Search
Close this search box.

Το Artόκουτο_The_Workshop είναι το νέο “σπίτι της τέχνης” στη Λάρνακα…

Οι καλλιτέχνες της πόλης μας Γιώργος Αχιλλέως και Έλενα Ιασωνίδου συνεργάζονται και εγκαινιάζουν ένα νέο χώρο, το “Artόκουτο_The_Workshop” , σκοπός τους, όπως οι ίδιοι λένε: “σε μερικά χρόνια να κοιτάμε πίσω και να βλέπουμε παιδιά να μεγαλώνουν και να έχουν πάρει κάτι από εμάς. Ενήλικες να έχουν αφήσει εδώ μια κακή μέρα. Κόσμος ανεξαρτήτου ηλικίας, να έχει γνωρίσει την τέχνη ως μια νέα δραστηριότητα. Να ζωγραφίσει, να φτιάξει κόσμημα, να μάθει για την τέχνη και την ιστορία της, να δημιουργεί. Και κυρίως να μάθει τη σημασία της στην καθημερινότητα μας και πόσο πολύ μπορεί να την ομορφαίνει”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η φιλία ξεκίνησε 20 περίπου χρόνια πριν, οντας συμφοιτητές στη σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Η κοινή αγάπη για την τέχνη και η επίσης κοινή αντίληψη του τι εστί τέχνη, δημιούργησαν μια δυνατή φιλία που κατέληξε σε κουμπαριά.

Ο Γιώργος, μέσα από την εικαστική του πορεία, τις εκθέσεις ζωγραφικής του, τις σκηνογραφίες του στο θέατρο, αλλά και ως δάσκαλος με την ικανότητα επικοινωνίας με τους μαθητές του δημιουργεί το δικό του κοινό.

Η Έλενα, με το ταλέντο της και την πολύπλευρη έκφραση της καλλιτεχνικής της φλέβας, με την επάνοδο της στην Κύπρο ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση, το μόνο κατάστημα στη Λάρνακα με αμιγώς χειροποίητα προϊόντα, ως επί τω πλείστον Σκαλιωτών καλλιτεχνών. Το Artόκουτο θα κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Ο Γιώργος και η Έλενα θέλουν να μεταδώσουν τις γνώσεις τους για τη μεγάλη τους αγάπη. Σε ένα ανακαινισμένο σπίτι της δεκαετίας του ΄60 στην Ησιόδου (στην περιοχή Δροσιάς), περιμένουν να υποδεχτούν τον οποιονδήποτε έχει ή δεν έχει ταλέντο, γνωρίζει την τέχνη ή θέλει να την μάθει. Τον οποιονδήποτε θέλει να ξεκινήσει να δημιουργεί.

“Το Artόκουτο_The_Workshop, δεν είναι απλά μια συνεργασία. Σκοπός μας είναι σε μερικά χρόνια να κοιτάμε πίσω και να βλέπουμε παιδιά να μεγαλώνουν και να έχουν πάρει κάτι από εμάς. Ενήλικες να έχουν αφήσει εδώ μια κακή μέρα. Κόσμος ανεξαρτήτου ηλικίας, να έχει γνωρίσει την τέχνη ως μια νέα δραστηριότητα. Να ζωγραφίσει, να φτιάξει κόσμημα, να μάθει για την τέχνη και την ιστορία της, να δημιουργεί. Και κυρίως να μάθει τη σημασία της στην καθημερινότητα μας και πόσο πολύ μπορεί να την ομορφαίνει”.

Πληροφορίες επικοινωνίας:
Έλενα: 99740155 www.facebook.com/elena.iasonidou.7
Γιώργος: 99559705 www.facebook.com/giorgosachilleos

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!