Search
Close this search box.

Μουσουλμανικά Κοιμητήρια της ντροπής, στη πόλη μας

SkalaTimes Team

Μονόπλευρα εθνικά αφηγήματα και από τις δύο πλευρές, σχεδόν μισό αιώνα διχοτόμησης, πόνου, προσφυγιάς, ματωμένων σελίδων της ιστορίας, αλλά συνεχίζουμε να βλέπουμε εικόνες -και από τις δυο πλευρές- που μόνο σεβασμό δεν δείχνουν.
Τίποτα δεν μας έμαθε λοιπόν η ιστορία!

Το μουσουλμανικό κοιμητήριο πίσω από το χώρο στάθμευσης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας μόνο ντροπή αποτελεί για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι αλήθεια πως η Κυπριακή Δημοκρατία σέβεται και διατηρεί την κατάσταση των τζαμιών (όσων τουλάχιστον δεν υπέστησαν βανδαλισμούς την περίοδο 1963-67) και πιθανότατα σέβεται περισσότερο από ότι ο Τούρκος τις εκκλησίες μας στα κατεχόμενα. Ωστόσο, τα μουσουλμανικά κοιμητήρια τα αφήσαμε στο έλεος του χρόνου, να φωνάζουν σαν φαντάσματα ΝΤΡΟΠΗ. Και δεν υπάρχει δικαιολογία γι αυτό.

Όποιος βρεθεί κοντά σε αυτό το μουσουλμανικό κοιμητήριο το εγκαταλελειμμένο, στην καρδιά της πόλης θα νιώσει αισθήματα ντροπής, αλλά και θλίψης.
Αν ο Τούρκος δεν ξέρει να σέβεται και αν είναι “Αττίλας και βάρβαρος”, εμείς θα έπρεπε να είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όχι να πέσουμε στα δικά του επίπεδα.

Το SkalaTimes επικοινώνησε με το Δημοτικό Σύμβουλο ΑΚΕΛ και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας, κ. Άθω Καζαντζή, ο οποίος μας είπε:
“Ο σεβασμός των ιερών χώρων είναι σημαντικό, είναι ο πολιτισμός μιας χώρας και των ανθρώπων της.
Ζούμε σε ένα κόσμο που καθημερινά δοκιμάζεται η ανθρώπινη μας πλευρά και το πολιτιστικό μας ανάστημα. Όπως έχουμε απαίτηση να σέβονται τις εκκλησίες μας και τα νεκροταφεία μας , άλλο τόσο και εμείς θα πρέπει να σεβόμαστε τα Τεμένη και τα κοιμητήρια τους.
Επίσης η εξίσωση μας με τον Αττιλα και τους βαρβάρους της εισβολής δεν μας τιμά ως λαό.
Το “και αυτοί τα κάνουν, και αυτοί δεν μας σέβονται”, κτλ, δεν είναι ούτε λύση, ούτε σωστό. Καλούμε τους αρμόδιους να δουν άμεσα το θέμα».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κενές Θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία

1.    Κενή Θέση Πρώτου Συντηρητή Δασών, Τμήμα Δασών Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση με αριθμό 957 που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 6.9.2024 έχει

error: Content is protected !!