Search
Close this search box.

Ανδρέας Πασιουρτίδης: «Επιεικώς προβληματική η διαδικασία διεξαγωγής το μέτρου test to stay στο Γυμνάσιο Βεργίνας»

Με σημερινή δήλωση του, μία ανάρτηση στα ΜΚΔ, ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης ανέφερε πως μετά από επίσκεψη του, εκ μέρους του ΑΚΕΛ, στο Γυμνάσιο Βεργίνας στη Λάρνακα, παρατήρησε ότι η διαδικασία διεξαγωγής του μέτρου test to stay είναι «επιεικώς προβληματική», όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Βουλευτής.

Αυτούσια η ανάρτηση του βουλευτή:

Κατόπιν καταγγελιών αρκετών γονέων αλλά και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Επαρχίας Λάρνακας, μετέβηκα σήμερα εκ μέρους του ΑΚΕΛ, στο Γυμνάσιο Βεργίνας, όπου δυστυχώς διαπίστωσα ότι η διαδικασία διεξαγωγής το μέτρου test to stay ήταν επιεικώς προβληματική. Μέχρι τις 9.00 π.μ. υπήρχαν ακόμη μαθητές που δεν εξετάστηκαν, κάποιοι μάλιστα από αλλά σχολεία της Λάρνακας. Το συνεργείο υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί άλλο συνεργείο να προσέλθει για ενίσχυσή του μετά που ολοκλήρωσε τη διαδικασία εξετάσεων σε άλλο σχολείο της επαρχίας Λάρνακας. Εξετάστηκαν περίπου 150 μαθητές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων έχασαν είτε την πρώτη διδακτική περίοδο, είτε και την δεύτερη. Αν συνυπολογίσουμε και την ταλαιπωρία των γονέων οι οποίοι, είτε περίμεναν το αποτέλεσμα της εξέτασης για να γνωρίζουν αν πρέπει να παραμείνει το παιδί τους στο σχολείο, είτε για να το μεταφέρουν στο σχολείο που φοιτά, τότε το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα και επιτακτικά διορθωτικά μέτρα από το Υπουργείο Υγείας. Έχω επικοινωνήσει προσωπικά με τον Υπουργό Υγείας στον οποίο μετέφερα το πρόβλημα και υποσχέθηκε την λήψη μέτρων για άμεση επίλυση του. Θα παρακολουθούμε το ζήτημα τις επόμενες ήμερες και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διόρισε Γενικό Ελεγκτή ο Χριστοδουλίδης

«Προφανώς ούτε με τη συμπολίτευση συνεννοείται ούτε με την προεδρεύουσα που υποτίθεται δηλώνει αντιπολίτευση», λέει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος

error: Content is protected !!