Search
Close this search box.

Robert Kennedy jr: «Δεν υπάρχει περίπτωση στην ιστορία όπου η λογοκρισία και η μυστικότητα έχουν προωθήσει είτε τη δημοκρατία είτε τη δημόσια υγεία»

SkalaTimes

Το YouTube μπλοκάρει περιεχόμενα κατά των εμβολίων, μέσα στα πλαίσια καταπολέμησης ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια για τον COVID, όπως έγινε γνωστό πριν 2-3 μήνες.

Η διαδικτυακή εταιρεία βίντεο που ανήκει στην Alphabet Inc απαγορεύει επίσης τα κανάλια που σχετίζονται με αρκετούς διάσημους ακτιβιστές κατά των εμβολίων, όπως ο Robert F. Kennedy Jr. και ο Joseph Mercola, είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του YouTube.

Μια επίσημη δήλωση εκ μέρους του Mercola αναφέρει: «Είμαστε ενωμένοι σε όλο τον κόσμο, δεν θα ζήσουμε με φόβο, θα σταθούμε μαζί και θα αποκαταστήσουμε τις ελευθερίες μας».

Ο Robert F. Kennedy δήλωσε για το θέμα: «Δεν υπάρχει περίπτωση στην ιστορία όπου η λογοκρισία και η μυστικότητα έχουν προωθήσει είτε τη δημοκρατία είτε τη δημόσια υγεία».

Την ίδια ώρα εδώ και λίγους μήνες το facebook και το Instragram κλείνουν λογαριασμούς που στηρίζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα κατά των εμβολίων του κορωνοϊου.

Και βεβαίως, συντονισμένα, ΔΕΝ δίνεται βήμα από τα μεγάλα ΜΜΕ (και Κύπρο και εξωτερικό) σε ανθρώπους που μιλούν κατά του εμβολίου του κορωνοίου, ακόμη κι αν αυτοί είναι επιστήμονες και χρησιμοποιούν επιστημονικά τεκμήρια.

Αν αυτό είναι καλό ή όχι, σε μια εποχή που τα αυτονόητα θεωρούνται «παράλογα», τα σωστά λάθος και τα λάθος σωστά, ας το αποφασίσει ο κάθε ένας που διαβάζει αυτό το κείμενο με τα πιο πάνω δεδομένα.

Αν είναι καλά ή όχι τα εμβόλια του κορωνοϊου μπορεί να είναι θέμα για debate, αφού σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα είναι υπό δοκιμή τα εν λόγω εμβόλια και σε δύο χρόνια θα έχουμε τα ασφαλή συμπεράσματα.
Όμως, αν αξίζει ο άνθρωπος να έχει βασικές ελευθερίες και να αποφασίζει τι θα κάνει με το σώμα και ζωή του, δεν θα έπρεπε να ήταν υπό συζήτηση, αιώνες μετά τον Μεσαίωνα.

Και όλα αυτά την ώρα που το FactCheck.org (η αστυνομία για τα fake news του διαδικτύου) βρίσκεται στα καλύτερα της. Καθημερινά διαψεύδει και αποφασίζει για το τι είναι fake news και τι όχι.
Το FactCheck.org ανήκει στο Annenberg Foundation. Ποιο είναι αυτό το foundation;
Για να δούμε (σύμφωνα με το Wikipedia): «Το Ίδρυμα Annenberg λαμβάνει επιχορηγήσεις από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. Το Ίδρυμα Annenberg συνεχίζει να επικεντρώνεται στον προγραμματισμό του, αλλά οι προσπάθειές του περιλαμβάνουν την περιβαλλοντική διαχείριση, την κοινωνική δικαιοσύνη και την καλή διαβίωση των ζώων. Το ίδρυμα έχει τις ρίζες του ως παραδοσιακό ίδρυμα χορήγησης επιχορηγήσεων. To Ίδρυμα Annenberg προωθεί φιλανθρωπικές δραστηριότητες μέσω των οποίων επιδιώκονται λύσεις μεγάλης κλίμακας σε συστημικά προβλήματα. Το ίδρυμα έχει 1,59 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία».

Αν έχεις δισεκατομμύρια, όπως το youtube, το facebook, το Instagram και το FactCheck, μπορείς να ελέγχεις και τους «κακούς» αντιεμβολιαστές ακόμη και αν είναι επιστήμονες. Αν δεν διαθέτεις τόσα δις τότε ενδέχεται να σε αποκλείσουν και να μην μπορείς να εκφράσεις απόψεις και θέσεις, ακόμη κι αν είσαι επιστήμονας.

Κι όμως, την τελευταία φορά που κοιτάξαμε, ήταν 2021, πολίτευμα δημοκρατία!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!