Search
Close this search box.

Σύνθημα «ο Προδρόμου βλάπτει σοβαρά την Παιδεία» σε τοίχο σχολείου

SkalaTimes Team

To SkalaTimes ασχολείται με θέματα που αφορούν ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ από την πρώτη μέρα δημιουργίας του (Φεβρουάριο 2012).

Στο διαδικτυακό μας περιοδικό προσθέσαμε και μία στήλη εδώ και ένα χρόνο με το τίτλο ΠΑΙΔΕΙΑ. Στη στήλη φιλοξενούνται άρθρα εκπαιδευτικών και θέματα που αφορούν την ΠΑΙΔΕΙΑ.

Θεωρούμε ότι η ΠΑΙΔΕΙΑ και τα θέματα ΥΓΕΙΑΣ, μαζί με τα θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ειναι ό,τι πιο πολύτιμο για μία χώρα.
Για την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΥΓΕΙΑ έχουν δοθεί αγώνες και χύθηκε αίμα. Όπως και για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Το σύνθημα σε τοίχο σχολείου στη Λευκωσία: “Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ” δεν είναι ούτε για γέλια, ούτε για πολιτικά συνθήματα, είναι για σοβαρό ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.
Όταν η νεολαία, οι μαθητές, με συνθήματα στους τοίχους φωνάζουν ότι ο Υπουργός Παιδέιας βλάπτει την παιδεία, την ώρα που τα σφάλματα του εν λόγω υπουργείου βγαίνουν στο φως το ένα μετά το άλλο, τότε πρέπει όλοι και πρώτη η κυβέρνηση να προβληματιστούν!


Τα σκοτεινά σημεία στην ΠΑΙΔΕΙΑ, των οποίων την ευθύνη φαίνεται να φέρει ο νυν Υπουργός είναι πολλά και έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, ας μην τα επαναλαβουμε….Σχίσιμο σελίδων, δίωξη καλλιτέχνη, λογοκρισία ποια τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη θα παίξουν στο διάλειμμα, κάπνιζε ενώ ήταν στον αέρα σε τηλεοπτική εκπομπή και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια της θητείας του μέχρι σήμερα.
O Επίτιμος Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Μ. Εκπαίδευσης Κύπρου, κ. Μπαρρής σε πρόσφατο άρθρο του έγραφε: “Χωρίς παιδεία και πολιτισμό το υπουργείο παιδείας και πολιτισμού” (https://www.skalatimes.com/2021/09/12/xwris-paideia-kai-politismo-to-upourgeio-paideias/ ) ενώ ο εκπαιδευτικός Λάμπρος Στεφάνου σε πρόσφατο άρθρο του έγραφε: “Μονάχα ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως κυβέρνηση και ΥΠΠΑΝ περιφρονούν την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκε παράνομη η εργοδότηση εκπαιδευτικών υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών (8/10/20). Αν σήμερα το Υπουργείο επεκτείνει την εφαρμογή ενός παράνομου καθεστώτος εργοδότησης, ποιες είναι οι προθέσεις του για το αύριο; Όποιος ανησυχεί για το αύριο ήρθε η ώρα να αντισταθεί…” (https://www.skalatimes.com/2021/09/12/paideia-agora-ipiresiwn-poios-tha-plirwsei-ton-logariasmo/ ).
Σε άρθρο του ο “Πολίτης” (με ηχητικό) γράφει ότι ο Δρ Χαρίδημος Τσούκας (Πανεπ. Κύπρου) έχει πει ότι το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει πρακτικές μεσανατολικών μονοκομματικών καθεστώτων (https://politis.com.cy/politis-news/charidimos-tsoykas-to-ypoyrgeio-paideias-efarmozei-praktikes-mesanatolikon-monokommatikon-kathestoton-ichitiko/ )
Και πολλά άλλα σκοτεινά σημεία που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας και κατ’ επέκταση τα παιδιά μας, τους μαθητές, αυτής της χώρας.

Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει σύνθημα στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Δασουπόλεως που γράφει “Ο Προδρόμου βλάπτει σοβαρά την Παιδεία”.

Ίσως, ίσως λέμε, μια τέτοια σπουδαία για το τόπο θέση, όπως είναι η θέση του Υπουργού ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, να μην χρειάζεται πολιτικό, αλλά άνθρωπο με ΠΑΙΔΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, έναν άνθρωπο που να έχει σχέση με την παιδεία και τον πολιτισμό και να κουβαλεί τις ανάλογες ευαισθησίες και αγάπη για την Παιδεία και τον Πολιτισμό της χώρας μας και μάλιστα μακριά από εθνικισμούς, σκοταδισμούς ή οποιαδήποτε πολιτικοκομματικά βαρίδια.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Πρόδρομος Προδρόμου είναι Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας από τον Δεκέμβριο του 2019. Η σχέση του όμως με την παιδεία δεν είναι και ιδιαίτερη πέρα από το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν εκπαιδευτικός.
Ο Πρόδρομος Προδρόμου γεννήθηκε στο Τύμπιγκεν (πόλη που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γερμανία, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, περίπου 40 χλμ. νότια της Στουτγκάρδης) στις 23 Νοεμβρίου 1958.
Έλκει την καταγωγή του από την Άσσια και τη Σάμο. Γιός του γνωστού εκπαιδευτικού Γιώργου Προδρόμου. Αποφοίτησε το 1976 από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία 1976-78, έφεδρος Ανθυπολοχαγός (στη συνέχεια υπηρέτησε στην εφεδρεία ως Εφ.Υπολοχαγός). Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (1978-1981), κοινωνιολογία (1979-1982) και πολιτικές επιστήμες (1982-1985) στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Παρί-Ναντέρ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στις οικονομικές επιστήμες, στη διεθνή οικονομία και στη χρηματοοικονομική (1982-1986), στην κοινωνιολογία (1984-1985) και στις πολιτικές επιστήμες (1985-1987) στο ίδιο πανεπιστήμιο. Την περίοδο 1985-1986 εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Οι αρμοδιότητες του αφορούσαν τις σχέσεις Κύπρου-Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, τη Συναλλαγματική Ισοτιμία, το Εξωτερικό Χρέος και το Ισοζύγιο Πληρωμών.Την περίοδο 1986-1884 ήταν έκτακτος λέκτορας Κοινωνιολογίας και Επικοινωνίας στη Σχολή Δημοσιογραφίας του κολεγίου ΚΕΣ, την περίοδο 1988-1991 ήταν έκτακτος λέκτορας Πολιτικής Επιστήμης στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο και την περίοδο 1994-1996 ήταν έκτακτος λέκτορας Κοινωνιολογίας στην Αστυνομική Ακαδημία.
Ασχολήθηκε με την παραγωγή και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών, ως εξωτερικός συνεργάτης, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Λόγος (1991-1993 και 1995-1996), ΡΙΚ (1994) και ΑΝΤ1 (2006-2007). Την περίοδο 1999-2001 ήταν εκδότης και διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας Νέος Τύπος, ενώ την περίοδο 2001-2004 ήταν διευθυντής της εφημερίδας.
Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Πολιτική διαδρομή
Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ την περίοδο 1997-1999 και 2013-2018. Την περίοδο 2001-2004 ήταν επικεφαλής της Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής και Αναπτυξιακής Στρατηγικής και Επίτροπος Παιδείας του κόμματος. Επιπλέον, διετέλεσε Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτισμού του ΔΗΣΥ.
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1996 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με τον συνασπισμό Δημοκρατικός Συναγερμός-Κόμμα Φιλελευθέρων.Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2001 με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Το 2004 διαφώνησε με τον ΔΗΣΥ σχετικά με την υποστήριξη του Σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Ο ΔΗΣΥ τάχθηκε υπέρ της αποδοχής του σχεδίου λύσης ενώ ο Πρόδρομος Προδρόμου, όπως και άλλα στελέχη, διαφώνησαν. Διαγράφεται από τις τάξεις του ΔΗΣΥ 4 Μαΐου 2004. Στις ευρωεκλογές του 2004, δύο περίπου μήνες μετά το δημοψήφισμα, συμμετείχε στην κίνηση «Για την Ευρώπη», η οποία εξέλεξε ευρωβουλευτή τον Γιαννάκη Μάτση.
Μετά τη διαγραφή του αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και πρόεδρός της σε όλη τη διάρκεια ύπαρξης της (2004-2008)> Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2006 αλλά δεν εκλέχθηκε. Τον Μάιο του 2008 επανεντάχθηκε στο ΔΗΣΥ. Στις προεδρικές εκλογές του 2008 ήταν μέλος του κεντρικού επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ιωάννη Κασουλίδη. Τον ίδιο ρόλο είχε και στις προεδρικές εκλογές του 2013 και στις προεδρικές εκλογές του 2018 στο κεντρικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη.
Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2011 αλλά δεν εκλέχθηκε. Ωστόσο, το 2013, ο βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, παραιτήθηκε επειδή ανέλαβε καθήκοντα ευρωβουλευτή. Πρώτος επιλαχών για τη θέση του στη βουλή ήταν ο Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στις 7 Μαρτίου του 2013.

Ως βουλευτής, διετέλεσε αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ (1999-2001), πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας (2001-2004), αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών (1996-2001), αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.
Τον Μάρτιο του 2018 διορίστηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Στις 3 Δεκεμβρίου 2019 ανέλαβε Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!