Search
Close this search box.

Οι Ροταριανοί Όμιλοι Κύπρου θα αποκαταστήσουν τον κατεστραμμένο από της καλοκαιρινές πυρκαγιές κεντρικό αγωγό άρδευσης στην Ορα

Δελτίο Τύπου

Οι Ροταριανοί Όμιλοι Κύπρου θα αποκαταστήσουν τον κατεστραμμένο από της καλοκαιρινές πυρκαγιές κεντρικό αγωγό άρδευσης στην Ορα.

Κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, μια από τις κύριες υποδομές που καταστράφηκε ήταν το αρδευτικό δίκτυο του χωριού Oρά που τροφοδοτούσε με νερό από τις κοντινές ορεινές πηγές τη δεξαμενή άρδευσης και από τη δεξαμενή άρδευσης τα χωράφια των κοντινών χωριών.

Ενεργώντας άμεσα, οι Ροταριανοί Όμιλοι της Κύπρου εξασφάλισαν επιχορήγηση από το Ροταριανό Ίδρυμα (Rotary Foundation) μέσω του Ταμείου Αντιμετώπισης Καταστροφών (Disaster Response Grant) ύψους 25,000 δολαρίων, για την αποκατάσταση και επισκευή του δικτύου.

Στις 14 Οκτωβρίου o Αναπληρωτής Διοικητής για την Κύπρο Πήτερ Αστζιάν, η Πρώην Αναπληρωτής Διοικητής Λίτσα Αρέστη, η Πρόεδρος Μαρία Καπαρή και η Προ-Πρόεδρος Άννα Χατζημάρκου εκ μέρους των Ροταριανών Ομίλων της, ο Κοινοτάρχης κ. Άριστος Μηλτιάδους εκ μέρους της Αρδευτικής Επιτροπής των Χωριών Ορά-Λινός και ο Εργολάβος κ. Αντώνης Παντελίδης εκ μέρους της Εταιρείας Pantelides Bros Co. Ltd, υπέγραψαν συμφωνία για τις εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής του δικτύου.

Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των επομένων μερικών ημερών.

Για άλλη μια φορά οι Ροταριανοί Όμιλοι της Κύπρου ανέλαβαν δράση για να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες αποκαθιστώντας μια σημαντική υποδομή που θα επαναφέρει το νερό στη δεξαμενή άρδευσης και θα αναγεννήσει την καλλιέργεια των χωραφιών και τη γεωργία των χωριών.

Οι Ροταριανοί της Κύπρου υπηρετούν για να αλλάξουν ζωές!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!