Search
Close this search box.

Επιστολή Διαμαρτυρίας από το Σύνδεσμο Καταστηματαρχών Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας

SkalaTimes

Ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό κ. Καδή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μέσα από την οποία έχουν εκφράσει τον έντονο προβληματισμό και την δυσφορία τους για τις δηλώσεις που εξέδωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφορικά με την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 19.12.2021.
Μάλιστα, σύμφωνα  με την επιστολή, οι καταστηματάρχες του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης μας «επιφυλάσσονται όλων των νόμιμων δικαιωμάτων τους».

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θέμα: Ανακοινώσεις Διευθυντή Τμήματος Μετεωρολογίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Επικοινωνούμε μαζί σας αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και θέλουμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό και την δυσφορία μας για τις δηλώσεις που εξέδωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφορικά με την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 19.12.2021.

Κατά την ενημέρωση του κοινού σε συγκεκριμένη ραδιοφωνική εκπομπή ψηλής ακροαματικότητας ο Διευθυντής του Τμήματος προέτρεψε το κοινό να αποφύγει να επισκεφθεί τα εμπορικά κέντρα των πόλεων (πιθανόν) αγνοώντας το γεγονός ότι αναφερόταν στην πιο εμπορική ημέρα του έτους. Το αποτέλεσμα των δηλώσεων, πέραν του ότι η πρόβλεψη δεν ήταν ακριβής, ήταν και είναι για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου αλλά και των επιχειρήσεων εστίασης καταστροφικό. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως μελλοντικά δίνετε η δέουσα σημασία στις ανακοινώσεις και τις οδηγίες που δίνονται από κρατικούς λειτουργούς γιατί μια ανακοίνωση από το αρμόδιο άτομο μπορεί να χειραγωγήσει την αγορά και να επιφέρει σημαντικά πλήγματα στις επιχειρήσεις. Σημαντικό παράδειγμα η προαναφερθείσα μέρα, όπου με την οδηγία κρατικού λειτουργού, ο οποίος δεν είναι ούτε το αρμόδιο άτομο για αυτού του είδους οδηγίες (βλ. Υπηρεσία Πολιτική Άμυνας), το αγοραστικό κοινό απομακρύνθηκε από τα εμπορικά κέντρα της πόλης και οδηγήθηκε στα περιφερειακά Mall. Σημειώνουμε πως εκτός από θέματα αρμοδιοτήτων, μας ξενίζει το γεγονός πως η οδηγία που δόθηκε ήταν άτοπη, καθώς όπως φαίνεται και από τους Χάρτες Πλημμυρών του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων κανένα από τα εμπορικά κέντρα των πόλεων δεν εμπίπτει στις περιοχές αυτές.

Ο συγκεκριμένος λειτουργός ήταν έντονος και κατηγορηματικός στις δηλώσεις του, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει υποθετικό λόγο, την στιγμή μάλιστα που οι δηλώσεις του αφορούσαν πρόβλεψη και όχι γεγονότα.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και επιφυλασσόμαστε όλων των νόμιμων δικαιωμάτων μας.

Με εκτίμηση,   Άκης Σταύρου Πρόεδρος Συνδέσμου Καταστηματαρχών Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας          Κοινοποίηση: Γενικός ΕλεγκτήςΕπίτροπος Διοικήσεως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!