη τη διαθήκη του. Αφήνει πίσω του 840 εκατομμύρια δολάρια, αλλά χωρίς διαθήκη, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια του. Ο Tony Hsieh δεν ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά.

Εκτός από την επαγγελματική του καριέρα, ο Hsieh κέρδισε τη φήμη ως φιλάνθρωπος. Επένδυσε 350 εκατομμύρια δολάρια στην περιοχή Freemont Street του Las Vegas, ξεκινώντας το 2012. Ο Hsieh επένδυσε σε ακίνητα, νεοσύστατες επιχειρήσεις και εστιατόρια σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την περιοχή μετά τη Μεγάλη Ύφεση.
Το περιοδικό Review-Journal αναφέρει ότι οι προσπάθειές του είχαν ποικίλα αποτελέσματα, αλλά ο κυβερνήτης της Νεβάδας Steve Sisolak με ένα tweet του την Παρασκευή αναγνώρισε στον Hsieh ότι διαδραμάτισε «κεντρικό ρόλο» στη μεταμόρφωση του κέντρου του Las Vegas.

Freemont Street Las Vegas

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!