Search
Close this search box.

Δεν υπάρχει χρόνος…..

Της Γιώτας Δημητρίου

Δεν υπάρχει χρόνος, το ξέρουμε! Tο αισθανθήκαμε, σε κηδείες ξένων, μα προπάντων σε κηδείες δικών μας ανθρώπων.
Tο νιώσαμε σε νοσοκομεία ως επισκέπτες, μα ιδιαίτερα την ώρα της αναμονής για ένα δικό μας άνθρωπο.
Δεν υπάρχει χρόνος, το ξέρουμε! Το ξέρουμε όλοι και οι έξυπνοι και οι χαζοί, και οι καλοί και οι κακοί.

Δεν υπάρχει χρόνος για όλα τα περιττά που είναι και τόσα πολλά! Για όλα τα άσκοπα, τα αχρείαστα, τα γελοία και άθλια, δεν υπάρχει χρόνος.

Ούτε για τις συγνώμες, ούτε για τα σ’ αγαπώ, ούτε για τα λυπάμαι, ούτε για όλα τα σημαντικά που αναβάλλουμε σαν βλάκες, πανίβλακες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ!

Κι εκεί που τρέχεις σαν να πρέπει να προλάβεις μια αιωνιότητα, τσακ, κόβεται το νήμα και φεύγει, φεύγεις, φεύγω. (Εντάξει, δεν ξέρω με ποια σειρά).

Δεν υπάρχει χρόνος, κανένας χρόνος δεν υπάρχει, τουλάχιστον γι αυτό το ταξίδι στο Πλανήτη Γη. Τώρα, για τα άλλα ταξίδια, τα μεταθανάτια, δεν ξέρω, εκεί ίσως να επικρατεί μια αιωνιότητα, ίσως, αυτό πιστεύω εγώ, με αυτό γαλουθήθηκα.
Μα πάλι, είμαι αρκετά μεγάλη για να γνωρίζω πως για τίποτα δεν μπορώ να είμαι απόλυτα βέβαιη. Πεποιθήσεις; Βεβαίως. Πιστεύω; Βεβαίως. Πίστη; Βεβαίως. Σιγουριά; Βεβαίως, όχι. Για τίποτα. Μόνο για όσα αγαπώ, μόνο γι αυτά τρέφω μια απέραντη σιγουριά, μόνο για την αγάπη που έχω μέσα μου, για όσους αγαπώ. Καμία άλλη σιγουριά.

Δεν υπάρχει χρόνος λοιπόν. Για τίποτα περιττό. Για τίποτα αναβλήσιμο. Όλα σήμερα. Όλα εδώ. Όλα τώρα. Για αύριο, μη παίρνεις όρκους.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο σε αυτό τον πλανήτη.

Ναι, ίσως να υπάρχει χρόνος κάπου αλλού, σε ένα άλλο πλανήτη, μετά από εδώ, ίσως να συνεχίζουμε σε ένα άλλο πλανήτη, ή σε ένα άλλο σύμπαν, με μια άλλη μορφή και να ταξιδεύουμε στο απέραντο αιώνιο, μα για τον πλανήτη Γη, για αυτό το ταξίδι εδώ, δεν υπάρχει χρόνος!

“Μια λάμψη ο άνθρωπος, κι αν είδες, είδες”!

Y.Γ: Περισσότερα για το χρόνο έτσι όπως τα είπε ο Αλβέρτος και o φιλόσοφος Ανρί Μπερξόν : https://www.skalatimes.com/2021/06/30/epistimonika-kai-filosofika-o-xronos-einstein-brexon/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!