Search
Close this search box.

Πανίκος Ξιούρουπας: “Πρέπει ο κάθε βουλευτής να εργάζεται πρωτίστως για την πόλη του”

Ο Πανίκος Ξιούρουππας, διάσημος στον κόσμο του κυπριακού ποδοσφαίρου, είναι μια γνωστή προσωπικότητα, ο οποίος από το 2013 έχει αναλάβει την Προεδρία του Ιδρύματος “Ηλιαχτίδα Ζωής”, ενός Ιδρύματος που επιτελεί σημαντικό ρόλο για άτομα ΑμεΑ από το 1997.
Σήμερα, ο Πανίκος Ξιούρουππας διεκδικεί μία θέση στη βουλή με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ. Το SkalaTimes κουβεντιάζει μαζί του, για να τον γνωρίσουμε καλύτερα.
Ανάμεσα σε άλλα τονίζει πως σε περίπτωση εκλογής του: “Θα εργαστώ έντιμα, ταπεινά, ανθρώπινα και ουσιαστικά, μακριά από αντιπαραθέσεις, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία. Σ’ αυτό τον κόσμο κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος! Μαζί μπορούμε”.

SkalaTimes

Τι είναι αυτό που σας έχει ωθήσει να πείτε ναι στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ;
Φιλοδοξία μου δεν ήταν ποτέ να γίνω πολιτικός. Μέσα από την εθελοντική μου δράση, εδώ και 25 χρόνια, ακούω την αγωνία, τον πόνο και τους προβληματισμούς των συνανθρώπων μου. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλω να γίνω η φωνή τους στο Κοινοβούλιο.

Ποια είναι η σχέση σας με το ΑΚΕΛ;
Παραδοσιακά η οικογένειά μου στήριζε το ΑΚΕΛ. Θεωρώ ότι το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που διαχρονικά αγωνίζεται για τον εργάτη, την τρίτη ηλικία, τις ευάλωτες ομάδες και τους νέους, κάτι το οποίο με βρίσκει απόλυτα ταυτισμένο.

Πριν έρθει η πρόταση του ΑΚΕΛ ποια ήταν η σχέση σας με την πολιτική;
Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την πολιτική, όμως ως ενεργός πολίτης, συμβαδίζω εδώ και 25 χρόνια μέσα στην κοινωνία με τη συμμετοχή μου σε ΜΚΟ προσφέροντας εθελοντικά στους συμπολίτες και στο ΑμεΑ.

Τι χαρακτηριστικά πιστεύετε ότι πρέπει να διαθέτει ένας καλός βουλευτής;
Εντιμότητα, Ταπεινότητα και Ανθρωπιά. Αυτά είναι τα 3 πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να συνοδεύουν ένα υποψήφιο και πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Σε περίπτωση εκλογής σας τι είναι αυτό που θα προσπαθήσετε να αλλάξετε στην πόλη και επαρχία Λάρνακας;
Ξεκινώντας από τα διαχρονικά προβλήματα της Μαρίνας Λάρνακας και των πετρελαιοδεξαμενών, που ήδη με μεγάλες προσπάθειες του Δημάρχου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου υλοποιούνται, ένα από τα μεγάλα προβλήματα, κατά την άποψη μου, είναι η μη τήρηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης για Πανεπιστημιακή Σχολή στην πόλη μας, παρά τις δεσμεύσεις, και το οποίο θα διεκδικήσουμε στη νέα Βουλή.
Πρέπει να διεκδικήσουμε αντισταθμιστικά μέτρα για την μεγάλη έκταση γης που καταλαμβάνει το Αεροδρόμιο, καθώς και για την χρήση του, για να προσφέρουμε στους δημότες μας καλύτερη ποιότητα ζωής. Επιπρόσθετα, είναι εμπόδιο στην ενοποίηση του παραλιακού μετώπου για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Τέλος, ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως Λάρνακα, είναι η εξεύρεση εργασίας των νέων μας, που δυστυχώς αναγκάζονται να φεύγουν σε άλλες πόλεις ή ακόμα και στο εξωτερικό.

Ως υπάλληλος που έχει εργαστεί στην Cyta  τι πιστεύετε ότι χρειάζεται σήμερα ο εργαζόμενος λαός του τόπου μας έτσι ώστε να μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα του;
Ένα ισχυρό ΑΚΕΛ μέσα στο Κοινοβούλιο, όπου εκεί παίρνονται οι αποφάσεις για νομοθεσίες για τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.

Πολλές μικροεπιχειρήσεις της πόλης μας, έχουν λαβωθεί μετά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Τι είναι αυτό που μπορεί να γίνει κατά τη γνώμη σας έτσι ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν αυτές οι επιχειρήσεις;
Ως ΑΚΕΛ έχουμε καταθέσει διάφορες προτάσεις με στόχο τη στήριξη των μικροεπιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα αναστολή δόσεων, καθώς επίσης και διακανονισμό ενοικίων.

Ποια η άποψη σας για το κυπριακό και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο;
Θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για ενίσχυση της προοπτικής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στη βάση ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στη ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η ευθύνη για ανάληψη αυτών των πρωτοβουλιών ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος διαχειρίζεται το κυπριακό.
Το ΑΚΕΛ εκφράζει την ετοιμότητα να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιώντας τις σχέσεις που διαθέτει, τόσο με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, όσο και διεθνώς.

Ένας βουλευτής κατά την άποψή σας πρέπει να ασχολείται με τα θέματα της πόλης
και επαρχίας που τον έχει εκλέξει ή πρέπει να ασχολείται σε μεγάλο βαθμό και με
θέματα που αφορούν ολόκληρο το νησί;

Ξεκινώντας από την πόλη με την οποία ο δημότης τον έχει εμπιστευτεί με την ψήφο του, θα πρέπει ο κάθε βουλευτής να εργάζεται πρωτίστως για την πόλη του.

Τέλος, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ποιο είναι το δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες
του περιοδικού μας;

Θα εργαστώ έντιμα, ταπεινά, ανθρώπινα και ουσιαστικά, μακριά από αντιπαραθέσεις, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Σ’ αυτό τον κόσμο κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος! Μαζί μπορούμε!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!