Search
Close this search box.

Επιστολή απέστειλε η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αμμοχώστου Βρετανίας Βασίλη Μαύρο

Επιστολή απέστειλε εκ μέρους του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονία, Γουέντι Μόρτον προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αμμοχώστου Μεγάλης Βρετανίας Δρ. Βασίλη Μαύρου.

Η υφυπουργός τόνισε ότι:

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει δεσμευμένο να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο στη διαδικασία του ΟΗΕ για την επίτευξη λύσης στην Κύπρο, η οποία είναι προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων και θα ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε από όλες τις πλευρές να αποφύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τις προοπτικές για την επίτευξη λύσης. Ειδικότερα για το θέμα της Αμμοχώστου/Βαρωσίων, το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να υποστηρίζει πλήρως τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση που έγινε κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Κύπρο στις 19-20 Ιουλίου 2021, το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε Εθνική Δήλωση εκφράζοντας την ανησυχία του (https://www.gov.uk/government/news/fcdo-statement-on-the-reopening-and resettlement-of-varosha) και υποστηρίξαμε σθεναρά την Προεδρική δήλωση του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ της 23ης Ιουλίου που καταδίκαζε την ανακοίνωση.
Το ζήτημα των Βαρωσίων υπογραμμίζει τη σημασία για την επίτευξης μιας ολοκληρωμένης επιλύσης για το Κύπριακό. Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τα μέρη να συνεργαστούν εποικοδομητικά και να επιδείξουν τη δέσμευσή τους.

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή την οποία έλαβε το SkalaTimes από το Γραφείο Τύπου του Συνδέσμου Αμμοχώστου ΜΒ:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!