Search
Close this search box.

Ξανά στις κάλπες το Δεκέμβριο, για τη Λάρνακα

SkalaTimes Team


Μπορεί η μακρινή μας Νέα Υόρκη να ζει σε ρυθμούς δημαρχικών εκλογών και να δημιουργείται μια κατάσταση έτοιμη για σενάριο του Netflix (ναι!), αλλά και στο δικό μας μικρόκοσμο, μόλις τελειώσουν οι καλοκαιρινές διακοπές, σε 2 περίπου μήνες, θα μπούμε κι εμείς σε….ρυθμούς δημαρχικών εκλογών.

Άλλωστε, όπως το έχουμε πει πολλές φορές, μπορεί να είναι μικρή η χώρα, μικρή και η Λάρνακα, αλλά δεν πλήττουμε ποτέ (καλώς ή κακώς) σε αυτό τον τόπο.

Η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν προλαβαίνει “να μπει σε εφαρμογή” και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουμε “κανονικά” με το υφιστάμενο σύστημα στις δημαρχικές εκλογές του Δεκέμβρη 2021.
Η Κυβερνητική πρόταση για αναβολή των δημοτικών εκλογών Δεκεμβρίου 2021 κατά 2,5 χρόνια και ταυτόχρονα την επιμήκυνση της θητείας των υφιστάμενων δημοτικών αρχόντων κατά τον ίδιο χρόνο, βρήκε αντίθετη την πλειοψηφία των κομμάτων εντός Βουλής.

Χωρίς να έχει αναφέρει κάτι ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας θεωρούμε δεδομένο την επαναδιεκδίκηση της θέσης του, αφού η μέχρι σήμερα θητεία του μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί και η Λάρνακα έχει δει πολλά έργα, που ήταν στο συρτάρι και καλυμένα με “θα θα θα” και κούφιες υποσχέσεις, να υλοποιούνται.

Αν κάτι μας δίδαξε το Δημοτικό Συμβούλιο αυτής της πενταετίας, μετά τα σκάνδαλα και τις μίζες του προηγούμενου Δημάρχου, που λάβωσαν την πόλη, είναι πως η ομόνοια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, οι κατάλληλοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αποφάσεις μακριά από κάθε κομματική σκοπίμότητα μπορούν να κάνουν “θαύματα” για τη πόλη μας.
Και αυτά τα “θαύματα” τα είδαμε: Μετακίνηση γηπέδων αντισφαίρισης, ανάδειξη αρχαίου λιμανιού, μετακίνηση εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, Πλατεία Ζουχουρι, Δημοτική Αγορά, Γειτονιά Καλλιτεχνών στην περιοχή Πιαλέ Πασά και τόσα άλλα έργα που έγινα ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν.

Τον Δεκέμβριο λοιπόν, όπως όλα δείχνουν θα ξαναπάμε στις κάλπες για τη Λάρνακα μας. Μια Λάρνακα που κατάφερε να τελευταία χρόνια να βρει το δρόμο της.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!