Search
Close this search box.

Διαμαρτυρία υπέρ της Αμμοχώστου έξω από την Βρετανική Πρωθυπουργική κατοικία στο 10 Downing Street από το Σύνδεσμο Αμμοχώστου Αγγλίας

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαμαρτυρία, υπό μορφή πικετοφορίας, υπέρ της Αμμοχώστου, τηνΤρίτη 17 Αυγούστου 2021 έξω από την Βρετανική Πρωθυπουργική κατοικία στο 10 Downing Street που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου ΜΒ.

Ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου ΜΒ διαμαρτυρήθηκε εναντίων των νέων τετελεσμένων της Τουρκίας και του Προέδρου της Ρετζίπ Έρντογαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.Ταυτόχρονα διαμαρτυρήθηκε εναντίων της Βρετανικής Κυβέρνησης που όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς να πιέσει την Τουρκία για να σταματήσει την κατοχή του 37% του Κυπριακού εδάφους, αλλά στηρίζει σιωπηλά την Τουρκία στις παράνομες πράξεις της. Μεγάλη ήταν η απογοήτευση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβ. Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου η ουδετερότητα της ΜΒ έδινε σημάδια σιωπηλής αποδοχής και ενθάρρυνσης των νέων τετελεσμένων της Τουρκίας.

Επίσης ότι η πόλη της Αμμοχώστου θα πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της όπως ακριβώςυπαγορεύουντα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ειδικά το 550 (1984) καιτο 789 (1992) κάτω από τον έλεγχο της διεθνούς αναγνωρισμένης δημοκρατίας της Κύπρου χωρίς τον Τούρκικο στρατό κατοχής σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αμμοχώστου ΜΒ Δρ Βασίλης Μαύρου δήλωσε:
Απαιτούμε η Βρετανία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κύπρο ως εγγυήτρια δύναμη με την υπογραφή της το 1960 όταν έδωσε την Ανεξαρτησία στην Κύπρο μετά από πολλά χρόνια αποικιοκρατικού ζυγού.
Η επιτροπή του Συνδέσμου Αμμοχώστου ΜΒ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον πρόεδρο της Νίκο Αναστασιάδη, την Πρόεδρο της Κυπριακής βουλής Αννίτα Δημητρίου και όλους τους βουλευτές για τις προσπάθειες που κάνουν να αποτύχουν οι αποτροπιαστικές ενέργειες της Τουρκίας και του προέδρου της Ρετζίπ Ερντογάν για την Αμμόχωστο.
Ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου ΜΒ διαβεβαιώνει τους Αμμοχωστιανούς ότι δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να αγωνίζεται!Δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τις κίβδηλες και πρόστυχες υποσχέσεις του Ερντογάν για ξεπούλημα της πατρίδας μας.
Απεναντίας ποτέ μα ποτέ δεν θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα! Για μια Αμμόχωστο ελεύθερη! Για μια Κύπρο Ελεύθερη! Χωρίς στρατούς κατοχής! Χωρίς πρόσφυγες!
Κλείνοντας δήλωσε ότι ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την επιστροφή στην πόλη του Ευαγόρα και ότι ο σημαία του αγώνα δεν θα υποσταλεί ποτέ και μέχρι την παράδοση της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το σπαθί το οποίο αποκεφάλισε τον Οδυσσέα, ωχριά μπροστά στη δαμόκλειο σπάθη την οποία ανέσυρε η κοινωνία

Ένα εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Καλλίνικου, Διευθυντή Σύνταξης Philenews(21/9/24) Έγραφα προχθές, ότι η κατάφορη αδικία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μπορεί να αφυπνίσει την κοινωνία.

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!