Search
Close this search box.

Κάτοικος Μενεού: “Έχουν μειώσει τη ποιότητα ζωής μας και κανένας δεν ασχολείται”

default

SkalaTimes Team

Κάτοικοι περιοχής Μενεού: “Εμείς είμαστε αυτοί που δεν μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο ολόχρονα ακόμη και όταν κάνουμε ένα μπάνιο!) και τα παιδιά μας είναι αναγκασμένα να εισπνέουν αυτά τα αέρια/μεθάνια κάθε πρωί όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητο να πάνε σχολείο και το βράδυ όταν θελουμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο. Έχουν μειώσει τη ποιότητα ζωής μας και κανένας δεν ασχολείται!

Είναι δεκάδες τα μηνύματα από κόσμο που φτάνουν στο SkalaTimes σχετικά με το θέμα της δυσοσμίας στην πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Πιο κάτω η επιστολή ενός κάτοικου περιοχής Μενεού, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τονίζει: Έχουν μειώσει τη ποιότητα ζωής μας και κανένας δεν ασχολείται!

Τα μηνύματα που φτάνουν στο SkalaTimes από κόσμο σχετικά με το θέμα της δυσοσμίας είναι πολλά, η επιστολή πιο κάτω του συμπολίτη μας που έφτασε κοντά μας δείχνει το μέγεθος του πριοβλήματος, αλλά και της ανευθυνότητας:

Σχετικά με την κτηνοτροφική επειδή επηρεάζει μία μικρή περιοχή δεν ασχολούνται, αλλά εκείνη είναι η πηγή. Αν πάτε θα δείτε τα ζώα να ζουν σε άθλια κατάσταση, μέσα στα απορρήματα τους, στοιβάζουν κοπριές ολόχρονα με καμία επεξεργασία αφού δεν έχουν που να τις πάρουν (δεν υπάρχουν μονάδες επεξεργασίας για τον όγκο που έχουν), και αυτή τη περιόδο κοπρίζουν (που μόνο 1-2 φορές τον χρόνο χρειάζεται για τα χωράφια) με τρόπο που δεν είναι σωστό και προκαλούν δυσοσμία σε απόσταση χιλιομέτρων.
Εμείς ζούμε αυτές τις οσμές ολόχρονα λόγω των βουνών κοπριάς που είναι στη περιοχή και των απόγειων ρευμάτων (από το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες φυσούν άνεμοι από τη στεριά προς τη θάλασσα και έχουμε την ατυχία να είμαστε στο διάβα τους).

Ως κάτοικοι της περιοχής έχουμε μιλήσει με:

  1. Τμήμα Περιβάλλοντος Υπ. Γεωργίας: έχουν κάνει κατά διαστήματα επιτόπιες επιθεωρήσεις και βρήκαν θέματα με αγελαδοτροφικές μονάδες αλλά φαίνεται πως δεν μπορούν να τους συνετίσουν.
  2. Κτηνιατρικές Υπηρεσίες: έχουν βρει θέματα με το πέταμα νεκρών ζώων σε χωράφια δίπλα που μένουν μέρες πριν περάσουν να τα μαζέψουν
  3. Βουλευτές Οικολόγων: μιλήστε με τον κο Θεοπέμπτου. Είναι ο μόνος που προσπαθεί να κάνει κάτι για να υπάρξει νομοθεσία για να κατηγορούνται αυτοί που προκαλούν δυσοσμία και οχληρία αλλά οι κύριοι υπόλοιποι πολιτικοί που ζουν στις οκέλες τους στο κέντρο της λευκωσίας, λεμεσού και λάρνακας δεν νοιάζονται για κάποιους όπως εμάς που έτυχε να έχουμε αυτό το μπάτζετ να κτίσουμε ένα σπίτι.

    Ο κάθε ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο (όπως και ο Δήμος που φταίει το Τμ. Περιβάλλοντος αν δείτε το ρεπορτάζ του Ρικ στο Από Μέρα σε Μέρα με τον Δήμαρχο Δρομολαξιάς- που σας προτρέπω να τον ρωτήσετε για την κατάσταση με τη κτηνοτροφική Δρομολαξιάς), αλλά εμείς είμαστε αυτοί που δεν μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο ολόχρονα ακόμη και όταν κάνουμε ένα μπάνιο!) και τα παιδιά μας είναι αναγκασμένα να εισπνέουν αυτά τα αέρια/μεθάνια κάθε πρωί όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητο να πάνε σχολείο και το βράδυ όταν θελουμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο. Έχουν μειώσει τη ποιότητα ζωής μας και κανένας δεν ασχολείται!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!