Search
Close this search box.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία….

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)


Με ρωτούν φίλοι γιατί δεν γράψαμε κάτι (ακόμα) για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ στάση της Ρωσίας.

Ίσως γιατί μπροστά στους τεράστιους εφιάλτες ο άνθρωπος πρέπει να σωπαίνει λίγο και να σκέφτεται πριν μιλήσει ή γράψει κάτι. Ή πάλι, ίσως, επειδή είναι καλύτερα να μιλούν οι ειδικοί και το SkalaTimes έχει ήδη προσεγγίσει κάποιους για συνεντεύξεις και δηλώσεις για το θέμα αυτό.

Ο πόλεμος που προκάλεσε η Ρωσία στην Ουκρανία έχει ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ μέχρι στιγμής 40 Ουκρανούς στρατιώτες, 10 πολίτες και ένα ΠΑΙΔΙ. Το ανήλικο αγόρι σκοτώθηκε από βομβαρδισμό διαμερίσματος στο Χάρκοβο.

Κάποιοι στα ΜΚΔ ξεκίνησαν ήδη να χαρακτηρίζουν τον Πούτιν ως Αδόλφο Χίτλερ. Δεν ξέρω αν είναι Χίτλερ, αλλά σίγουρα είναι αυτός που έδωσε την άδεια να γραφτούν μαύρες σελίδες στην ιστορία.

Κανένας πόλεμος δεν είναι καλός. Κανένας πόλεμος δεν δικαιολογείται. Για οποιοδήποτε λόγο κι αν γίνεται.
Ωστόσο, ο Λαβρόφ στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει το ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία ανεφέρθηκε στην Κύπρο και στην «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», χωρίς να προτάξει τo so called (ούτω καλούμενη).
Συγκεκριμένα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε: «Η μόνη σύγκρουση όπου το ένα από τα μέρη αρνείται να μιλήσει με το άλλο, και αυτό υποστηρίζεται πλήρως από τη Δύση, είναι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Πάρτε την Κύπρο: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, μεσολαβούν τα Ηνωμένα Εθνη». Μέχρι στιγμής καμιά δήλωση από κανένα Κύπριο πολιτικό ή κόμμα, για το θέμα αυτό.

Από την άλλη η Ευρώπη πιστεύει πως τα χειρότερα έπονται και πως ο Πούτιν σχεδιάζει κάτι ακόμη χειρότερο από πόλεμο.
Στο άρθρο του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο Ivan Krastev, επικεφαλής του Centre for Liberal Strategies και Permanent Fellow, στο Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Βιέννη, γράφει: «Η Ευρώπη πιστεύει ότι ο Putin σχεδιάζει κάτι ακόμα χειρότερο από πόλεμο: Να διασπάσει το ΝΑΤΟ και ολόκληρη τη δυτική Συμμαχία».

Στο Λονδίνο εκπρόσωπος της Downing Street  είπε σήμερα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης πολιτικών συντακτών πως «το Λονδίνο δεν έχει καμία αμφιβολία ότι έχει συντελεστεί εισβολή» της Ρωσίας επί ουκρανικού εδάφους». Υπάρχουν χώρες ή κόμματα στη Κύπρο που το αμφιβάλλουν;

«Όχι, δεν είναι μια ρωσική εισβολή μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μια ευρείας κλίμακας επίθεση από πολλές κατευθύνσεις», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα στο Twitter και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση.

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα είναι στόχος ενός δεύτερου κύματος πληγμάτων με πυραύλους.

Αυτός ο εφιάλτης δεν αφορά την Ουκρανία αφορά την ανθρωπότητα. Και ενώ αναμένουμε να δούμε πως θα δράσουν η Ευρώπη και η Αμερική κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια. Και αυτό, δυστυχώς, είναι το μόνο σίγουρο.

Υ.Γ Στους φίλους που μου έστειλαν τις προβλέψεις αστρολόγου για πόλεμο στην Κύπρο μέχρι το 2023, θέλω να πω ότι δεν πιστεύω ούτε στους αστρολόγους, ούτε σε όσους γουστάρουν να το παίζουν Νοστράδαμοι, αλλά ξέρω πως τα σενάρια όλα είναι –δυστυχώς- πιθανά.

Το πιο πάνω το έγραψα ακούγοντας το πιο κάτω, σε στίχους του αγαπημένου μου Γκάτσου.
«Κι όταν στις κορφές απάνω μέρα χάραξε
Στη μικρή καρδιά του μέσα κάτι σπάραξε.
Έτσι πέρασε στη χώρα του αμίλητου
Και τ’ αγρίμια του άλλου κόσμου γίναν φίλοι του.
Ταμ ταμ ταμ ταμ
Της γης ο κόρφος δεν τον χώρεσε
Ταμ ταμ ταμ ταμ
Στον ουρανό βαθιά προχώρησε.
Ταμ ταμ ταμ ταμ
Ταμπούρλο πια δεν ακουγότανε
Ταμ ταμ ταμ ταμ
Μα πάντα πόλεμος γινότανε»

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!