Search
Close this search box.

Λογισμικό χάκαρε 50.000 λογαριασμούς δημοσιογράφων, πολιτικών, δικηγόρων και ακτιβιστών

Χάκερς, με ένα ειδικό λογισμικό, που φαίνεται πως ανηκε σε Ισραηλινή εταιρία, παρακολουθούσε περισσότερους από 50.000 αριθμούς παγκοσμίως, λογαριασμούς δημοσιογράφων, ακτιβιστών και δικηγόρων.

Μάλιστα, το λογισμικό, των χακερς, σε περιπτώσεις iphones και anroid μπορούσε να αποσπάσει μηνύματα, φωτογραφίες, email, να ηχογραφήσει τηλεφωνικές συνομιλίες, ακόμη και να ενεργοποιήσει τα κρυφά τα μικρόφωνα των συσκευών!

Το μεγάλο αυτό σκάνδαλο αποκάλυψαν πριν από 15-20 ώρες 16 ξένα ΜΜΕ.

Η εφημερίδα Guardian έγραψε ότι ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι και πολιτικοί, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ έπεσαν θύματα χάκερς από κυβερνήσεις.
Η έρευνα δείχνει ότι το λογισμικό που έχει χρησιμοποιηθεί για να τους παρακολουθεί, άνηκε σε μια Ισραηλινή εταιρία.

Ο Edward Snowden “μίλησε” μέσω twitter
Σε tweet του ο Αμερικανός τεχνκός που εργαζόταν για την NSA και την CIA, o άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά για τα ζητήματα “μαζικών παρακολουθήσεων”, (ο ήρωας κατά πολλούς και αδιαμφισβήτητα ακτιβιστής -και όχι κατάσκοπος όπως τον κατηγόρησαν), ο κύριος Edward Snowden έγραψε: «η ισραηλινή εταιρεία πίσω από αυτό – ο όμιλος NSO – θα πρέπει να φέρει άμεση, ποινική ευθύνη για τους θανάτους και τις κρατήσεις όσων στοχεύουν οι φορείς ψηφιακής μόλυνσης που πωλεί, οι οποίοι δεν έχουν νόμιμη χρήση».

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το λογισμικό Pegasus, χρησιμοποιείται μόνο για να παρακολουθεί τις κινήσεις εγκληματιών και τρομοκρατών και απορρίπτει τις κατηγορίες.
Περισσότεροι από 50.000 αριθμοί έχουν υποστεί διαρροές. Ανάμεσα τους είναι δημοσιογράφοι σε μεγάλα πρακτορεία όπως Financial Times, CNN, the New York Times, France 24, the Economist, Associated Press και Reuters.
Σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίστηκε και ο αριθμός του Μεξικανού δημοσιογράφου, Cecilio Pineda Birto, ο οποίος είχε δολοφονηθεί. Η έρευνα ισχυρίζεται ότι οι δολοφόνοι του πιθανόν να τον εντόπισαν μέσα από το εν λόγω λογισμικό στο κινητό του. Εικάζεται ότι ενδεχομένως για αυτό και να μη βρέθηκε ποτέ το κινητό του τηλέφωνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!