Search
Close this search box.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλά στο SkalaTimes για τη ταινία που γυρίζεται στη Κύπρο για μια πλατφόρμα των 150 εκατομμυρίων θεατών

SkalaTimes

Ο Έλληνας ηθοποιός και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, κ. Σπύρος Μπιμπίλας, με μια ανάρτηση του στα ΜΚΔ γνωστοποίησε ότι στην Κύπρο γίνονται τα γυρίσματα μίας ταινίας με σκηνοθέτη τον διάσημο Ρώσο Νικολάι Χισομερίκι.
Το SkalaTimes επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Μπιμπίλα για να μάθουμε περισσότερα για τη ταινία αυτή. Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μπιμπίλας λέει ότι “οι ηθοποιοί στην Ελλάδα περνάνε τη χειρότερη περίοδο που είχαν να περάσουν από την εποχή της κατοχής των Γερμανών και μετά” και τονίζει πως “γι αυτό είναι μεγάλη ευκαιρία να γίνονται ξένες παραγωγές όπου να μπορούν να δουλεύουν κάποιοι άνθρωποι“.

Κύριε Μπιμπίλα θέλαμε να σας ρωτήσουμε γι αυτή την ταινία για την οποία είχατε έρθει για τα γυρίσματα στη Κύπρο….
Ναι, θα ξαναρθώ την Τρίτη.

Είναι πολύ σημαντικό που αυτή η ταινία με ένα τόσο γνωστό σκηνοθέτη γυρίζεται στη Κύπρο, πείτε μας λίγα λόγια γι αυτό κύριε Μπιμπίλα.
Σε αυτή τη ταινία συμμετέχουν πολλοί Κύπριοι ηθοποιοί απ’ ότι ξέρω και Έλληνες. Είναι μια ταινία που γίνεται για την Ρωσική πλατφόρμα ΚΙΟΝ η οποία έχει 150 εκατομμύρια θεατές. Η ταινία θα προβληθεί και στο MTV της Μόσχας.
Είναι μια πολυδάπανη παραγωγή, δέκα επεισοδίων. Είναι μια κατασκοπευτική ιστορία, με τρομοκράτες που εμπλέκονται Ρώσοι, Τούρκοι, Έλληνες, Σύριοι. Δεν μπορώ να πω περισσότερα για το σενάριο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με τον Νικολάι Χομερίκι

Όχι δεν θα το θέλαμε αυτό.
Να σας πω ότι σκηνοθετεί ο Νικολάι Χομερίκι θεωρείται από τους πιο σπουδαίους σκηνοθέτες της Ρωσίας, έχει πάει και στις Κάννες. Το σενάριο είναι του Αριφ Αλιεφ που έχει φτάσει μέχρι τα Όσκαρ και ο πρωταγωνιστής της σειράς είναι ένας από τα «νούμερο ένα» της Ρωσίας που λέγεται Αλεξέι Σερεπριάκοφ.

Πόσο σημαντικό είναι το ότι μια τέτοια ταινία γίνεται στη Κύπρο με Έλληνες και Κύπριους ηθοποιούς;
Είναι πολύ σημαντικό και για την οικονομία της χώρας και το ότι γυρίζεται σε ένα μικρό νησί ένα πολύ μεγάλο τμήμα του έργου (δεν γυρίζεται όλο στη Κύπρο) και δίνει ζωή σε πάρα πολλούς ηθοποιούς και από τη Κύπρο και από την Ελλάδα, τους δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουν με πολύ ωραίους ρόλους, οι οποίοι παίρνονται με ακρόαση, έτσι; Γίνονται οντισιόν.

Εκτός από Κύπρο που αλλού γίνονται τα γυρίσματα;
Κύπρο, Ελλάδα και Ρωσία.

Από τα γυρίσματα στη Κύπρο, στην Καλαβασό

Κύριε Μπιμπίλα μιας και έχουμε τη χαρά να τα λέμε τηλεφωνικώς, πείτε μας και δύο λόγια ως Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, για τους ηθοποιούς σήμερα στην Ελλάδα και πως είναι τα πράγματα στο χώρο σας, σε μια εποχή πανδημίας….
Οι ηθοποιοί στην Ελλάδα περνάνε τη χειρότερη περίοδο που είχαν να περάσουν από την εποχή της κατοχής των Γερμανών και μετά! Διότι δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, οι ηθοποιοί πληρώνονται ελάχιστα, ζούμε σε ένα καθεστώς που είναι πολύ άγριο στο εργασιακό και οι δουλειές δεν είναι και τόσες πολλές. Έπειτα με τον κορωνοϊο έκλεισαν τα περισσότερα θέατρα στην Ελλάδα και ζούμε λίγο δύσκολα. Γι αυτό είναι μεγάλη ευκαιρία να γίνονται ξένες παραγωγές όπου να μπορούν να δουλεύουν κάποιοι άνθρωποι.



Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!