Search
Close this search box.

Ήταν….είναι…

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)

Ήταν όλα γκρίζα, με ένα υπόγειο μαύρο και οι άνθρωποι έμοιαζαν με σκιές χαμένες στην ομίχλη.
Οι γνώμες πολλές, οι απόψεις άλλες τόσες και μια στενομυαλία που φάνταζε επικίνδυνη.

Ήταν η εποχή της σύγχυσης, η εποχή των μεγάλων ανακατατάξεων και η εποχή που οι άνθρωποι έφευγαν σαν μεταναστευτικά πουλιά, ανα χιλιάδες. Όχι για άλλη χώρα, αλλά για μια άλλη ζωή, πέθαιναν.

Ο πλανήτης τρανταζόταν συθέμελα, μα οι περισσότεροι σφύριζαν αδιάφορα.

Να ήταν άραγε η προφητεία των Μάγιας με 10 χρόνια καθυστέρηση;
Να ήταν άραγε σχέδιο μιας ανώτερης δύναμης για να ανέβει πνευματικά ο ανίδεος και ανεπίδεκτος μαθήσεως πλανήτης;
Να ήταν άραγε το αποτέλεσμα ενός κόσμου που ποντάρει και στοχεύει σε λάθος προτεραιότητες;

Ο καθένας έδινε την δική του μάχη, προσωπικά και σιωπηλά, κάποιοι, πιο τυχεροί, στη μάχη αυτή είχαν δίπλα τους ανθρώπους που άγγιζαν την ψυχή και την καρδιά τους και συμπορεύονταν μαζί με αγάπη, ειλικρίνεια και συγγένεια ψυχής.

Δεν ήταν η εποχή της πανδημίας, ήταν κάτι περισσότερο. Ήταν η εποχή που οι άνθρωποι έδιναν τις μάχες τους με κάτι αόρατο.
Κάποιοι θα έβγαιναν νικητές, κάποιοι θα έβγαιναν χαμένοι. Μόνο που οι νικητές και οι χαμένοι δεν θα ερμηνεύονταν με τις κλασικές και γνωστές ερμηνείες.

Ήταν όλα γκρίζα, με ένα υπόγειο μαύρο να κυριαρχεί και οι άνθρωποι έμοιαζαν με σκιές χαμένες στην ομίχλη.
Οι γνώμες πολλές, οι απόψεις άλλες τόσες και μια στενομυαλία που φάνταζε επικίνδυνη. Στενομυαλία από παντού, ακόμη και από τους πιο μορφωμένους, τους πιο έξυπνους, αυτούς που ήξεραν να ερμηνεύουν τα άστρα και την επίστήμη, μα δεν έβλεπαν το οφθαλμοφανές!

Ήταν λες και ο πλανήτης προσπαθούσε να ανακαλύψει τι σημαίνει ανθρωπιά και ποιες είναι οι πραγματικές αξίες. Χαρακτηριστικά μιας κρίσης. Μόνο που αυτή δεν ήταν μια κρίση ήταν κάτι πολύ περισσότερο.
Ήταν η μάχη με τον αόρατο εχθρό και ο πλανήτης μετρούσε ήδη εκατομμύρια νεκρούς.

Ήταν η εποχή που ο καθένας έδινε τη δική του μάχη.

Ο κορονοϊός δεν ήταν η αιτία, ήταν η αφορμή.

Πως να στο πω; Ήταν η εποχή που οι ψυχές έδιναν τις μάχες τους, για να δουν σε πιο στρατόπεδο ανήκουν και ήταν οι πιο σκληρές μάχες που είχε δώσει ποτέ η ανθρωπότητα!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!