Search
Close this search box.

Συνεδριάζει η ΠΟΒΕΚ την Τρίτη για το Εμπορικό Κέντρο Λάρνακας και για εκλογή νέου Δ.Σ

Με ανακοίνωση της η ΠΟΒΕΚ, (Παγκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών), καλεί τους καταστηματάρχες Λάρνακας στην Εκλογική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2/11/2021 και ώρα 7:30μμ στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο (Αμμόχωστος) Λάρνακας (πρώην Πολιτιστικό Κέντρο του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Κάτω Βαρωσίων) στην Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 48 (απέναντι από το ACS Courier).

Την Συνέλευση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας και θα ενημερώσει για τα μέτρα που αποφάσισε ο Δήμος για την ανάκαμψη του Εμπορικού Κέντρου.

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ:
1) Χαιρετισμός και ενημέρωση από τον Δήμαρχο
2) Έκθεση Δράσης
3) Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου
4) Διάφορα

*Θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα για τα υγειονομικά μέτρα

Στην ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα της ΠΟΒΕΚ το Δ.Σ. Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας αναφέρει:

Συνάδελφοι,
το Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας στο παρελθόν αποτελούσε το μοναδικό εμπορικό κέντρο ολόκληρης της επαρχίας. Τα αστικά λεωφορεία Λάρνακας και τα αγροτικά λεωφορεία διακινούσαν το αγοραστικό κοινό από και προς την αγορά το γνωστό παζάρι και σε ολόκληρο το εμπορικό κέντρο.
Στην συνέχεια η εμπορική ζωή αποκεντρώθηκε, δημιουργήθηκαν καταστήματα και μικρά εμπορικά κέντρα σε ολόκληρη την πόλη και την επαρχία και φτάσαμε στη σημερινή πραγματικότητα με τις τεράστιες υπεραγορές και τα ακόμη πιο μεγάλα, σύγχρονα εμπορικά κέντρα, τα MALL.
Άλλαξε ο χαρακτήρας της εμπορικής ζωής άλλαξαν οι συνθήκες, οι προτιμήσεις, οι δυνατότητες.
Ήταν φυσικό το Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας να υποστεί τις συνέπειες αυτής της αλλαγής, να βιώσει έντονα τον ανταγωνισμό, θεμιτό και αθέμιτο και σε συνδυασμό με την κρίση του 2013, το κούρεμα και τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό, να αντιμετωπίσει έντονη οικονομική κρίση.
Είναι επίσης φυσιολογικό μέσα στα πλαίσια μιας τέτοιας οικονομικής κρίσης, να υπάρχει κατήφεια, απογοήτευση, αποσυντονισμός.
Συνάδελφοι, το Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας εξακολουθεί να έχει ποιοτικά προτερήματα απέναντι στα άλλα εμπορικά κέντρα που το ανταγωνίζονται. Βρίσκεται εντός του ιστορικού ιστού της πόλης με προμετωπίδα το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διαθέτει δικό του χαρακτήρα και σημεία αναφοράς, αρχιτεκτονική, ιστορικά μνημεία και μουσεία.
Η ΠΟΒΕΚ και ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου είχαν έντονες επαφές και διαβουλεύσεις με το Δήμο Λάρνακας. Ο Δήμος δηλώνει, ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για να επανέλθει η αίγλη και η οικονομική ζωή στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης.
Αυτό όμως δεν είναι αρκετό συνάδελφοι, χρειάζεται και η δική μας προσπάθεια, η δική μας συμμετοχή, ο δικός μας αγώνας για να ξανακερδίσει το Εμπορικό μας Κέντρο την πρώτη θέση στην καρδιά και στις προτιμήσεις των συμπολιτών μας.
Συνάδελφοι καλούμε όλους τους καταστηματάρχες του Εμπορικού Κέντρου να αγκαλιάσουν τον Σύνδεσμο, να ενταχθούν σ’ αυτόν και να δουλέψουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε το Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας να γίνει και πάλιν το λιμάνι των προσδοκιών μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!