Search
Close this search box.

Ορόκλινη: Φωταγωγήθηκε ο δρόμος του Προφήτη Ηλία με αυτόνομα φωτοβολταϊκά

 
 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης ανακοινώνει ότι από χθες βράδυ φωταγωγήθηκε και ο δρόμος του ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ με αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, με δαπάνη €25.000.

Το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται εκεί από τις αρχές του 16ου αιώνα, στην κορυφή του λόφου «Αροδάφνη» και εκατό μέτρα βορειοανατολικά του εκδρομικού χώρου Ορόκλινης.
Είναι γνωστό πως ο μοναδικός αυτός ναός που αποτελεί ένα από τα μνημεία της Ορόκλινης που προσελκύουν ξένους και ντόπιους επισκέπτες κτίστηκε σε δύο φάσεις, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Στην αρχή κτίστηκε μια μικρή μονόκλιτη και καμαροσκέπαστη βασιλική και αργότερα προστέθηκε μια επέκταση προς τα δυτικά με ακόμη μια ολοκληρωμένη μονόκλιτη βασιλική, που φέρει δίρριχτη σκεπή. Οι δύο μικροί Ναοί ενώθηκαν και σήμερα ο παλαιότερος αποτελεί τον νάρθηκα του νεώτερου.

Η θέα από τον Προφήτη Ηλία είνας από τους πολλούς λόγους που τον επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν το EP τους, μαζί με το νέο τους κομμάτι, την ατμοσφαιρική country μπαλάντα ‘Last Farewell’

Μετά την κυκλοφορία της καλοκαιρινής σερενάτας ‘Αύριο Μεσημέρι’ και του δυναμικού, αγγλόφωνου ντεμπούτου τους σε άρωμα skiffle, το ‘Long Way to Nirvana’, οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν

error: Content is protected !!