Search
Close this search box.

Το πρώτο βιβλίο με την ιστορική πορεία του Δήμου Λιβαδιών

SkalaTimes Team

Το πρώτο βιβλίο που καταγράφει την ιστορική πορεία του Δήμου Λιβαδιών και όχι μόνο είναι γεγονός!
Το Δημοτικό Σύμβουλο Λιβαδιών αποφάσισε την συγκέντρωση και καταγραφή του πιο σημαντικού υλικού που σχετίζεται με την ιστορική πορεία και εξέλιξη του τότε οικισμού, για να την παραδώσει στις γενιές που έρχονται.

Στην εκπομπή της Γιάννης Ιακώβου φιλοξενήθηκαν ο Δήμαρχος Λιβαδιών και ο συγγραφέας του βιβλίου

Το βιβλίο διατίθεται προς πώληση στο Δημαρχείο Λιβαδιών και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου. Επίσης, οι απόδημοι Λιβαδιώτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δήμο Λιβαδιών και να το ζητήσουν να τους σταλεί στο εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης

Σε δηλώσεις του στο SkalaTimes ο Δήμαρχος Λιβαδιών κ. Μάριος Αρμένης μας είπε:
“Πρόκειται για το πρώτο ιστορικό βιβλίο του Δήμου Λιβαδιών το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια.
Την συγγραφή και την έρευνα ανέλαβε ο κύριος Παπαγεωργίου με τη βοήθεια βέβαια και του Δήμου αλλά και με συνεντεύξεις Δημοτών μας. Υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με πολύ παλιές φωτογραφίες. Πρέπει να πω ότι η προσπάθεια για την συγγραφή αυτού του βιβλίου ξεκίνησε από τα χρόνια που ήταν κοινοτάρχης ο μακαρίτης ο πατέρας μου,ο πατέρας μου μαζί με τον αείμνηστο κύριο Ευρυβιάδη είχαν την ιδέα αυτή, αλλά δυστυχώς ο θάνατος και των δύο σταμάτησε αυτή την προσπάθεια.
Με την μετεξελιξη μας σε Δήμο ξαναφέραμε στο τραπέζι την ιδέα αυτή. Πρέπει να πω ότι το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε το 2015 και τώρα βρισκόμαστε στην διαδικασία να το ξανάπροωθήσουμε γιατί πραγματικά υπάρχει πολύ αξιόλογο υλικό μέσα το οποίο ενδιαφέρει Λιβαδειώτες και όχι μόνο.
Ο στόχος αυτού του συγγράμματος πρέπει να πω ήταν το να βγουν στην επιφάνεια πάλια γεγονότα, ιστορικά και όχι μόνο που αφορούσαν τα Λιβάδια και έτσι να μπορούν να μάθουν και οι νεότερες γενιές την ιστορία του τόπου τους.
Υπάρχει κόσμος που έχει αγοράσει το βιβλίο και βλέπει σε φωτογραφίες τον εαυτό του του σε μικρότερη ηλικία, φωτογραφίες που δεν είχαν υπόψη τους ότι υπάρχουν.
Είναι ένα βιβλίο το οποίο εμπεριέχει μεγάλο ενδιαφέρον, για να καταλάβετε μετά την παρουσίαση του βιβλίου στην εκπομπή του Ρικ με τη Γιάννα Ιάκωβου είχαμε δεχτεί αρκετά τηλεφωνήματα στο Δήμο όπου κόσμος ζητούσε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα είχαν αναφερθεί στην εκπομπή και για το βιβλίο.
Επαναλαμβάνω υπάρχουν γεγονότα μέσα στο βιβλίο τα οποία εμπεριέχουν ενδιαφέρον για όλους και όχι μόνο για τους Λιβαδιώτες, να πω ένα παράδειγμα : η προσγείωση του πρώτου Επιβατικού αεροπλάνου που έγινε στα Λιβάδια.
Πρέπει επίσης να πω ότι αυτό το βιβλίο έχει ανοίξει μία δημόσια συζήτηση και διάλογο. Έτυχε να με πάρει τηλέφωνο αρκετός κόσμος για να μου πει “ξέρω και εγώ μια ιστορία ξέρω και εγώ έναν ιστορικό γεγονός το οποίο δεν καταγράφεται στο βιβλίο”.
Θέλουμε να υπάρξει μία συνέχεια. Μπορεί να υπάρξει μια επιπρόσθετη έκδοση με καινούργια στοιχεία και γεγονότα. Εμείς καλούμε τον κόσμο ο όποιος γνωρίζει κάποια πράγματα να τα αναφέρει στον Δήμο, αν δεν αναφέρονται στο υφιστάμενο βιβλίο και να τα συμπεριλάβουμε σε μια επόμενη έκδοση”.

Ο συγγραφέας και ιστορικός Κώστας Παπαγεωργίου


Πιο κάτω το λινκ από την εκπομπή του ΡΙΚ “Κύπριοι του Κόσμου” με τη δημοσιογράφο Γιάννα Ιακώβου, όπου φιλοξενήθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Παπαγεωργίου και ο Δήμαρχος Λιβαδιών και μιλούν αναλυτικά για το βιβλίο:

http://cybc.com.cy/video-on-demand/%cf%81%ce%b9%ce%ba-1/%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85/episodes/%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85-05-12-20/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!