Search
Close this search box.

O Μιχάλης Σοφοκλέους μιλά στο SkalaTimes :«Τα νούμερα τηλεθέασης των άλλων δεν τα κοιτάζω, ασχολούμαι μόνο με την δική μου εκπομπή»

O Μιχάλης Σοφοκλέους είναι ένας από τους πιο γνωστούς κωμικούς ηθοποιούς και stand-up comedian της Κύπρου. Εδώ και χρόνια μας προσφέρει άφθονο γέλιο μέσα από τις κωμικές σειρές στις οποίες συμμετείχε αλλά και μέσα από την εκπομπή του «Casa de Mikel» που προβάλλεται στον ΑΝΤ1 κάθε Σάββατο εδώ και τρία χρόνια, με επιτυχία. Ο Μιχάλης Σοφοκλέους είναι ένας βέρος παφίτης που αγαπά την μουσική και το θέατρο και είχε βάλει από παιδί  την σάτιρα στην ζωή του. Με αφορμή την νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Φρέντο Καπουτσίνο» στην οποία συμμετέχει μιλήσαμε μαζί του για τη σειρά αλλά και τον ρόλο του εκεί. Βέβαια, η κουβέντα μας δεν περιορίστηκε σ’αυτά, μιλήσαμε και για την εκπομπή, «Casa de Mikel»  όλα όσα την κάνουν διαφορετική και πετυχημένη, τα νούμερα τηλεθέασης, την πρώτη επαφή που είχε με την σάτιρα και πολλά άλλα.

Της Στέλλας Παπά

Κύριε Σοφοκλέους και αυτή η τηλεοπτική σεζόν σας βρίσκει να κάνετε πιο διασκεδαστικά τα σαββατόβραδα μας , «τρυπώνοντας» στα σπίτια μας μέσα από την εκπομπή «Casa de Mikel” στον ΑΝΤ1. Πως νιώθετε λοιπόν που και φέτος είστε μια από τις εκπομπές που έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού;
Για τρίτη τηλεοπτική σεζόν βλέπουμε την  εκπομπή να είναι ανάμεσα στις πρώτες  στις προτιμήσεις του κοινού, να έχει ψηλά νούμερα τηλεθέασης και να κερδίζει την ζώνη του Σαββάτου. Βλέπουμε και φέτος την  δουλειά μας να έχει απήχηση και αυτό είναι κάτι που μας δίνει ικανοποίηση αλλά και κίνητρο για να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. 

Ποιο μέρος της εκπομπής είναι τ ’αγαπημένο σας και τι είναι αυτό που έκανε την εκπομπή να αγαπηθεί κατά τη γνώμη σας;
Δύο από τα αγαπημένα μου μέρη της εκπομπής είναι οι μιμήσεις και τα σκετσάκια που δημιουργούμε παίρνοντας ιδέες από τα διάφορα τραγελαφικά γεγονότα διαφόρων  χαρακτήρων και προσωπικοτήτων που συμβαίνουν.Αυτά νομίζω είναι και δύο βασικά κομμάτια της εκπομπής που κάνουν την εκπομπή να ξεχωρίζει και να μην περιορίζεται στον σχολιασμό βίντεο.

Υπάρχουν βίντεο τα οποία σας δυσκολεύουν στο σχολιασμό γιατί υπάρχουν σε αυτά φίλοι   σας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο σας φέρνουν σε δύσκολη θέση;
Δεν με φοβίζουν τα βίντεο που καλούμαι να σχολιάσω,  γιατί γίνεται πολύ προσεκτική επιλογή τους. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε προσεκτικοί στο τι  και πως το λέμε και να μην ξεπερνάμε τα όρια.  Μέσα από τα βιντεάκια μας θα θίξουμε ένα γεγονός χωρίς όμως να προσβάλουμε κάποιον ή να τον κάνουμε να νιώσει άσχημα. 

Υπήρξε στιγμή που να φοβηθήκατε πως η σάτιρα σας ίσως ενοχλήσει κάποιον ή να δεχθήκατε παράπονα;
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δεχθεί κάποιο παράπονο από άτομο που έχουμε σατιρίσει. Αντιθέτως όταν ανεβάσουμε κάποια βιντεάκια που τους αφορούν, γελάνε και αυτοί και μας στέλνουν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  και αυτό είναι και ένα σημάδι πως μάλλον γίνεται καλή δουλεία.

Η σάτιρα υπήρχε στη ζωή σας από παλιά;
H σάτιρα υπήρχε πάντα στη ζωή μου. Από μικρός ήμουν πειρακτήρι και μου άρεσε να μιμούμαι ότι μου κινούσε την περιέργεια. Αυτό έκανε τους γύρω μου να γελάνε και με παρότρυναν να συνεχίσω να το κάνω. 
Όμως, η ευκαιρία για να δουλέψω πιο επαγγελματικά αυτό το κομμάτι μου δόθηκε όταν εντάχθηκα στην ομάδα της εκπομπής «Πατάτες αντινακτές»  και ακολούθως στο «Φακκάτε τους». Εκεί απέκτησα και πολλούς συνεργάτες (κειμενογράφους) που ασχολούνται με την σάτιρα.

Υπάρχει ακόμη μια εκπομπή σε στυλ  «Casa de Mikel” σε αντίπαλο κανάλι που παίζει κάθε Παρασκευή. Την παρακολουθείτε, ή έστω παρακολουθείτε τα νούμερα εκείνης της εκπομπής; Κάνετε κάτι παρόμοιο ή θα λέγατε ή θεωρείτε πως είναι δύο εντελώς διαφορετικές εκπομπές; Πιστεύω πως η κάθε εκπομπή διαφέρει από τις  άλλες. Ειδικά τα τελευταία χρόνια μέσα από την εκπομπή μας καταφέραμε να προβάλουμε καινούργια στοιχεία στο είδος, όπως είναι οι μιμήσεις  και τα σκετσάκια. Επιπλέον, εμείς ακολουθούμε έναν αρκετά διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των θεμάτων, γιατί μην ξεχνάτε πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει το δικό του χιούμορ. Την εκπομπή του Λόυη, αν την πετύχω κάνοντας ζάπινγκ, θα την παρακολουθήσω για λίγο. Τα νούμερα τηλεθέασης των άλλων δεν τα κοιτάζω, ασχολούμαι μόνο με την δική μου εκπομπή. Βέβαια, η πιο μεγάλη ικανοποίηση και επιβράβευση, είναι η αγάπη του κόσμου την οποία μας δίνει απλόχερα.

Στην εκπομπή σας βλέπουμε να τραγουδάτε και η αλήθεια είναι πως είναι πολύ καλή η φωνή σας. Σκεφτήκατε να ακολουθήσετε και το δρόμο της μουσικής; Ποια η σχέση σας με τη μουσική ανέκαθεν;
Δεν τραγουδάω μόνο στην εκπομπή αλλά παντού. Είναι κάτι που το κάνω για μένα και  μου βγαίνει αβίαστα .Δεν σκέφτηκα ποτέ να το κάνω επαγγελματικά , αν και παλαιότερα  σε κάποιες παραστάσεις στις οποίες υποδυόμουν τον Φουτούλη, έλεγα κάποια τραγούδια που σχετίζονταν με τον ρόλο.  Το τραγούδι είναι κάτι το οποίο κάνω για δική μου ικανοποίηση  και για την εκπομπή. 

Να υποθέσουμε πως και στις παρέες σας είστε αυτός που κάνει τους άλλους να γελάνε; 
Ναι είμαι ο πλακατζής της παρέας και κάνω χαβαλέ αλλά όλα ανάλογα με τη διάθεση , το χώρο και τον χρόνο.  Γενικά είμαι άνθρωπος της πλάκας και του χιούμορ. 

Υπήρξε στιγμή  στην εκπομπή σας που να νιώσατε άβολα; Αν ναι θα θέλατε να μας πείτε ποια ήταν αυτή η στιγμή;
Oχι, δεν υπήρχε στιγμή που να ένιωσα άβολα σε καμιά περίπτωση. Έχω καλούς συνεργάτες, μια καλή ομάδα που με κάνει να νιώθω άνετα λες και είμαι στο σπίτι μου. Μόνο στις πρώτες εκπομπές στις οποίες προσπαθούσαμε να βρούμε τα βήματα μας υπήρχε λίγο εποικοδομητικό  άγχος αλλά μετά όλα πήραν τον δρόμο τους.  


Κύριε Σοφοκλέους θα θέλατε να μας πείτε και για το «Φρέντο Καπουτσίνο» που μας κερνάτε μαζί με άλλους εξαίρετους συναδέλφους σας τα Σαββατοκύριακα .Αναφέρομαι βέβαια στην σειρά «Φρέντο Καπουτσίνο» του ANT1 (του κυρίου Κωνσταντίνου Οδυσσέως ) ...
Αυτήν την περίοδο παράλληλα με τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιούνται και τα γυρίσματα της σειράς του Κωνταντίνου Οδυσσέως, «Φρέντο Καπουτσίνο» που προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 7.20. Πρόκειται για μια σειρά που διαδραματίζεται σε μια γραφική πλατεία της Λευκωσίας, όπου υπάρχει η καφετέρια « Φρέντο Καπουτσίνο»  με συνιδιοκτήτες τέσσερα ξαδέλφια. Είναι μια σειρά που έρχεται για να κάνει τον κόσμο να χαμογελάσει και να προσφέρει στιγμές γέλιου και χαράς, μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις.  Στα γυρίσματα περνάμε πολύ καλά και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και στο αποτέλεσμα.  Όλοι οι συνάδελφοι είναι εξαιρετικοί και ο καθένας έχει την δική του «τρέλα». 

Θεωρείτε πως μια καλή κωμωδία σαν αυτή έλειπε από την Κυπριακή τηλεόραση φέτος; Η πανδημία βοήθησε στο να στραφεί ο κόσμος στις κωμωδίες και stand up comedies;
Όντως δεν το είχα σκεφτεί προηγουμένως ότι δεν υπάρχει άλλη κωμωδία αυτή την περίοδο στην τηλεόραση. Ίσως λοιπόν η σειρά  να είναι μια καλή  επιλογή για τον κόσμο που θέλει να δει κάτι για να γελάσει. Ο κόσμος πλέον σε αυτές τις δύσκολες  καταστάσεις που βιώνουμε λόγω πανδημίας αλλά και  γενικότερα της μιζέριας που προκαλείται τα τελευταία χρόνια, αναζητά τις κωμωδίες και stand up comedy εκπομπές από τις οποίες παίρνει λίγο γέλιο και χαρά. 

Θα θέλατε να μας συστήσετε τον ήρωα που υποδύεστε στο «Φρέντο Καπουτσίνο»;
Στη σειρά υποδύομαι τον Κλεόπα , έναν από τους  συνιδιοκτήτες του cafe που είναι μαρμαράς στο επάγγελμα. Ο Κλεόπας είναι ένας λαϊκός τύπος με καταγωγή από την Πάφο που δημιουργεί και αυτός με την σειρά του  κωμικοτραγικές καταστάσεις στο καφέ μαζί με τους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Η παφίτικη διάλεκτος θα λέγατε είναι ένα από τα στοιχεία που σας έκανε να ξεχωρίσετε ή απλά την “αξιοποιείτε” καλλιτεχνικά;
Την παφίτικη προφορά την αγαπώ και την  χρησιμοποιώ ακόμα και στην καθημερινότητα μου σαν βέρος παφίτης που είμαι. Πιστεύω πως αυτή η προφορά είναι  ωραία και ενδιαφέρουσα. Στην σειρά η παφίτικη  προφορά του ήρωα που υποδύομαι ήταν ιδέα του σεναριογράφου μας του κυρίου Κωνστσντίνου Οδυσσέως. Τώρα αν αυτή η προφορά ξεχωρίζει εύχομαι να αρέσει στον κόσμο και στους φίλους μου τους Παφίτες που τους αγαπάω πολύ. 

Πιστεύετε πως  περισσότερες δουλειές του χώρου σας έχουν ημερομηνία λήξης;
Δεν πιστεύω πως οι δουλειές του χώρου μας έχουν ημερομηνία λήξης . Κάθε δουλειά ξεκινά για να απασχολήσει όσες πιο πολλές σεζόν μπορεί το κοινό. Η ανταπόκριση του κόσμου και η απήχηση που θα έχει σε αυτό κάθε δουλειά καθορίζουν και την διάρκεια της. 

Θεατρικά ετοιμάζεται κάτι; 
Έχω συζητήσει με την ομάδα του Λώρη  Λοιζίδη για μια κωμωδία που ευελπιστούν  να ανεβάσουν το  καλοκαίρι αν υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες και αν οι  καταστάσεις το επιτρέπουν. 

Ποια η σχέση σας με το θέατρο; 
Προσωπικά αγαπώ πολύ το  θέατρο και το θεωρώ βάση και αφετηρία κάθε ηθοποιού. Μου αρέσει  αυτή η ιδιαίτερη σχέση με το θεατρικό κοινό, είναι αλλιώτικη απ’ αυτήν που έχεις με το κοινό της  τηλεόρασης.  
Όταν συμμετέχω σε  θεατρικές παραστάσεις, το απολαμβάνω ιδιαίτερα.  

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στον κόσμο μέσα από την συνέντευξη μας;
Το μήνυμα που θέλω να περάσω στον κόσμο είναι μήνυμα χαράς αισιοδοξίας, θετικής διάθεσης.

Κλείνοντας τι θα ευχηθείτε; 
Εύχομαι  να γίνουν όλα όπως παλιά, να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας. 

  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το σπαθί το οποίο αποκεφάλισε τον Οδυσσέα, ωχριά μπροστά στη δαμόκλειο σπάθη την οποία ανέσυρε η κοινωνία

Ένα εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Καλλίνικου, Διευθυντή Σύνταξης Philenews(21/9/24) Έγραφα προχθές, ότι η κατάφορη αδικία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μπορεί να αφυπνίσει την κοινωνία.

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

error: Content is protected !!