Search
Close this search box.

«Αν Φύγω….» (Μεταμεσονύχτιες σκέψεις)

Του Σπύρου Σπύρου
(Μουσικός, Διευθύνων του Μουσικού Λυκείου Αμμοχώστου)

-Αν φύγω,
και δεν φτάσω να σ’ αποχαιρετήσω,
μη μου βαστάς κακία καμιά.
Σίγουρα δεν θα το θελήσω να φύγω, ούτε και θα το ξέρω από πριν.
Είναι κάποια πράγματα στη ζωή βλέπεις, που δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε…Το ένα λεπτό ζούμε και το επόμενο κλείνουμε ερμητικά τα μάτια και η ψυχή μας φτερουγίζει και φεύγει για αλλού.
Μακάρι να ξέραμε από πριν τι ξημερώνει για τον καθένα μας, έτσι που να μπορούσαμε να διορθώσουμε και να προλάβουμε καταστάσεις, τσακωμούς, παρεξηγήσεις…Πράγματα ασήμαντα δηλαδή και χαζά, για τα οποία χαλάμε την «καλή» μας και αργότερα το μετανιώνουμε, ψυθιρίζοντας συχνά μέσα μας «Αχ και δεν είπα έτσι, δεν έκανα αλλιώς…»
Μακάρι να ξέραμε το αύριο, για να πούμε σήμερα στους γύρω μας δυο λόγια τελευταία. Δυο λόγια αληθινά, τρυφερά, γεμάτα με αγάπη μόνο…Γιατί στο τέλος μόνο η αγάπη μένει!

-Αν φύγω,
και δεν είπαμε όσα θέλαμε να πούμε, κλάψε…κλάψε όσο θες και έπειτα κράτα τις χαρές που ζήσαμε. Α! και κοίτα να μην τις μετράς αν ήταν λίγες ή πολλές…ήταν οι δικές μας μικρομεγάλες χαρές.

-Αν φύγω,
και δεν φτάσω να σου πω «σ’ αγαπώ» μην στεναχωρεθείς· ξέρεις πόσο σε λατρεύω και πως εάν είχα την ευκαιρία, θα στο ‘λεγα φωναχτά και θα σου ‘δινα και την πιο σφικτή αγκαλιά του κόσμου!

-Αν φύγω,
και δεν φτάσω να σου χαμογέλασω, να σε αστειέψω, να σου τραγουδήσω ή να σου σφυρίξω κάποιο γνωστο σκοπό, όπως συνήθιζα, να ανατρέχεις στις αναμνήσεις που ζήσαμε και θα στα θυμίζουν αυτές.
Όπως οι παλιές φωτογραφίες και τα βιντέακια που συχνά τραβούσαμε με τα κινητά μας…
Θα θυμάσαι όλες αυτές τις στιγμές με χαρμολύπη και νοσταλγία…
Εμείς φεύγουμε και η μνήμη μας ξεθωριάζει με τον καιρό, οι φωτογραφίες όμως κρατάνε λίγο περισσότερο, κι αυτό είναι παρήγορο…

-Αν φύγω,
και δεν φτάσω να κάνω τίποτα από όσα έγραψα πιο πάνω και άλλα τόσα που θα μπορούσα να είχα κάνει, φρόντισε εσύ να τα κάνεις, ενώ είσαι ακόμα εδώ και μπορείς…

Ζήσε κι αγάπα απλόχερα.
Είναι τα μόνα που μπορείς να καταφέρεις, στον λιγοστό χρόνο που μας προσφέρει αυτή η ζωή…❤️🙏🏻

(Σ π ύ ρ ο ς Σ π ύ ρ ο υ- 10/9/21)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!