Search
Close this search box.

O Robin Sharma είπε…..

Ο ROBIN SHARMA είναι ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους συμβούλους σχετικά με θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας των ηγετικών ικανοτήτων. Έχει συγγράψει οκτώ παγκόσμια best sellers, μεταξύ των οποίων το βιβλίο Ο Μοναχός που Πούλησε τη Ferrari του (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα), που έχει μεταφραστεί σε εβδομήντα γλώσσες. Είναι διευθύνων σύμβουλος της Sharma Leadership International Inc., μιας εταιρείας συμβούλων που έχει μια απλή αποστολή: να βοηθήσει ανθρώπους και οργανισμούς να φτάσουν στην κορυφή της παγκόσμιας κλίμακας. Ανάμεσα στους πελάτες του περιλαμβάνονται η Microsoft, η Nike, η General Electric, η FedEx, η NASA και η BP.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.robinsharma.com
Από τις εκδόσεις Ελληνικές εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία Τα μυστικά του μοναχού που πούλησε τη Ferrari του, Ηγέτης δίχως τίτλο, Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις, Η σοφία του γονέα, Η σοφία του Ηγέτη, Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου, Για μια καλύτερη ζωή (μέρος 1ο και 2ο), Το κλαμπ των 5 π.μ. και άλλα.

Μερικές από τις συμβουλές του Robin Sharma:

Ελέγξτε το email σας το απόγευμα.
Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τις ώρες αιχμής ενέργειας του πρωινού σας για την καλύτερα αποτελέσματα της δουλειά σας.

Η ώρα είναι τώρα. Σταματήστε να περιμένετε τις τέλειες συνθήκες για να ξεκινήσετε ένα μεγάλο έργο. Η άμεση δράση τροφοδοτεί έναν θετικό βρόχο ανατροφοδότησης που οδηγεί σε ακόμη περισσότερη δράση.

Βάλτε στόχους. Θυμηθείτε ότι οι μεγάλοι, γενναίοι στόχοι απελευθερώνουν ενέργεια. Ορίστε λοιπόν καθαρά τους στόχους σας και διαβάστε τους κάθε πρωί για 5 λεπτά.

Διατηρήστε το περιβάλλον σας καθαρό.
Το χάος δημιουργεί άγχος (το έμαθα από το εικονίδιο του τένις Andre Agassi, ο οποίος είπε ότι δεν θα άφηνε κανέναν να αγγίξει την τσάντα του τένις του, γιατί αν αποδιοργανωθεί, θα αποσπάται η προσοχή του). Έτσι καθαρίστε την ακαταστασία στο γραφείο σας για να κάνετε περισσότερα.

Πουλήστε την τηλεόρασή σας. Με την τηλεόραση απλώς παρακολουθείτε άλλους ανθρώπους να έχουν επιτυχία αντί να κάνετε πράγματα που θα σας οδηγήσουν στα δικά σας όνειρα και δική σας επιτυχία.

Μείνε θετικός. Πείτε αντίο στα ενεργειακά βαμπίρ στη ζωή σας (οι αρνητικές ψυχές που σας κλέβουν τον ενθουσιασμό).

Εκτελέστε ρουτίνες. Όταν μελέτησα τη δημιουργική ζωή παραγωγικών ανθρώπων όπως ο Stephen King, ο John Grisham και ο Thomas Edison, ανακάλυψα ότι ακολουθούσαν αυστηρές καθημερινές ρουτίνες. (δηλ. πότε θα σηκωθούν, πότε θα ξεκινήσουν δουλειά, πότε θα ασκηθούν και πότε θα χαλαρώσουν). Η μέγιστη παραγωγικότητα δεν αφορά την τύχη. Πρόκειται για αφοσίωση.

Σηκωθείτε στις 5:00 π.μ. Κερδίστε τη μάχη του κρεβατιού. Βάλτε το μυαλό πάνω από το στρώμα. Αυτή η συνήθεια από μόνη της θα ενισχύσει τη δύναμη της θέλησής σας, ώστε να σας εξυπηρετεί πιο πιστά στους βασικούς τομείς της ζωής σας.

Μην κάνετε τόσες πολλές συναντήσεις. Έχω εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους των πελατών μας στο Fortune 500 για το πώς ακριβώς το κάνουν αυτό και τους δημιούργησε πρωτοποριακά αποτελέσματα.

Μην πείτε ναι σε κάθε αίτημα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν βαθιά ανάγκη να μας αρέσουν. Αυτό μεταφράζεται σε εμάς που λέμε ναι σε όλα – που είναι το τέλος της ελίτ παραγωγικότητάς σας.

Επικεντρωθείτε στα ταλέντα σας. Αναθέστε σε εξωτερικούς συνεργάτες όλα όσα δεν μπορείτε να είστε οι καλύτεροι, BIW (best in the world). Επικεντρωθείτε μόνο σε δραστηριότητες μέσα σε αυτό που ονομάζω “Your Picasso Zone”.

Σταματήστε τo multi tasking. Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι όλοι οι περισπασμοί που εισβάλλουν στη ζωή μας επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας (και μειώνουν το IQ μας έως και πέντε μονάδες!). Γίνετε ένας από τους σπάνιους, ψυχικά και σωματικά πειθαρχημένους που μπορούν να επικεντρωθούν μονο-μανιακά σε ένα πράγμα επί ώρες. Όλα έχουν να κάνουν με την εξάσκηση.

Να είσαι σε φόρμα όπως η Μαντόνα. Το να φτάσετε στην απόλυτη καλύτερη φυσική σας κατάσταση θα δημιουργήσει εκρηκτική ενέργεια, θα ανανεώσει την εστίασή σας και θα πολλαπλασιάσει τη δημιουργικότητά σας.

Προπόνηση δύο φορές την ημέρα. Αυτή είναι μόνο μία από τις ελάχιστα γνωστές τακτικές παραγωγικότητας που συστήνω στο νέο μου διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Your Productivity Unleashed, αλλά εδώ είναι το κλειδί: η άσκηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία παραγωγικότητας στον κόσμο. Κάντε λοιπόν 20 λεπτά πρώτα το πρωί και στη συνέχεια μια άλλη προπόνηση γύρω στις 7:00 το απόγευμα για να προετοιμαστείτε για ένα wow το βράδυ.

Πίνετε περισσότερο νερό. Όταν είστε αφυδατωμένοι, θα έχετε πολύ λιγότερη ενέργεια, ώστε να κάνετε λιγότερα.

Γράψτε μια λίστα to do (τι να κάνετε). Κάθε παραγωγικός άνθρωπος θέτει (εμμονικά) λίστες υποχρεώσεων. Όσοι όμως παίζουν σε επίπεδο παγκόσμιας κλάσης καταγράφουν επίσης αυτό που δεσμεύονται να σταματήσουν να κάνουν. Ο Steve Jobs είπε ότι αυτό που έκανε την Apple Apple δεν ήταν τόσο αυτό που επέλεξαν να κατασκευάσουν, αλλά όλα τα έργα που επέλεξαν να αγνοήσουν.

Χρησιμοποιήστε το χρόνο μετακίνησής σας. Αν μετακινείστε 30 λεπτά κάθε μέρα, πάρτε αυτό: στο τέλος ενός έτους, περάσατε 6 εβδομάδες 8 ωρών στο αυτοκίνητό σας. Σας ενθαρρύνω να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να ακούσετε φανταστικά ηχητικά βιβλία, εξαιρετικά podcast ή πολύτιμα προγράμματα εκμάθησης. Θυμηθείτε, ο πιο γρήγορος τρόπος για να διπλασιάσετε το εισόδημά σας είναι να τριπλασιάσετε το ποσοστό μάθησής σας.

Γίνε αντίθετος. Γιατί να πηγαίνετε στα παντοπωλεία για τις αγορές σας τη στιγμή που το κατάστημα είναι γεμάτο; Γιατί να πηγαίνετε σε κινηματογράφους τις πιο δημοφιλείς βραδιές; Γιατί να πηγαίνετε στο γυμναστήριο όταν το γυμναστήριο είναι εντελώς γεμάτο; Κάντε τα πράγματα εκτός ωρών αιχμής και θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και ενέργεια.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κενές Θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία

1.    Κενή Θέση Πρώτου Συντηρητή Δασών, Τμήμα Δασών Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση με αριθμό 957 που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 6.9.2024 έχει

error: Content is protected !!