Search
Close this search box.

Αβέρωφ-Κυπριανού: “Το εθνικό θέμα ενώνει όλους”

Μέσα στο κλίμα της Τσικνοπέμπτης, με ΖΙΒΑΝΙΑ και φιλικό κλίμα, και με μουσική υπόκρουση το “Ήρθε ένας φίλος απ’ τα παλιά” (από κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς), χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκαν και έστειλαν το μήνυμα πως έχουν την καλή διάθεση να δουλέψουν μαζί όσον αφορά το Κυπριακό.

Η συνάντηση Άντρου – Αβέρωφ έγινε στα γραφεία του ΑΚΕΛ.

Ο Άντρος Κυπριανού υποδέχτηκε τον Αβέρωφ Νεοφύτου στα γραφεία του ΑΚΕΛ. Αμέσως μετά έκανα λόγο για μια ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση που είχαν, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το Κυπριακό. Και είπε ότι υπήρξε ομοφωνία.
Οι δύο ηγέτες, επισήμαναν ο καθένας με τις δηλώσεις του, ότι το Κυπριακό είναι πέραν των όποιων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων, σημειώνοντας ότι το εθνικό θέμα ενώνει όλους.

«Φεύγω πιο αισιόδοξος γιατί διαπίστωσα ότι μας ενώνει ο κοινός στόχος για την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας» είπε από την πλευρά του αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πάντως ότι αριστερός και κουμουνιστής δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Κατανοώντας ότι ούτε και ο Άντρος Κυπριανού θα συμμεριστεί τις απόψεις του σε θέματα οικονομίας.

«Κάποτε χάνουμε, κάποτε κερδίζουμε, αν χάσουμε πατρίδα δεν μπορούμε να την ξανακερδίσουμε. Να στείλουμε το μήνυμα πως συναισθανόμαστε τις ιστορικές στιγμές και την ευθύνη. Αν αφήσουμε δευτερεύοντα συνθήματα να μας παρεμποδίσουν από το να δούμε το μεγάλο πρόβλημα Δεν μπορεί το Κυπριακό περιμένει 6μηνα, χρόνια και δεκαετίες. Αν δεν πάμε στην πενταμερή θα φορτωθούμε τη διχοτόμηση και θα χάσουμε και τα Βαρώσια» είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
«Ανησυχούμε για τις εξελίξεις. Χρειάζεται με τις ενέργειες μας να απαντήσουμε στα προσχήματα που εφευρίσκει η Τουρκία» είπε ο Άντρος Κυπριανού και αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη πρόταση που το ΑΚΕΛ κατέθεσε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις 8 του Δεκέμβρη.

Πώς γίνεται δύο κόμματα εκ διαμέτρου αντίθετα να βρίσκουν κοινές γραμμές, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Το θετικό είναι πως στάληκε το μήνυμα πως όσον αφορά στο Κυπριακό, ΑΚΕΛ και έχουν την πρόθεση, αλλά και τη διάθεση, να παραμερίσουν τις όποιες διαφωνίες στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης και να αντικρίσουν με ομοφωνία και συναντίληψη το Κυπριακό, «μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και μικρόκαρδες προσεγγίσεις».

Ο Άντρος Κυπριανού ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα παραμείνει στην αντιπολίτευση, ενώ ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε πως ποτέ δεν θα γίνει αριστερός, ούτε κομουνιστής.

Χαρακτηριστική ωστόσο ήταν η τοποθέτηση του γ.γ. του ΑΚΕΛ πως «μας χρειάζεται ο τόπος, έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, δεν έχουμε άλλα περιθώρια χρόνου να χάνουμε», για να συμπληρώσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου πως «όσοι δεν το καταλαβαίνουν, άθελά τους δεν υπηρετούν αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Δεν μπορεί το Κυπριακό να περιμένει ούτε εξάμηνα ούτε χρόνια ούτε δεκαετίες».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!