Search
Close this search box.

Οι φετινές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ: Και δυο Έλληνες στη λίστα, ο Λαμπρινός και ο Παπαμιχαήλ…

Φαίδωνας Παπαμιχαήλ

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 15 Μαρτίου τις φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ.

Η φετινή τελετή θα έχει ελληνικά ονόματα, ανάμεσα στις υποψηφιότητες.

Ο διακεκριμένος διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι υποψήφιος για τη διεύθυνση φωτογραφίας της «Δίκης των 7 του Σικάγου» του Ααρον Σόρκιν.

Πρόκειται για τη δεύτερη υποψηφιότητα στα Όσκαρ για τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, μετά με τη «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν που ήταν υποψήφιος για Οσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας το 2014.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας μοντέρ Γιώργος Λαμπρινός είναι υποψήφιος για το μοντάζ της ταινίας «Ο Πατέρας» του Φλόριαν Ζέλερ.

Ο Γιώργος Λαμπρινός έχει αποσπάσει περισσότερες από 10 υποψηφιότητες για το μοντάζ της συγκεκριμένης ταινίας αλλά και νίκες, μεταξύ αυτών, στα βραβεία της Ένωσης Κριτικών του Λος Άντζελες και στα British Independent Film Awards.

Yorgos Lamprinos receives the Best Editing award for the movie ‘Jusqu’a La Garde’ during the 44th annual Cesar awards ceremony held at the Salle Pleyel concert hall in Paris, France, 22 February 2019. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Την ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων ανέλαβαν οι Πριγιάνκα Τσόπρα και Νικ Τζόνα. Η 93η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου (Αμερική) και 26 Απριλίου (Κύπρο)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!