Search
Close this search box.

Τελετή μνήμης για την 73η επέτειο από τον τερματισμό λειτουργίας των στρατοπέδων κράτησης Εβραίων προσφύγων και επιζώντων του ολοκαυτώματος


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο στρατόπεδο «Βασίλειου Καποτά» η τελετή μνήμης για την 73η επέτειο του τερματισμού λειτουργίας των στρατοπέδων κράτησης Εβραίων προσφύγων και επιζώντων του ολοκαυτώματος.

Κατά την τριετία 1946-1949 πέραν των πενήντα χιλιάδων Εβραίων προσφύγων πέρασαν από την Κύπρο καθοδόν για το Ισραήλ και κρατήθηκαν σε στρατόπεδα στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Όρεν Ανόλικ.

Σε χαιρετισμό του ο κ. Πετρίδης εξήρε τη στάση Κυπρίων που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στάθηκαν αρωγοί σε Εβραίους πρόσφυγες προσφέροντας τους στήριξη και βοήθεια για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβιώσης τους.

Ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι το μνημείο στο στρατόπεδο «Βασίλειου Καποτά» αποτελεί ουσιαστική απόδειξη της μακροχρόνιας φιλίας Κύπρου-Ισραήλ καθώς και των ισχυρών ανθρώπινων δεσμών που σφυρηλατήθηκαν την περίοδο 1946-1949.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την στήριξή της στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας σημειώνοντας την ετοιμότητα  της Κύπρου για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το σπαθί το οποίο αποκεφάλισε τον Οδυσσέα, ωχριά μπροστά στη δαμόκλειο σπάθη την οποία ανέσυρε η κοινωνία

Ένα εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Καλλίνικου, Διευθυντή Σύνταξης Philenews(21/9/24) Έγραφα προχθές, ότι η κατάφορη αδικία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μπορεί να αφυπνίσει την κοινωνία.

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

error: Content is protected !!