Search
Close this search box.

Βελτιώνουμε τις υπηρεσίες στις παραλίες μας αναβαθμίζοντας τις ναυαγοσωστικές υπηρεσίες

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών έγινε ανασκόπηση ενός χρονίζοντος προβλήματος που αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις παραλίες μας, τόσο από πλευράς υποδομών όσο και ανθρώπινου δυναμικού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών, οι επαρχιακές διοικήσεις, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, η Ένωση Δήμων και η Ένωση Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ και εκπρόσωποι των οργανωμένων ναυαγοσωστών.

Με γνώμονα την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων προβλημάτων και ελλείψεων, αποφασίστηκε όπως:

(α) Οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας εντάσσονται στο Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ» στο οποίο δεν συμμετείχαν μέχρι σήμερα, με ισχύ από 01/01/2022. Με αυτή την εξέλιξη το σύνολο των παραλιών της χώρας τυγχάνει ενιαίας διαχείρισης.

(β) Το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί άμεσα εντός Ιουλίου σε διαδικασία προκήρυξης προσφοράς για την κατασκευή 45 ναυαγοσωστικών πύργων σύγχρονων προδιαγραφών.

(γ) Με δαπάνη του Υπουργείου Εσωτερικών η άμεση αγορά 5 πρόσθετων jet ski για τις ναυαγοσωστικές ανάγκες όλων των επαρχιών αλλά και η προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού όπως απινιδωτών, φορητών ασυρμάτων κ.α. συνολικής δαπάνης 153.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν εργασιακά θέματα των ναυαγοσωστών συμπεριλαμβανομένου του ωραρίου στελέχωσης των παραλιών, της μισθολογικής αναβάθμισης και των όρων εργοδότησης τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει πρωτοβουλία για διαβούλευση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους εκπροσώπους των οργανωμένων συνόλων με στόχο την σύντομη και οριστική διευθέτηση του θέματος.

Ενόψει των αποφάσεων, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών οτι αναστέλλει την προγραμματισμένη για σημερινή τρίωρη στάση εργασίας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!