Search
Close this search box.

Μια πόλη και γύρω περιοχές ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ μια ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζεται με την ανοχή και σιωπή των αμνών!

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και επαρχία Λάρνακας το τελευταίο διάστημα μπορεί να χαρακτηριστεί απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη.
Η δυσοσμία που απλώνεται πάνω από τη Λάρνακα, τα Λιβάδια, την Αραδίππου, το Μενεού, την Δρομολαξιά, την Ορόκλινη και άλλες περιοχές, όχι μόνο επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, αλλά επιπλέον δεν έχουν γίνει έρευνες αν και κατά πόσο επηρεάζει την υγεία μας.

Το τι πραγματικά συμβαίνει έχει να κάνει με την ανευθυνότητα που χαρακτηρίζει αυτόν τον λαό.
Ενώ υπάρχει έγκριση από το Τμήμα Περιβάλλοντος που επιτρέπει στους γεωργούς να καλλιεργούν με κοπριά -την οποία μεταφέρουν από κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις- εντούτοις η οδηγία αναφέρει ρητώς πως «η καλλιέργεια με την κοπριά που μεταφέρεται από κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πρέπει να γίνεται εντός 48 ωρών». Κάτι που δεν γίνεται εντός 48 ωρών με αποτέλεσμα να επικρατεί αυτή η εφιαλτική κατάσταση δυσοσμίας σε όλη την πόλη και όχι μόνο.

Μιλώντας με έγκυρη πηγή μέσα από το δημαρχείο της Λάρνακας μας έχουν πει ότι: «σίγουρα δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται και χωρίς αμφιβολία δεν είναι σωστές οι διαδικασίες.»

Το τραγικό και συνάμα γελοίο είναι πως αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη.
Ενώ υπάρχει λύση: να γίνονται αμέσως οι καλλιέργιες έτσι ώστε να μην επικρατεί αυτή η κατάσταση, εντούτοις κάποιοι, οι οποίοι τους αξίζει να χαρακτηριστούν το λιγότερο ανεύθυνοι, καλλιεργούν στο δικό τους χρόνο, όπως τους βολεύει, με αποτέλεσμα η δυσοσμία να ταλαιπωρεί την πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Ένα άλλο σημείο το οποίο πρέπει να δει το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Αρμόδιο Υπουργείο είναι κατά πόσον οι 48 ώρες που δίνεται προθεσμία μέχρι να καλλιεργηθεί η κοπριά πρέπει να μειωθούν και κατά πόσον πρέπει επιτέλους κάποιος να αναλάβει την ευθύνη και να δίνονται πρόστιμα σε αυτούς τους ανθρώπους που ταλαιπωρούν μια πόλη και τόσες άλλες περιοχές γύρω από την πόλη!

Επίσης, last but not least, είναι άξιο απορίας πώς τόσες χιλιάδες άνθρωποι ανεκτήκαμε και ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση με μόνη “αντίδραση” κάποια ποστ στα ΜΚΔ.
Μια άλλη απορία (the million-dollar question) : Συμβαίνουν τέτοια απαράδεκτα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις;

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!