Search
Close this search box.

Κλείνουμε ένα χρόνο δοκιμών των εμβολίων; θα πάρουμε τα 12 εκατομμύρια; Τι λένε τα κόμματα και η κυβέρνηση;

SkalaTimes

Ενώ η μάχη εμβολιασμένων vs ανεμβολίαστων συνεχίζεται με τη κυβέρνηση να ρίχνει έμμεσες και άμεσες πιέσεις κατά των ανεμβολίαστων, (ενήλικων, παιδιών, εφήβων, παιδιών,εγκύων, κτλ), για να εμβολιαστούν, η Κύπρος μας κλείνει σχεδόν 12 μήνες (από τους 36μήνες της συμφωνίας που υπέγραψε) δοκιμών.

Σύμφωνα με τα προσυμφωνηθέντα, η Κύπρος μας θα πάρει 12 εκατομμύρια ευρώ αν καταφέρει να εμβολιάσει πάνω από 29 χιλιάδες άτομα με δεύτερη και τρίτη δόση. Ο χρόνος δοκιμών ξεκίνησε και θα διαρκέσει 36 μήνες.
«Η κάθε χώρα λαμβάνει ένα χρηματικό ποσό 12 εκατομμυρίων ευρώ για την διεκπεραίωση της έρευνας σε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ άνω των 29,000 ατόμων» (01/12/2021, σύμφωνα με το ευρωπαίκό πρόγραμμα Vaccelerate).

To ευρωπαϊκό πρόγραμμα Vaccelerate είναι αντίστοιχο με το BARDA της Αμερικής.  Για το Αμερικανικό BARDA μπορεί κανείς να κάνει έρευνα στο διαδίκτυο.

Τα εμβόλια που έχει εισηγηθεί για τις δοκιμές ο ΕΜΑ είναι:
*Comirnaty (της BioTech and Pfizer)πριν γνωστό ως Pfizer
*Spikevax  (πριν γνωστό ως Moderna)
*Vaxzervia (πριν γνωστό ως AstraZeneca)
*Covid-19 Vaccine Janssen

Να πούμε ότι σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο βεβαίως δεν είναι μυστικό, ανάμεσα στις χώρες που λαμβάνουν μέρος στις δοκιμές είναι:
Κύπρος, Γερμανία, Ιρλανδία, Τουρκία, Σουηδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλλία, για αρχή και έτοιμες να ακολουθήσουν : Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ισραήλ, Ιταλία, Σλοβακία, Ελβετία, Γαλλία κ.ά.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο ίδιο έγγραφο για τις δοκιμές, αναφέρεται ότι «χρειάζεται 2 χρόνια παρακολούθησης των ατόμων που έχουν βάλει προτού να βγει συμπέρασμα».

Η Κύπρος φαίνεται να λαμβάνει με επιτυχία μέρος στο πείραμα των δοκιμών, αφού έχει ήδη εμβολιάσει σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις πάνω από 29 χιλιάδες άτομα (για αποφυγή παρεξηγήσεων όταν λέμε πείραμα εννοούμε αυτό που γράφεται στα ελληνικά λεξιλόγια : “πείραμα = πράξη που γίνεται για να ελεγχθεί και να δοκιμαστεί η ορθότητα μιας μεθόδου, ενός σχεδίου δράσης, μιας άποψης κτλ”).

Και ενώ τα παγκύπρια ΜΜΕ έχουν τίτλους σαν αυτό: «Αυστηρό μήνυμα προς του πολίτες που δεν εμβολιάζονται απευθύνει η κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας να προειδοποιεί ότι δεν αποκλείεται η εφαρμογή σκληρών μέτρων όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»,  η γνωστή Αγγλοκύπρια Tonia Buxton δηλώνει δημόσια (στην Αγγλική TV) πως δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες του Πρωθυπουργού της Αγγλίας και πως είναι έτοιμη να μπει και φυλακή γι αυτό, αν χρειαστεί. Η Tonia πιστεύει (ακόμη) πως έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία και στο να αποφασίζουμε εμείς για εμάς.

Κάτι για ανθρώπινα δικαιώματα, λογική, ελευθερία του ατόμου έχουν χαθεί σε δοκιμές, έγγραφα και διατάγματα, που άλλοι υπέγραψαν ή αποφάσισαν για εμάς.

Τον Φεβρουάριο του 2021 που γινόταν η συμφωνία για τις δοκιμές η  κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε δηλώσει: «Προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίσουμε πως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα διαθέτουν το συντομότερο δυνατόν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά της COVID-19. Παράλληλα, όμως, νέες παραλλαγές του ιού κάνουν ταχέως την εμφάνισή τους και εμείς καλούμαστε να προσαρμόσουμε την αντίδρασή μας με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Για να προλάβουμε τις εξελίξεις, εγκαινιάζουμε σήμερα το εκκολαπτήριο HERA, το οποίο συγκεντρώνει τους επιστημονικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες αρχές καθώς και όλους τους διαθέσιμους πόρους ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτή.»
Να υπενθυμίσουμε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Ιατρικής Χάικο φον ντερ Λάιεν, ο οποίος από το Δεκέμβριο του 2020 είναι ο Διευθυντής –Medical Director- του US Biotech company Orgenesis το οποίο ειδικεύεται σε κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες.

Τέλος, μέσα στην παράνοια και ασάφεια που κυκλοφορεί, να αναφέρουμε σε όσους αμφιβάλλουν ότι το εμβόλιο είναι ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ (σε πειραματική φάση) και ότι σε ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ θα μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, όσοι αμφιβάλλουν ας ρίξουν μια ματιά στα ΕΠΙΣΗΜΑ έγγραφα, είναι όλα εκεί, διαθέσιμα για όλους.
Για όσους πάλι αμφιβάλλουν ότι έχει δικαίωμα ο πολίτης να αρνείται να γίνει μέρος ενός πειράματος, ας ρίξουν μια  ματιά στα ανθρώπινα δικαιώματα, στους κανόνες της Νυρυμβέργης και βεβαίως βεβαίως στην επεξήγηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

(Κύριε Κληρίδη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, παρακολουθείτε τι γίνεται;)

Για το αν το εμβόλιο είναι ΟΚ ή αν έχει παρενέργειες σοβαρές -και σε ποιο βαθμό-, ΔΕΝ κάνουμε λόγο δημόσια αν δεν έχουμε τεκμηριωμένες και ακλόνητες αποδείξεις. Aν το εμβόλιο είναι το καλύτερο που έχει ανακαλύψει η επιστήμη, σε δύο χρόνια θα μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διόρισε Γενικό Ελεγκτή ο Χριστοδουλίδης

«Προφανώς ούτε με τη συμπολίτευση συνεννοείται ούτε με την προεδρεύουσα που υποτίθεται δηλώνει αντιπολίτευση», λέει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος

error: Content is protected !!