Search
Close this search box.

Τρίποντα με πόντους αγάπης και προσφοράς….Στη Λάρνακα στις 28 Νοεμβρίου, με νέους αλλά και παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές

Μέσα από ένα άθλημα που αγαπά η Λάρνακα, την καλαθόσφαιρα, μας δίνεται η ευκαιρία στις 28 Νοεμβρίου να δούμε να αγωνίζονται παλαίμαχοι, αλλά και νέοι καλαθοσφαιριστές για ένα καλό σκοπό, για ενίσχυση του Συσσίτιου Λάρνακας, για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι συνανθρώπων μας.
Η Πρόεδρος του Inner Wheel District 96 Larnaca Kitio, κ. Τζουλιάνα Έλληνα και ο επικεφαλής των Ακαδημιών Καλαθόσφαιρας ΖΗΝΩΝ κ. Μιχάλης Μιχαήλ, μας προσκαλούν σε ένα αγώνα καλαθόσφαιρας και προσφορά αγάπης, σε μια συνάντηση Λαρνακέων, εκεί όπου κάθε καλάθι και κάθε τρίποντο θα είναι πόντος αγάπης και ανθρωπιάς. Θα είμαστε όλοι εκεί!


Πιο κάτω η κουβέντα που είχε το SkalaTimes με την κ. Τζουλιάνα Έλληνα και τον κ. Μιχάλη Μιχαήλ για την εκδήλωση αυτή.

Της Γιώτας Δημητρίου
Φωτογραφίες: SkalaTimes

Κυρία Τζουλιάνα Έλληνα, κύριε Μιχάλη Μιχαήλ ετοιμάζετε μία εκδήλωση με καλαθοσφαιρικό χρώμα, για φιλανθρωπικό σκοπό. Καταρχήν ποιο ήταν το έναυσμα γι αυτή την εκδήλωση;
Τζουλιάνα Έλληνα: Ήταν μία ιδέα για να φέρουμε τον κόσμο κοντά. Ένιωσα ότι ο κόσμος τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω πανδημίας, κλείστηκε στα σπίτια του και στον εαυτό του, ένιωσα πως έπρεπε να γίνει κάτι για να τους «ξυπνήσει», για να τους δείξει ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών άνθρωποι σε μια κοινωνία, είναι αυτοί που «πεινούν», είναι αυτοί που «πεινούν» και ντρέπονται να το πουν, υπάρχουν αυτοί  που έχουν και δίνουν, υπάρχουν αυτοί που έχουν και δεν δίνουν κοκ. Ένιωσα ότι χρειαζόταν κάτι, για να δείξει στην κοινωνία ότι συνυπάρχουμε όλοι μαζί και θέλουμε να ενωθούμε. Έβλεπα γύρω μου κόσμο να λέει «νιώθω μόνος μου», «χαθήκαμε». Γιατί χάθηκε ο κόσμος; Γιατί κλείστηκε στο σπίτι του. Και δεν είναι ντροπή να πεις καλημέρα στον διπλανό σου και αν δεν σου απαντήσει την πρώτη φορά, θα απαντήσει την επομένη, ή την άλλη φορά. Ήταν λοιπόν μια ιδέα για να αφυπνίσουμε τον κόσμο και να τον φέρουμε κοντά και συνάμα να κάνουμε μια φιλανθρωπική εκδήλωση.
Ο Μιχάλης, καλοσύνη του, ως ενεργός στην προσφορά, όταν του είπα την ιδέα είπε αμέσως ναι.

Μιχάλη όταν σου έγινε η πρόταση για να δημιουργήσετε κάτι φιλανθρωπικό με καλαθοσφαιρικό χρώμα ποια ήταν η δική σου αντίδραση;
Μιχάλης Μιχαήλ: Σίγουρα ήταν θετική η αντίδραση μου από το πρώτο λεπτό. Οτιδήποτε αφορά το μπάσκετ και την φιλανθρωπία είμαι πάντα θετικός, πόσο μάλλον όταν μια εκδήλωση, σαν κι αυτή, συνδυάζει και τα δυο. Μακάρι να μπορούσαμε να προσφέρουμε πιο συχνά, μέσα από την καλαθόσφαιρα, στον κάθε συνάνθρωπο μας. Τέτοιου είδους δραστηριότητες δεν υπάρχει περίπτωση, εμένα προσωπικά, ή την Καλαθόσφαιρα ΖΗΝΩΝΑ, να μας βρουν αδιάφορους. Αντίθετα, μας βρίσκει πάρα πολύ θετικούς και θα προσφέρουμε όσο μπορούμε και ότι χρειαστεί και σε αυτή την εκδήλωση, αλλά και στο μέλλον.

Να πούμε ότι εσύ Μιχάλη είσαι επικεφαλής της Καλαθόσφαιρας ΖΗΝΩΝΑ, και η κ. Τζουλιάνα Έλληνα Πρόεδρος του Inner Wheel Larnaca Kitio District 96. Η εκδήλωση θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου, να πούμε λίγα λόγια για την εκδήλωση;
Τ.Ε
Ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του Inner Wheel District 96 Larnaca Kitio και πολλές κοπέλες που μπορούσαν πουλούν τα εισιτήρια της εκδήλωσης τα οποία διατίθενται προς 5 ευρώ το ένα. Με το εισιτήριο λοιπόν θα μπορούν να έρθουν στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί για να παρακολουθήσουν καλαθόσφαιρα.  Ο αγώνας ξεκινά στις 11, αλλά θέλουμε ο κόσμος να αρχίσει να μαζεύεται από τις 10.30. Εισιτήρια μπορούν να πάρουν στην είσοδο, αν και είναι καλύτερα να τα πάρουν από πριν, τηλεφωνώντας στο 24636598 ή στο 99695196.
Μ.Μ Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, έχουν καλεστεί παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές για να συμμετάσχουν και θα υπάρχουν και νέοι καλαθοσφαιριστές, θα είναι ένας συνδυασμός των «παλιών» με τους νέους. Έχω κάνει προσπάθειες να φέρω και παίχτες από άλλες πόλεις, που είχαν παίξει παλιά και στον ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ή που ήταν γνωστοί στο μπάσκετ παλαιότερα.
Τ.Ε Θέλουμε να δούμε κόσμο, χειροκροτήματα, ενθουσιασμό, αλλά και τον κόσμο να «ενώνεται» με αυτή την εκδήλωση.

Τα έσοδα της εκδήλωσης, που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που θα δοθούν;
Τ.Ε
Τα έσοδα θα πάνε στο συσσίτιο Λάρνακας για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι. Το συσσίτιο Λάρνακας μέσα από τα χρόνια έχει αποκτήσει τόσους άπορους τους οποίους βοηθά και είναι άξια θαυμασμού αυτή η κοπέλα, η Στάλω Βωνιάτη, το πώς τα καταφέρνει, πως τα βγάζει πέρα και με πόση αγάπη το χειρίζεται όλο αυτό. Ήταν δική μου ιδέα να προσφερθούν εκεί τα έσοδα, δεν το έχει ζητήσει η ίδια. Σκέφτηκα πως είναι καλό τώρα τις Γιορτές, την ώρα που εμείς θα απολαμβάνουμε το οικογενειακό τραπέζι, να γνωρίζουμε πως έχουμε συνεισφέρει και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι συνανθρώπων μας και να μπορούν κι αυτοί να πουν «Δόξα σοι ο Θεός».

Μιχάλη, αυτό που λέει η κ. Έλληνα, αυτή η όμορφη σκέψη προσφοράς στο συνάνθρωπο μας, θα επιτευχθεί μέσα από ένα άθλημα που ομολογουμένως η Λάρνακα αγάπησε και αγαπά ιδιαίτερα, την καλαθόσφαιρα. Αν σκεφτούμε πιο άθλημα αγάπησε πολύ η Λάρνακα νομίζω μια μεγάλη μερίδα θα πούμε καλαθόσφαιρα….
Ναι σίγουρα. Κοίταξε, για την εκδήλωση αυτή θεωρώ πως προσφέρεται η καλαθόσφαιρα, μέσα σε ένα μικρό κλειστό χώρο (θα έχουμε περιθώριο χωρητικότητας –λόγω των μέτρων- 200 άτομα) και θα έχουμε πιο άμεση επαφή με τον κόσμο ως καλαθοσφαιριστές. Συμφωνώ ότι η Λάρνακα αγαπά την καλαθόσφαιρα, έχουμε ζήσει ένδοξες στιγμές στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα, κυρίως με την ΑΕΚ. Πιστεύω ότι ο Λαρνακέας θέλει μια πρόσκληση, πρόκληση, να τον αφυπνίσουμε και να τον φέρουμε πίσω στους χώρους της άθλησης, μετά από αυτά τα δύο χρόνια. Εμείς διψούμε για τέτοιες ευκαιρίες,δηλαδή να προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας μέσα από το άθλημα που αγαπάμε.

Και είναι και μια ευκαιρία να συναντηθούν οι “παλιοί γνώριμοι” που γνωρίζονταν από τα γήπεδα του μπάσκετ και του ΠΟΛ.
Τ.Ε Ναι, βεβαίως, αλλά και να συναντήσουν οι “νέοι γνώριμοι” τους “παλιούς γνώριμους” και να δουν τι ανθρωπιές υπήρχαν, τι γέλια και τι πειράγματα… Θα είναι μια όμορφη συνάντηση Λαρνακέων και την ίδια ώρα μια προσφορά αγάπης.

Υπήρξαν κάποιοι υποστηρικτές της εκδήλωσης;
Τ.Ε Ναι βεβαίως, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο ΑΓΡΟΣ μας έχει προσφέρει τα νερά και ο κύριος Τάσος Αναστασίου (Africanos Developers) έχει αναλάβει και πλήρωσε για τις φανέλες και άλλα έξοδα της εκδήλωσης. Γι αυτόν τον αγώνα δεν είχαμε το χρόνο να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα για τους χορηγούς μας, αλλά μέσω της συνέντευξης αυτής τους ευχαριστούμε και δημόσια.

Υπάρχουν σκέψεις για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια;
Μ.Μ  Ναι, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει στις 28/11 εμείς έχουμε στο μυαλό μας και για άλλες πιθανές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μέσω του μπάσκετ ίσως και με τουρνουά, θα δούμε.

Μιας και σε έχουμε εδώ να σε ρωτήσω Μιχάλη πως πάει η καλαθόσφαιρα ΖΗΝΩΝ;
Έχουμε δέκα αγωνιστικά τμήματα, κάποια πάνε πάρα πολύ καλά, είναι ψηλά στις βαθμολογίες, είμαστε ακόμη στην προκριματική φάση όλων των πρωταθλημάτων, αισιοδοξούμε ότι τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι θα είμαστε πάρα πολύ καλά μετά τα Χριστούγεννα. Όμως επειδή μου δίνεις την ευκαιρία θέλω να τονίσω, ότι ειδικά στις μικρές ηλικίες, αυτό που βλέπουμε και είναι σημαντικό είναι το παιδαγωγικό κομμάτι, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό, επειδή εμείς έχουμε κυρίως να κάνουμε με παιδιά από 18 και κάτω. Θεωρώ ότι δουλεύουμε σε πολύ ψηλό βαθμό και στο παιδαγωγικό και στο αγωνιστικό κομμάτι των τμημάτων μας.

Κυρία Έλληνα να πούμε δύο λόγια για το Inner Wheel;
Ανά τα χρόνια το Inner Wheel κάνει σημαντικές εκδηλώσεις και προσφέρει με διάφορους τρόπους. Και στη Λάρνακα έχουμε προσφέρει μέσα από διάφορες εκδηλώσεις. Ο σκοπός του Inner Wheel είναι η φιλία και η προσφορά, είναι παγκόσμιο και ξεκίνησε το 1924, στο Manchester της Αγγλίας, από τη Margarette Golding, η οποία ήταν νοσοκόμα και σύζυγος Ροταριανού και ίδρυσε το πρώτο όμιλο Inner Wheel. Είναι μία από τις μεγαλύτερες γυναικείες εθελοντικές οργανώσεις στο κόσμο και έχει ως κύριο στόχο την ανθρωπιστική και εθελοντική προσφορά προς αυτούς που έχουν ανάγκη. Η οργάνωση είναι απολιτική, μη κερδοσκοπική, της οποίας τα μέλη είναι σύζυγοι και συγγενείς ροταριανών, αλλά και καταξιωμένα μέλη της κοινωνίας. Σήμερα υπάρχουν σε όλο το κόσμο 3895 όμιλοι σε 103 χώρες.

Το μήνυμα σας στο κόσμο που θα διαβάσει τη συνέντευξη μας;
Τ.Ε Θα χαρώ να σας δω όλους στην εκδήλωση μας, να αλλάξουμε τον παλμό της πόλης μας, οι Λαρνακείς είναι άνθρωποι που προσφέρουν, στις 28 του μήνα στην εκδήλωση μας θα προσφέρουμε και στον εαυτό μας, θα δούμε ότι ζούμε και υπάρχουμε μετά το θέμα αυτό του κορωνοϊου.
Μ.Μ Πρέπει να έρθετε και να αγκαλιάσετε αυτή την πρωτοβουλία του Inner Wheel, που είναι μια πρωτοβουλία αγάπης και προσφοράς, να έρθετε να κάνετε την αρχή, για να συνεχίσουμε στο μέλλον με κάτι ακόμη πιο μεγάλο και ακόμη πιο ελπιδοφόρο. Μέσα από κάτι που αγαπάμε, την καλαθόσφαιρα. Σας περιμένουμε όλους!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!