Search
Close this search box.

Στις 16 Σεπτεμβρίου η απόφαση για δημοτικές εκλογές

Θα πάμε στις κάλπες τον Δεκέμβριο για να τις Δημοτικές εκλογές ή όχι;
Σενάριο Α: Πάμε σε εκλογές μισής θητείας
Σενάριο Β: Δίνεται παράταση διόμιση χρόνων και δεν πάμε σε εκλογές

Στις 16 Σεπτεμβρίου σε συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών αναμένεται να ληφθούν τελικές αποφάσεις για τη διενέργεια ή όχι εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Αυτό αποφάσισε στις 9 Σεπτεμβρίου σε συνεδρία της η Επιτροπής Εσωτερικών στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άριστος Δαμιανού, εισηγήθηκε οι Βουλευτές να επιστρέψουν στα κόμματά τους για διαβούλευση και να επανέλθει οι Επιτροπή σε επτά ημέρες, σε ειδική συνεδρία, για να λάβει οριστικές αποφάσεις επί του θέματος, πρόταση η οποία υιοθετήθηκε.

Ο κ. Νουρής ανέφερε στην επιτροπή ότι σύμφωνα με το νόμο, το κλείσιμο του εκλογικού καταλόγου είναι ορισμένο για τις 2 Οκτωβρίου και δεν επιδέχεται αλλαγής. Αν η Βουλή, όπως είπε, αποφασίσει για διενέργεια εκλογών αυτό θα πρέπει να ανακοινωθεί τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν, ώστε να έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους οι νέοι ψηφοφόροι.
Ο Υπουργός σημείωσε ότι παρόλο που η πρότασή του Υπουργείου στα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης είναι η παράταση της θητείας των ήδη εκλεγμένων τοπικών αξιωματούχων ώστε αυτοί που έχουν ήδη εμπλακεί στη μεταρρύθμιση να βοηθήσουν στην εφαρμογή της, το Υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στις εκλογές. Ωστόσο όπως είπε, αυτές θα πρέπει να είναι μισής θητείας, αφού το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο Μάιος του 2024. Διαφορετικά όπως είπε, θα ακυρωθεί η μεταρρύθμιση και θα τεθεί σε κίνδυνο η εκταμίευσης κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!