Search
Close this search box.

Μια μετανάστευση στην Ισλανδία, άμεσα! Τετραήμερη εργασία και ανθρώπινες συνθήκες!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πείραμα της Ισλανδίας για την εφαρμογή της 4ημερης εβδομάδας εργασίας και του μειωμένου χρόνου εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent η Ισλανδία προχωρά με επιτυχία στην εφαρμογή της 4ημερης εβδομαδιαίας εργασίας.

Συγκεκριμένα αφού περισσότερο από το 1% του εργατικού δυναμικού της χώρας συμμετείχε στο πιλοτικό πρόγραμμα που μείωσε την εβδομάδα εργασίας σε 35-36 ώρες χωρίς μείωση των συνολικών αποδοχών, ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αυτό έδωσε το πράσινο φως στα συνδικάτα της Ισλανδίας, να διαπραγματευτούν με τους εργοδότες τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, για τη μείωση του χρόνου εργασίας.

Τα συμπεράσματα της Ισλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα από τις δοκιμές, οι οποίες διεξήχθησαν από το 2015 έως το 2019 και περιελάμβαναν περισσότερα από 2.500 άτομα, έδειξαν αύξηση στην παραγωγικότητα και ευημερία και οδήγησαν σε μόνιμες αλλαγές.

Αυτά βέβαια στην Ισλανδία, στην Κύπρο ακόμη προσπαθούμε να δούμε τι θα γίνει με το ωράριο τις Κυριακές και πότε θα αυξηθεί το όριο του κατώτατου μισθού.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!