Search
Close this search box.

Η νήσος των αδιάφθορων…..

Γράφει ο Παναγιώτης Τουλούρας
Νομικός, Υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας ΔΗΠΑ

Ξαφνικά όλοι παρουσιάζονται πολέμιοι της διαφθοράς και της διαπλοκής και υπερασπιστές της νομιμότητας και της κάθαρσης. Μάλιστα, κάνοντας μια βόλτα σε κεντρικούς δρόμους, εύκολα διαπιστώνει ο καθένας πως τα συνθήματα κατά της διαφθοράς «ευδοκιμούν» αυτή την περίοδο, σε ταμπέλες, προεκλογικά έντυπα και γενικά σε μέσα προώθησης ενόψει εκλογών.

Εύλογα τίθενται ερωτήματα από τους πολίτες, όσοι δηλαδή αντέχουν να παρακολουθούν αυτή την κατάσταση. Για παράδειγμα, αν όλοι αυτοί που σήμερα δηλώνουν πολέμιοι της διαφθοράς και της διαπλοκής, πως επέτρεψαν όλα αυτά τα χρόνια, εκθέσεις διεθνών οργανισμών, αλλά και γεγονότα που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα, να κατατάσσουν τη χώρα μας στον πάτο της αξιολόγησης για τη διαφθοράς. Αν τα κόμματα όλων αυτών των υποψηφίων και κυρίως αυτών που επιδιώκουν την επανεκλογή, αγωνίζονταν για να επικρατήσει η διαφάνεια, πώς φτάσαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Λυπούμαι που το λέω αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η υποκρισία ξεπέρασε τα όρια.

Θεωρώ πως έφτασε ο καιρός να αφήσουμε στο περιθώριο τα συνθήματα και κυρίως όσοι έχουν μια πολιτική πορεία χρόνων ή δεκαετιών σε αυτό τον τόπο, να αναλογιστούν τι έπραξαν και τι δεν έπραξαν, για να πολεμήσουν το φαινόμενο της διαφθοράς. Είναι πραγματικά αδιανόητο σχεδόν όλοι σήμερα να δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση με τη διαφθορά και να καταγγέλλουν τους υπόλοιπους ότι φέρουν βαριές ευθύνες. Οι ευθύνες είναι πολλές και συνάμα διαχρονικές κι αν δεν αποφασίσουμε πραγματικά να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να ενεργήσουμε αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του, δεν πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον. Νομοθετικά υπάρχουν κενά που επέτρεψαν να φθάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Επιπλέον, υπάρχουν περιθώρια για ασφαλιστικές δικλείδες που για χρόνια μένουν στη θεωρία, ενώ εάν υλοποιούνταν, σήμερα τα περιθώρια παράνομων και παράτυπων ενεργειών θα ήταν περιορισμένα.

Σε αυτό τον τόπο χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία. Να σταματήσουμε ν΄ακολουθούμε την εύκολη λύση που είναι να κατηγορεί ο ένας τον άλλο. Με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις να αναδείξει ο καθένας το πολιτικό του εκτόπισμα και όχι να αναλώνεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και κούφια συνθήματα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!