Search
Close this search box.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στην απονομή βραβείων και επαίνων για τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Συμμετοχή και Περηφάνια για το Παραολυμπιακό Πνεύμα», στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Με χαρά και υπερηφάνεια χαιρετίζω σήμερα την εκδήλωση απονομής των βραβείων του Παγκύπριου Εικαστικού Διαγωνισμού για τα Δημοτικά Σχολεία, με θέμα: «Συμμετοχή και Περηφάνια για το Παραολυμπιακό Πνεύμα», που διοργάνωσε η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Κ.Ε.Π.Ε.) και η εταιρεία Χαραλαμπίδης-Κρίστης.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι οι αντίστοιχοι Ολυμπιακοί Αγώνες για αθλητές με κινητικές, οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες. Οι πρώτοι αγώνες για άτομα με αναπηρίες πραγματοποιήθηκαν το 1948 στο Στόουκ Μάντεβιλ της Αγγλίας και διεξάγονται ανελλιπώς κάθε τέσσερα χρόνια.

Στόχος του διαγωνισμού ζωγραφικής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στόχος που έχει επιτευχθεί. Δεν μας εμπόδισαν οι αντίξοες συνθήκες της πανδημίας. Τα παιδιά λοιπόν δημιούργησαν και ενάντια στην κατήφεια και την αγωνία του κορωνοϊού.

Θαυμάζουμε τα εικαστικά αποτελέσματα, την προσπάθεια των παιδιών που δημιουργούν εικόνες που μιλούν. Εικόνες που μιλούν και έχουν να μας πουν για την ευαισθησία, την ενσυναίσθηση, και τη συνείδηση του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των συνανθρώπων μας, αλλά και για την αναλογία αυτών που πάντοτε αγωνίζονται στον στίβο της ζωής και κερδίζουν με το ψυχικό σθένος τους τις όποιες ελλείψεις ή αναπηρίες.

Ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες επιζητούμε και πρέπει να έχουμε στον αθλητισμό. Αυτό μάλιστα δεν είναι παραχώρηση, αλλά κάτι που το νιώθουμε φυσιολογικά και είναι δικαίωμα, το οποίο δεν πρέπει να εξαντλείται σε λεκτικές διακηρύξεις, αλλά με τη θεσμοθέτηση αυτών των δικαιωμάτων.

Όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα πρέπει να νιώθουν περήφανοι, διότι δεν αφορά απλά τη ζωή, αλλά την ποιότητα ζωής για τους συνανθρώπους μας που έρχονται και επιδίδονται με θαυμαστά αποτελέσματα στον παραολυμπιακό στίβο.

Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία, τα σχολεία που αγκάλιασαν και συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αλλά πρωτίστως και κυρίως τα παιδιά και τους δασκάλους τους, που με έμφαση και ζήλο έχουν ασχοληθεί με το σημαντικό αυτό θέμα.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς για το έργο που επιτελείτε και προσμένω στη συνέχιση του θεσμού και στη συνεργασία σας.

Ξεχωριστά ευχαριστώ βέβαια και την Εταιρεία Χαραλαμπίδης-Κρίστης Λτδ, μια εταιρεία που με τα χρόνια γίνεται εταίρος μας, συνεργάτης που βοηθά το Υπουργείο στηρίζοντας ωραίες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες σχολείων.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!