Search
Close this search box.

The Adam Project η νέα εξαιρετική ταινία του Netflix και μια από τις πιο ακριβές παραγωγές του

Της Γιώτας Δημητρίου

Το The Adam Project είναι μια ταινία, με τον κούκλο Ryan Reynolds, την αγαπημένη Jennifer Garner, τον γνωστό Mark Ruffalo (που του πάει καταπληκτικά ο ρόλος του επιστήμονα, καθηγητή) και μπόλικες θεωρίες κβαντικής φυσικής (παράλληλα σύμπαντα, αλγόριθμοι) και στοιχεία καλού βιβλίου επιστημονικής φαντασίας (ταξίδι στο χρόνο).

Ο ο μικρός Walker Scobell εντυπωσιακά καλός στο ρόλο του ως ο νεότερος εαυτός του Ryan Reynolds.
Το στόρυ κρατά τον θεατή σε αγωνία κάθε λεπτό, ενώ δεν παραλείπει να στείλει και κάποια δυνατά μηνύματα.

Καθόλου τυχαίο που η σειρά, η οποία έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Netflix τον Μάρτιο(2022), κατάφερε να είναι πρώτο στην Ελλάδα, αλλά και να πάρει αρκετές καλές κριτικές ανά το παγκόσμιο.

Δράση, χιούμορ, συγκίνηση και ένας Ryan Reynolds να μας υπενθυμίζει πως εκτός από κούκλος είναι και καλός ηθοποιός.

Η ταινία The Adam Project είναι μία από τις πιο πλούσιες παραγωγές της πλατφόρμας Netflix για τη σεζόν που διανύουμε.

Η ταινία κέρδισε 128 εκατομμύρια δολάρια εγχώρια και 471 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, (με προϋπολογισμό 130 εκατομμυρίων δολαρίων), με τα 171 εκατομμύρια δολάρια από αυτά να προέρχονται από την Κίνα.

Ο μπαμπάς του Adam, ο Louis (Mark Ruffalo) είναι καθηγητής κβαντικής φυσικής και εργάζεται παράλληλα σε μια εταιρεία που ανήκει σε μια γυναίκα που ονομάζεται Mayia Sorian. H Sorian χρηματοδοτεί την έρευνά του και του επιτρέπει να δημιουργήσει έναν μεγάλο επιταχυντή σωματιδίων στην εγκατάσταση.
Οι επιταχυντές σωματιδίων υπάρχουν στην πραγματική ζωή και έχουν γίνει πρωτοσέλιδα την τελευταία δεκαετία περίπου, με τον πιο διάσημο να είναι ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων στο CERN. Οι επιταχυντές χρησιμοποιούν ενέργεια για να επιταχύνουν δέσμες σωματιδίων και ισχυρούς μαγνήτες για να κατευθύνουν και να εστιάζουν τα σωματίδια. Έχουν χρησιμοποιηθεί από τη δεκαετία του 1930 για τη διερεύνηση διαφορετικών πτυχών της σωματιδιακής φυσικής.
Στην ταινία, ο Louis δημιουργεί το Adam Project, τον επιταχυντή μαγνητικών σωματιδίων του, για να διερευνήσει μια πιθανότητα ότι θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν χρηστικές σκουληκότρυπες στο διάστημα» χρησιμοποιώντας αρκετή ενέργεια – δηλαδή πύλες που θα μπορούσαν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν για ταξίδια στο χώρο και το χρόνο.
Στην επιστήμη της πραγματικής ζωής, έχει υποτεθεί ότι οι μαύρες τρύπες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ταξιδέψουν προς τα πίσω στο χρόνο, αλλά θα ήταν ένα ταξίδι μονής κατεύθυνσης – και δυνητικά θανατηφόρο. Οι μαύρες τρύπες θα μπορούσαν ενδεχομένως να σχίσουν οποιοδήποτε άτομο ή σκάφος που προσπάθησε να ταξιδέψει μέσα από αυτές. Ο τύπος σκουληκότρυπας που δημιουργεί ο επιταχυντής του Louis’s Adam Project χρησιμοποιεί επίσης έναν αλγόριθμο σταθεροποιητή που ονομάζεται ISPCA (Infinitely Shifting Plasma Containing Algorithm) που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στον χωροχρόνο χωρίς να καταστρέφουν τον χρήστη.

Με λίγα λόγια τα «εξωπραγματικά» της ταινίας δεν είναι και τόσο εξωπραγματικά, αλλά βασισμένα σε επιστημονικές αλήθειες (οκ, σε ένα βαθμό).

Αυτό το Σαββατοκύριακο, αν δεν το έχετε δει ακόμη, δείτε το The Adam Project, στο Netflix

Πιο κάτω  το trailer:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συναυλία «Ερμηνεύοντας» με Νατάσσα Μποφίλιου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ….»  ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ • ΩΡΑ: 15:00 Αμφιθέατρο ΧΕΝΙΟΝ (Παραλιμνι)   ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  👉Ιστοσελίδα σχολής: www.do-mi-sol.com 👉Ticketmaster: https://www.ticketmaster.cy/showEventInformation.html?idEvent=5908 👉Ωδείο ΝΤΟΜΙΣΟΛ – Λιοπετρι (τηλ: 23002003) 👉Design’s by Emilia

error: Content is protected !!